BL: Dembélé is utazik Kijevbe, négy visszatérő a Barcában

Vágólapra másolva!
2021.11.01. 16:56
null
Ousmane Dembélé először léphet pályára ebben az idényben tétmérkőzésen (Fotó: FC Barcelona)
Ousmane Dembélé mellett Ronald Araújo, Frenkie de Jong és Ansu Fati is bekerült az FC Barcelona labdarúgócsapatának Ukrajnába utazó keretébe a Dinamo Kijev elleni keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre – számolt be róla a katalán klub a hivatalos honlapján.

 

Hosszabb-rövidebb kihagyás után négy játékos is visszatért a Barcelona keretébe a Dinamo Kijev elleni BL-meccs előtt: Ousmane Dembélé, Ronald Araújo, Frenkie de Jong, valamint a 19. életévét tegnap (vasárnap) betöltő Ansu Fati is megkapta az orvosoktól a zöld jelzést a játékra, így a keddi találkozón már mind a négyen pályára léphetnek. A francia szélső nyári térdműtétje után ebben az idényben még egyetlen hivatalos meccsen sem szerepelt.


Sérülés miatt nem utazott el az ukrán fővárosba Gerard Piqué, Sergi Roberto és Pedri, valamint Sergio Agüero sem – utóbbi futballistát spanyol sajtóhírek szerint továbbra is kórházban kezelik, miután a legutóbbi, Alavés elleni bajnoki mérkőzésen szívritmuszavar miatt le kellett cserélni. Az argentin csatár várhatóan a következő két napot is az egészségügyi intézményben tölti.

„Tegnap beszéltem Sergióval, abszolút nyugodt” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Sergi Barjuán, az FC Barcelona ideiglenes vezetőedzője.

A katalán együttes kedden 21 órától mérkőzik meg a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, s ahhoz, hogy kedvező helyzetből várhassa a csoportkör utolsó két körét, muszáj lenne nyernie.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
E-CSOPORT, 4. FORDULÓ
November 2., kedd
21.00:
Dinamo Kijev (ukrán)–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
21.00: Bayern München (német)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3
12–0 +12 9
2. Benfica 3 1 1 1 3–4 –1 4
3. Barcelona 3 1 2 1–6 –5 3
4. Dinamo Kijev 3 1 2 0–6 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik