BL: egymeccses párharcok a selejtezőben, októbertől csoportkör

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 16:39
null
Sigérék augusztus közepén kezdenek a BL-ben (Fotó: Török Attila)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdai sajtótájékoztatóján többek között azt is bejelentette, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2020–2021-es idényének selejtezőjében – a BL-playoffkört leszámítva – egymeccses párharcok döntenek a továbbjutásról, a pályaválasztóról sorsolással döntenek.

A BL-selejtező előselejtezővel kezdődik augusztus 8-án, majd jön az első kör augusztus 18–19-én, a második egy héttel később, augusztus 25–26-án, a harmadik szeptember 15–16-án lesz. A playoff időpontja szeptember 22–23 és szeptember 29–30.

A csoportkör beosztását október 1-jén készíti el az UEFA, s december 9-én lesz az utolsó forduló. A tavaszi egyenes kieséses szakaszt a megszokott módon rendezik meg.

Az Európa-ligában hasonló lesz a lebonyolítás, a selejtezője augusztus 20-án kezdődik, majd rendre egy nappal a BL-selejtezők után rendeznek mérkőzéseket –, ám mivel itt a playoffnem oda-visszavágós, ezért szeptember 24-én van egy „szünnap”.

A második számú kupasorozatban a csoportkör október 22-én kezdődik és december 10-én ér véget.

Jelenlegi tudásunk szerint a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában kezdő Ferencváros biztos kiemeltként várhatja a sorsolást.

A részletekről és az UEFA további bejelentéseiről ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik