H. Á.
2021.10.31 19:15 Frissítve: 2021.10.31 19:39

Barcelona: Sergio Agüerónál szívritmuszavart állapítottak meg

Mint arról beszámoltunk, a Barcelona–Alavés (1–1) mérkőzés első félidejében a hazaiak nyáron igazolt támadóját, Sergio Agüerót mellkasi fájdalmakra panaszkodva lecserélték, még szombat este kórházba is szállították. A szombat éjjel elvégzett kardiológiai vizsgálatok aztán kimutatták, a játékosnak egy korábban nem diagnosztizált szívritmuszavara van.

 

Agüero (középen) végül saját lábán hagyta el a pályát szombat este (Fotó: AFP)

A 33 éves támadó a szombati esti mérkőzésen úgy nézett ki, mint akinek nehézségei akadnak a légzéssel, mielőtt ápolást kért volna. A Diario Sport beszámolója szerint a játékost egy barcelonai kórházba szállították, ahol megállapították, hogy egy korábban nem diagnosztizált szívritmuszavar okozta nála a problémákat.

A football-espana.net beszámolója szerint Agüerót a következő napokban alaposabban kivizsgálják, ami azt is jelenti, hogy biztosan nem lesz ott a pályán Kijevben kedden, amikor a Barcelona a Bajnokok Ligájában a továbbjutás szempontjából létfontosságú mérkőzést játszik a Dinamo otthonában.

A katalán Sport napilap úgy tudja, Agüeróval nem először fordult elő hasonló probléma, 12 évvel ezelőtti is hasonló tünetekkel került kórházba, de akkor nem fedezték fel a mostanihoz hasonló szívritmuszavart.

A szívritmuszavar egyébként fajtájától függően többféle is lehet, könnyen előfordulhat az is, hogy Agüero jelentős életmód-változtatás nélkül folytatni tudja pályafutását, de az is lehet, hogy a további tesztek olyan súlyos elváltozást állapítanak meg, ami után nem tudja folytatni a karrierjét.

Mindenesetre Agüero egybehangzó sajtóhírek szerint nyugodtan fogadta a híreket, de némi aggodalommal tekint a jövőbe.

SPANYOL LA LIGA
12. FORDULÓ
Barcelona–Alavés 1–1
(Depay 49., ill. Rioja 52.)

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.