BL: Ez a történet most íródik – Guardiola a győztes elődöntő után

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 00:06
null
Guardiola edzői karrierje harmadik döntőjére készülhet a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Manchester City 2–0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel története során először jutott be a sorozat fináléjába. A mérkőzést követően a City vezetőedzője, Pep Guardiola, valamint a játékosok is értékeltek.

„Remek mérkőzésen vagyunk túl, pedig nem kezdtünk jól. Nagyon jókor jött a gól, onnantól sokkal magabiztosabbá váltunk, a második félidőben pedig szinte hibátlanul játszottunk. Sok lehetőségünk volt, akár több gólt is szerezhettünk volna. A hajrához közeledve a párizsiak elvesztették a fejüket, több piros lapot is kaphattak volna, de a lényeg, hogy ott vagyunk a döntőben” – mondta a mérkőzést követően a két gólt szerző Rijad Mahrez, aki a párharc első meccsén is betalált.

A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola odaszúrt a csapatát kritizáló embereknek a visszavágó utáni, Sky-nak adott nyilatkozatában.

„Ez a történet most íródik. Lehet, hogy sokan azt gondolják, a Manchester City csak a pénzről szól, de ez nem így van. Még hihetetlen számunkra, de ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében, a klub történetében először – mondta a katalán tréner, aki edzői pályafutása során harmadszor jutott be a BL-döntőbe.

A PSG középpályása, Marco Verratti szerint az első gólig az történt, amit a csapata szeretett volna.

„Egészen a kiállításig hittünk benne, hogy összejöhet a továbbjutás, mindent megtettünk érte. A mérkőzés elején rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, jobbak voltunk, mint ők, de az első lehetőségükből betaláltak, akárcsak az első meccsen. Így megy ez, ha ilyen csapatok ellen játszol. Ez egymás után a második év, hogy eljutottunk legalább az elődöntőig, erre büszkék lehetünk, de csalódottak vagyunk, hogy nem jött össze a finálé” – nyilatkozta az olasz középpályás.

Csapattársa, Marquinhos szerint át kell gondolniuk néhány dolgot az elődöntőt követően.

„Megpróbáltunk mindent, de most ez is kevésnek bizonyult. Hiába kezdtünk remekül, ők állták a sarat, majd szereztek egy gólt, innentől sokkal nehezebb volt. A City parádésan védekezett, emellett esélye nyílt kontrázni. E mérkőzés után át kell gondolnunk néhány dolgot, tovább kell fejlődnünk – mondta a párizsiak brazil csapatkapitánya.

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 2–0 (1–0)
Manchester,
Etihad Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
MAN. CITY: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Bernardo Silva (Sterling, 82.), Fernandinho, Gündogan – Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 82.), Foden (Agüero, 85.). Menedzser: Pep Guardiola
PSG: K. Navas – Florenzi (Dagba, 75.), Marquinhos, Kimpembe, Abdou Diallo (Bakker, 83.) – A. Herrera (Draxler, 62.), Paredes (Danilo Pereira, 75.) – Di María, Verratti, Neymar – Icardi (M. Kean, 62.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Mahrez (11., 63.)
Kiállítva: Di María (69.)

Továbbjutott: a Manchester City, 4–1-es összesítéssel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik