Barcelona: Sergio Agüerónál szívritmuszavart állapítottak meg

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 19:15
null
Agüero (középen) végül saját lábán hagyta el a pályát szombat este (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Barcelona–Alavés (1–1) mérkőzés első félidejében a hazaiak nyáron igazolt támadóját, Sergio Agüerót mellkasi fájdalmakra panaszkodva lecserélték, még szombat este kórházba is szállították. A szombat éjjel elvégzett kardiológiai vizsgálatok aztán kimutatták, a játékosnak egy korábban nem diagnosztizált szívritmuszavara van.

A 33 éves támadó a szombati esti mérkőzésen úgy nézett ki, mint akinek nehézségei akadnak a légzéssel, mielőtt ápolást kért volna. A Diario Sport beszámolója szerint a játékost egy barcelonai kórházba szállították, ahol megállapították, hogy egy korábban nem diagnosztizált szívritmuszavar okozta nála a problémákat.

A football-espana.net beszámolója szerint Agüerót a következő napokban alaposabban kivizsgálják, ami azt is jelenti, hogy biztosan nem lesz ott a pályán Kijevben kedden, amikor a Barcelona a Bajnokok Ligájában a továbbjutás szempontjából létfontosságú mérkőzést játszik a Dinamo otthonában.

A katalán Sport napilap úgy tudja, Agüeróval nem először fordult elő hasonló probléma, 12 évvel ezelőtti is hasonló tünetekkel került kórházba, de akkor nem fedezték fel a mostanihoz hasonló szívritmuszavart.

A szívritmuszavar egyébként fajtájától függően többféle is lehet, könnyen előfordulhat az is, hogy Agüero jelentős életmód-változtatás nélkül folytatni tudja pályafutását, de az is lehet, hogy a további tesztek olyan súlyos elváltozást állapítanak meg, ami után nem tudja folytatni a karrierjét.

Mindenesetre Agüero egybehangzó sajtóhírek szerint nyugodtan fogadta a híreket, de némi aggodalommal tekint a jövőbe.

SPANYOL LA LIGA
12. FORDULÓ
Barcelona–Alavés 1–1
(Depay 49., ill. Rioja 52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik