POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb) 2019.07.22 17:21 Frissítve: 2019.07.24 14:22

BL: Dani Olmót elpasszolhatja a Dinamo a Fradi-meccs előtt

Mint ismert, a BL-selejtezők hétfői sorsolásánál kiderült, előfordulhat, hogy augusztus elején a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében összejön két korábbi VVK-győztes randevúja, vagyis a GNK Dinamo Zagreb–Ferencvárosi TC párosítás. Ha végül ez a két együttes találkozik egymással, könnyen lehet, hogy a zöld-fehérek ellen már nem szerepel a zágrábiaknál a legértékesebb játékosuk, Dani Olmo.

Dani Olmót (7) heteken belül eladhatja a Dinamo (Fotó: AFP)

 

Mindkét csapatnak mély társadalmi beágyazottsága van Horvátországban, illetve Magyarországon, a horvátok az európai kupaporond rendszeres résztvevői az utóbbi egy évtizedben, az ország gazdasági potenciáljához képest eredményes szereplés mellett is jó néhányszor magára irányítják a figyelmet azzal, hogy hihetetlen jó üzletpolitikát folytatnak.

Eduardo da Silva múlt évtizedbeli, Arsenalnak történt eladása óta számos alkalommal értékesítettek labdarúgót 10 millió euró fölött, és már küszöbön állhat a következő nagy transzfer is: a néhány hete a spanyol U21-es válogatottal Európa-bajnokságot nyerő támadó, Dani Olmo Carvajal esetében.

RÉGI ISMERŐS
Jelenleg a Dinamo Zagreb keretét erősíti az osztrák védő, Emir Dilaver, aki 2014 júliusától három éven keresztül szerepelt a Ferencvárosban, mielőtt a Lech Poznanhoz távozott volna. A lengyelektől egy év után, tavaly nyáron a Dinamo aztán 700 ezer euróért megvásárolta a 28 éves Dilavert, aki az elmúlt idényben 35 tétmeccsen egy gólt szerzett.

A májusban 21. életévét betöltő spanyol labdarúgó esetében is lehet beszélni a zágrábi utánpótlás-nevelő iskola sikeréről, hiszen az FC Barcelonánál kezdő szélső fejlődése érdekében került Horvátországba 2014-ben, jelen pillanatban pedig már tízmillió eurókért kerülhet vissza valamelyik európai topligába.

A zágrábi klub háza táján úgy nyilatkoznak, nincs kizárva, hogy a futballista marad még a Ferencváros elleni párharcra, de valószínűbb, hogy már nem számolnak vele. Az árat illetően 25 és 40 millió euró közötti összegről lehet hallani vele kapcsolatban, a nagy szórást indokolja, hogy sok függ a bónuszoktól, továbbá a barcelonai vonal is él esetében.

Az 1967-ben VVK-győztes Dinamo Zagrebnél maradva, a csapat idén februárban 49 év után jutott el ismét meghatározó európai kupaküzdelem tavaszi folytatásába, az Európa-ligában aztán a Viktoria Plzen ellen tovább is jutott, majd a nyolc közé kerülésért a Benfica búcsúztatta el úgy, hogy a horvát fővárosban 1–0-ra győzni tudott Nenad Bjelica legénysége.

Egyelőre azért sem érdemes mélyebb elemzésekbe bocsátkozni, mert a Ferencváros és a Dinamo előtt is áll még egy-egy párharc…

A DINAMO LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSAI*
1. Dani Olmo (spanyol)
15 millió
2. Arijan Ademi (északmacedón) 6 millió
3. Kévin Théophile-Catherine (francia)
 5 millió
4. Amer Gojak (bosznia-hercegovinai) 4.5 millió
5. Mislav Orsic (horvát)
 3.5 millió
*: a Transfermarkt alapján, az árak euróban értendők

 

A cseh Viktoria Plzen ellen az Európa-liga előző kiírásában, februárban a legjobb 16 közé jutva szerzett nagy örömöt a Dinamo legendás híveinek, a Bad Blue Boysnak (Fotó: Polgár László)
2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.