A Napoli két góllal megverte odahaza a Liverpoolt!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 20:50
null
Nápolyban nem megy a Poolnak (Fotó: AFP)
Kettő nullára kikapott első csoportmérkőzésén, Nápolyban a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpool, az E-csoport első fordulójának rangadóján.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
E-CSOPORT

Napoli (olasz)–Liverpool FC (angol) 2–0 (Mertens 82. – 11-esből, F. Llorente 92.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Liverpool az előző kiírásban is egy csoportba került a Napolival, és bizony alaposan megszenvedett az olaszokkal a későbbi győztes: nemcsak simán kikapott idegenben, hanem a kapu felületét sem találta el az egész mérkőzésen, ami nem túl gyakran fordul elő a „vörösökkel". A visszavágón meg majdnem kiestek a Napoli ellen, de Alisson a végén megmentette őket, ekkor és ezért indulhatott el diadalútjára a Pool.

Talán ezért is kezdtek sokkal jobban az angolok, ám Sadio Mané ziccert rontott, azért pedig nem járt büntető, mert egy szöglet után Konsztantinosz Manolasz fejen könyökölte Firminót – ellenben akadt munkája a sérült Alissont helyettesítő Adriánnak is, akit kétszer is próbára tett honfitársa, Fabián Ruiz, de állt a sarat a spanyol kapus. A gyors helyzetváltás után kőkemény mezőnymunkába temetkeztek a felek (ennek fénypontjaként Kalidou Koulibaly kiosztott egy szigorú, de igazságtalan sallert válogatottbeli társának, Manének), majd a szünet előtt nem sokkal Roberto Firmino fejelt tiszta helyzetből a bal alsó sarok mellé.

Ez a védés sem segített a Poolon (Fotó: AFP)
Ez a védés sem segített a Poolon (Fotó: AFP)


A pihenőt követően Dries Mertens egy méterről sem talált be a kapuba, mert Adrián bemutatta élete legszebb védését, és kellett a helyzethez Virgil van Dijk meglepően nagy hibája is. Megmutatta oroszlánkörmeit a hazai kapus, Alex Meret is, aki Mohamed Szalah közeli lövését szedte ki a bal alsó sarok elől – a helyzetet itt a hazai védő, Szalah római csapattársa, Manolasz készítette elő kacska felszabadítással.

Mané kihagyott helyzete után Carlo Ancelotti bevetette csereként a hajrára az Eljif Elmas, Piotr Zielinski, Fernando Llorente hármast (utóbbi játszott a Liverpool ellen a Tottenham színeiben a BL-döntőben, szintén a kispadról beszállva), de nem ők döntötték el a mérkőzést, hanem az Andrew Robertson, José Callejón, Dries Mertens, Adrián négyes: előbbi kitette a lábát a 16-oson belül Callejón elé, aki jó érzékkel hatalmasat esett, a belga meg gólra váltotta a büntetőt, a lövésbe a kapus csak belekapni tudott. 1–0!



A hajrában nemhogy nem egyenlített ki a címvédő, az újabb hatalmas védelmi hibát Fernando Llorente torolta meg góllal: 2–0, ismét kikapott Nápolyban a csoportkörben a Liverpool.



Vagy el vannak átkozva itt Kloppék, vagy éppen fordítva, újabb sikersorozat kezdődött egy nápolyi pofonnal?

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Salzburg (osztrák)–Genk (belga) 6–2
(Haaland 2., 34., 45., Hvang Hi Csan 36., Szoboszlai 45+3., Ulmer 66., ill. Lucumi 40., Samatta 52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik