BL, F-csoport: Kassai óriásit hibázott, a Man. City hatot lőtt – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 23:01
null
Gabriel Jesus (balra) minden sorozatot figyelembe véve először triplázott a Manchester Cityben (Fotók: AFP)
A Manchester City hazai pályán 6–0-ra kiütötte a Sahtar Donecket a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, de matematikailag még nem biztos a továbbjutása a nyolcaddöntőbe, mivel a Szalai Ádámot csereként bevető Hoffenheim tíz emberrel, kétgólos hátrányból felállva döntetlent harcolt ki a Lyon vendégeként. Az angol csapat meccsén a hazaiak második gólja előtt Kassai Viktor óriásit hibázott.

Az angol bajnoki listavezető Manchester City két héttel ezelőtt 3–0-ra nyert Ukrajnában, most még nagyobb különbségű győzelmet aratott. Pep Guardiola csapata a 13. percben David Silva góljával szerezte meg a vezetést, a spanyol középpályás Rijad Mahrez őrdöngős cselei és pontos beadása után közelről továbbított a kapuba. Silvának ez volt a harmadik gólja a BL mostani idényében, ezzel máris megdöntötte az egyéni csúcsát (1–0).

Az első félidő közepén aztán Kassai Viktor nagy hibája után megduplázta előnyét a Manchester City. A magyar játékvezető úgy látta, hogy Raheem Sterlinggel szemben szabálytalankodott a vendégek védője a Sahtar tizenhatosán belül – miközben az ég egy adta világon semmi sem történt, pusztán annyi, hogy az angol szélső földbe rúgott –, ezért tizenegyest ítélt. Gabriel Jesus köszönte szépen az ajándékbüntetőt és a jobb alsó sarokba passzolta a labdát (2–0).

Sterling hasra esett, Kassai tizenegyest ítélt
Sterling hasra esett, Kassai tizenegyest ítélt

A fordulás után Sterling csavart szépen a Sahtar kapujába, miután két védőt is lerázott magáról. Sergio Agüero után az angol válogatott támadó a Manchester City történetének második játékosa, aki a csapat színeiben legalább 10 gólig eljutott a Bajnokok Ligájában (3–0).

A negyediket a 72. percben Jesus lőtte, ismét tizenegyesből. A büntetőt megelőző eset sokkal inkább szabálytalan volt, mint az első tizenegyes előtti, bár a Sahtar védője elérte a labdát, mielőtt David Silva átesett rajta (4–0).

A 84. percben Mahrez is betalált (5–0). majd a hosszabbításban az algériai csapattárs kiugratását követően Gabriel Jesus egy parádés emeléssel kialakította a 6–0-s végeredményt. A brazil válogatott támadó minden sorozatot figyelembe véve első mesterhármasát ünnepelhette a Manchester Cityben.

LYON–HOFFENHEIM

A francia és a német alakulat összecsapásán a 19. perctől egészen a 92.-ig úgy tűnt, hogy a Man. Citynek továbbjutást ér a Sahtar kiütése, ám a Hoffenheim kétgólos hátrányból felállva pontot csent Lyonból, így minden kérdés nyitott maradt – legalábbis matematikailag.

A francia alakulat Nabil Fekir és Tanguy Ndombele találatainak köszönhetően 2–0-s előnnyel vonulhatott szünetre. Utóbbi játékossal kapcsolatban érdekesség, hogy a BL-ben a negyedik meccsén a második gólját szerezte, miközben a francia bajnokságban 47 találkozón még egyszer sem volt eredményes.

A második félidő elején az első Bajnokok Ligája-fellépésén piros lapot kapó Kasim kiállítása miatt a Hoffenheim még nehezebb helyzetbe került, de küzdőszellemből jelesre vizsgázott, és Szalai Ádámmal a fedélzeten egyenlített. A magyar válogatott támadó a 67. percben, Andrej Kramaric szépítő gólja után állt be (2–1), és a hosszabbításban a pályán gratulálhatott Pavel Kaderábeknek az egyenlítő gól megszerzéséhez (2–2).

A Hoffenheim ezzel a feltámadással történelmet írt, hiszen a Bajnokok Ligájában korábban egyetlen csapat sem tudott talpra állni tíz emberrel 0–2-ről.

Ha a Lyon győz, akkor gyakorlatilag a Hoffenheim és a Sahtar továbbjutási reményei is elszálltak volna, így azonban a csoport második helyéért még nagy harc várható.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

F-CSOPORT
Lyon (francia)–Hoffenheim (német) 2–2 (2–0)
Lyon, OL-stadion, 53 850 néző. Vezette: Makkelie (holland)
Gólszerző: Fekir (20.), Ndombele (28.), ill. Kramaric (65.), Kaderábek (92.)
Kiállítva: Kasim (51., Hoffenheim)

Manchester City (angol)–Sahtar Doneck (ukrán) 6–0 (2–0)
Manchester, City of Manchester Stadion, 52 286 néző. Vezette: Kassai (magyar)
Gólszerző: David Silva (13.), Gabriel Jesus (24., 72., 92. – az első kettőt 11-esből), Sterling (49.), Mahrez (84.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3
1 12– 3 +9 9
2. Lyon 4 1 3
9– 8 +1 6
3. Hoffenheim 4
3 1 8– 9 –1 3
4. Sahtar Doneck 4
2 2 4–13 –9 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik