Rodrygo góljával nyert a Real Madrid az Internazionale otthonában

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 20:50
null
Keményen harcoltak (Fotó: APF)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 1. fordulójában a Real Madrid Rodrygo találatával győzött az Internazionale otthonában. A csoport élén mégsem a spanyolok állnak...

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (0–0)
Milánó,
San Siro, 37 908 néző. Vezette: Siebert (német)
Inter:
Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries, 55.), Barella (Vecino, 84.), Brozovic, Calhanoglu (Arturo Vidal, 65.), Perisic (Dimarco, 55.) – Dzeko, Lautaro Martínez (J. Correa, 65.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Real Madrid: Courtois – D. Carvajal, Militao, Alaba, Nacho – Casemiro, F. Valverde, Modric (Camavinga, 80.) – L. Vázquez (Rodrygo, 66.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 90+2). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Rodrygo (89.)

Sokkal jobban kezdett az Inter, az első félidőben 14-szer veszélyeztette a Real Madrid kapuját, csak éppen Edin Dzeko és Lautaro Martínez sem összepontosított eléggé, a „félmunka” pedig kevés egy olyan remek kapus ellen, mint Thibaut Courtois. Igaz, Milan Skriniar közeli fejesénél és Marcelo Brozovic 18 méteres lövésénél szerencséje volt Courtois-nak, ezeknél a kísérleteknél már verve volt, de a labda a léc fölé, illetve a jobb alsó sarok mellé ment.

Daniel Carvajalé volt az első realos ziccer, de gyengén lőtt kapura az ötös jobb sarka elől a védő. Sem Karim Benzema, sem Lucas Vázquez, sem Vinícius Júnior nem villogott, Carlo Ancelotti csak Vázquezt cserélte le a hajrá előtt, Rodrygót állítva be a helyére. Simone Inzaghi óvatosan cserélgetett, előbb a Denzel Dumfries, Federico Dimarco párost küldte be a két szélre, majd Arturo Vidal váltotta Hakan Calhanoglut, Joaquín Correa pedig Martínezt.

Szép lassan elcsöndesedett a mérkőzés, de a hajrára maradt egy kapu mellé szálló Benzema-fejes, két remek megmozdulás Skriniartól – és egy zseniális gólpassz a csereként pályára lépő Eduardo Camavingától Rodrygónak.

Erre már nem volt válasza a milánóiaknak, akik az előző BL-idényben kétszer is kikaptak a Realtól a csoportkörben.

A csoport másik mérkőzésén:
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–0 (A. Traoré 16., Yansane 62.)

A Sheriff történelmi első BL-főtáblás gólját a meccset igen agilisen kezdő Adama Traoré szerezte a 16. percben: egy gyors kontra végén kapásból belsőzte a balról érkező labdát 14 méterről a léc alá. A vendégek ugyan többször veszélyeztettek, de a hazaiak sem álltak be kapujuk elé a folytatásban, újabb gól a szünetig már nem esett.

A második félidőben is bő negyedóra után jött a hazai gól: egy újabb balról beadott labdát ezúttal Momo Yansane fejelt 8 méterről határozott mozdulattal a jobb felső sarokba. A Sahtar ugyan az egész mérkőzésen 21 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel – a Sheriff 12-ig jutott, a kaput mégis mindkét brigád négy-négy alkalommal találta el.Hiába a fölény a kapura lövések számában – szögleteknél még meggyőzőbb (17–6 az ukránoknak) –, a szépítés sem jött össze a doneckieknek, így a Sheriff Tiraspol győzelemmel mutatkozott be a Bajnokok Ligája főtábláján.


A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sheriff Tiraspol112–0+23
2. Real Madrid111–0+13
3. Internazionale110–1–10
4. Sahtar Doneck110–2–20

PERCRŐL PERCRE



A Real az első csapat, amely sorozatban hétszer is nyerni tudott olasz csapatok ellen a BL-ben.

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Dimarco lövése elakad az ötös előtt.

90+3. perc Camavinga ellöki Dumfriest, szabadrúgás kissé jobbról, 24-ről. Handanovic is előremegy.

90+2. perc Marco Asensio be, Vinícius le.

Két perc a ráadás!

89. PERC RODRYGO BETALÁL, ELDŐLT A MECCS? Valverde indítja Camavingát, aki kissé balról kapásból zseniálisan teszi középre a labdát, Rodrygo két védő közül ballal a bal alsóba lő, hat méterről. 0–1!

87. perc Rodrygo passzol jobbról Benzema elé, aki balra tolja a labdát, Vinícius lő ballal 11-ről, de ment a bevetődő Skriniar, tanári módon!

Ha Benzema gólt lő, megelőzi Raúlt a BL örök góllövőlistáján, egyben ez lesz a 17. idénye, amikor betalál a sorozatban.

84. perc Matías Vecino be, Barella le, motorcsere.

83. perc Casemirónak nagyon nem ment ma. Dumfries szereli, belesérül.

81. perc Vinícius jobbal kapura lő 21-ről, kissé balról, Carvajal beadása után, blokkol az ötös előtt Skriniar, a mezőny egyik legjobbja.

80. perc Eduardo Camavinga be, Modric le.

80. perc Benzema fejel nem sokkal a bal sarok mellé félmagasan kissé balról, nyolc méterről, Carvajal jobblábas beadása után!

S. Inzaghi kétszer vezette övéit Ancelotti ellen, mindkétszer kikapott.

A mai lett Vidal 15. meccse a Real ellen, 3 kanadai pontja van eddig ellene, három gól.

77. perc Militao blokkolja Dzeko 23 méteres lövését.

Ancelotti BL-meccsei 76 százalékát megnyerte a Real élén, ez BL-rekord!

A legtöbb BEK-/BL-mérkőzés a Real kispadján:
71 Munoz
60 Del Bosque
53 Zidane
36 Mourinho
26 Ancelotti

72. perc A Nacho indította Vinícius éles szögből Skriniar mellől De Vrijbe lő. Skriniar kezd fáradni.

A Real az utóbbi 13 olasz csapat elleni BL-meccséből 12-t megnyert, csak a Juventus otthonában kapott ki, három éve.

71. perc Vinícius megvillan, két csel után már az ötös bal sarka előtt jár, de jobblábas lövését blokkolja a befetődő Dumfries!

67. perc Dumfries jobb oldali beadása veszélyes, becsúszva ment középen Alaba.

66. perc Rodrygo be, Vázquez le.

Martínez kétgólos az idényben, legutóbb betalált a Realnak.

65. perc Calhanoglut Arturo Vidal, Martínezt Joaquín Correa váltja.

A legidősebb realos mezőnyjátékosok a BL-ben:
Chendo (36 éves és 46 napos)
Modric (36 éves és 6 napos)

60. perc David Alaba kap sárga lapot Dzeko megrúgásáért.

58. perc Vinícius megindul a balon, szereli végül Skriniar.


57. perc Az első Real-ziccer ma, Benzema passzát Carvajal az ötös jobb sarka elől jobbal a léc alá küldené, de Handanovic könnyedén véd.

55. perc Denzel Dumfries és Federico Dimarco be, Darmian és Perisic le. Szélsőcserék.

Az Inter az utolsó öt meccséből négyet elveszített a Real Madrid elleni európai kupamérkőzésen, éppen annyit, mint az első 12 találkozón a madridiak ellen.

53. perc EZ SINCS BENT, Calhanoglu jobb oldai szögletét Dzeko hétről kapura fejeli, jobbra vetődve véd Courtois, a kipattanót nem éri el rendesen Skriniar.

47. perc Carvajal jobb oldali beadása lepattan De Vrijről, Darmian ment végül Vázquez elől.

46. PERC FOLYTATJUK!

Régen lőttek ennyiszer kapura a Realnak egy félidőben a BL-ben


Olaszországban nem lehetnek nyugodtak, Vinícius ugyanis önbizalomtól duzzadva készült a mérkőzésre. „Amikor a klubhoz igazoltam, akkor is mondtam, hogy eljön az az időszak, amikor sorozatban lövöm a gólokat – mondta a 21 éves labdarúgó. – Az idény kezdete óta élvezem a bizalmat, nagyszerűen megy a játék, és ilyenkor minden sokkal gördülékenyebb.”

„Vinícius nagyon tehetséges, és jó formában van, ezért nagyon kell majd rá figyelnünk – idézte az As a 45 éves szakvezetőt. – Ugyanakkor a madridiaknak több veszélyes futballistájuk van, Karim Benzema vagy Eden Hazard szintén problémát okozhat. Nagyon elszántak vagyunk, szeretnénk csodálatos estével kezdeni a Bajnokok Ligáját, a célunk, hogy hosszú idő után ismét bejusson az egyenes kieséses szakaszba.”

MEGLEPŐEN JÓ FORMÁBAN FUTBALLOZIK az új idényben Vinícius Júnior. A Real Madrid szélsőjét az utóbbi években sok kritika érte, ám az edzőváltás jó hatással volt rá, és egyelőre nemcsak élvezi, meg is hálálja Carlo Ancelotti vezetőedző bizalmát. Ebben a kiírásban eddig négy bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett, csak a Betis ellen nem talált a kapuba. Mindezt úgy, hogy az előző idényben összesen háromszor volt eredményes a La Ligában. Szerda este az olasz bajnok Internazionale ellen bizonyíthat, és a mérkőzés előtta milánóiakat irányító Simone Inzaghi is hangsúlyozta, hogy a brazil szélsőre kiemelten figyelnek majd a találkozón.

E párharc legjobb góllövői:
Santillana 6
Roberto Baggio 2
Marco Tardelli 2
Renato Cappellini 2
Clarence Seedorf 2


Vidáman vonulnak le az interesek a pályáról, a sporival beszélgetve.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Simone Inzaghi kap majdnem sárga lapot, elrúgta a labdát Alaba elől, de Lautaro Martíneznek mutatják fel végül a cédulát, reklamálásért.

Az előző idényben a Real oda-vissza megverte az Intert.

42. perc Unalmas mezőnyjáték, majd Perisic bal oldali beadását Dzeko jobbal 14-ről a kapusba pazarolja. Brozovic jobbal kapásból 21-ről kapura lő, blokkol az ötös előtt álló Valverde.

41. perc Skriniar ellöki Vázquezt az ötös előtt, egyértelműen... de tovább, a VAR szerint sem ért büntetőt az eset!


37. perc Barella jobb oldali beadását tízről a bal sarok mellé csúsztatja fejjel Martínez, kissé jobbról. Brozovic nem sokra rá jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé, Alaba lába között, Courtois vetődött, de nem érte el. Martínez készített elő egy körömpasszal.

Az Inter csak 1-et bukot el a Real elleni 8 hazai meccséből, 2 iksz mellett.

36. perc Modric jobb oldali beadását Militao az ötösről, kissé jobbról a rövid, azaz a bal felső sarok mellé fejeli!

35. perc Perisic jobb oldali beadása Alabáé, Vinícius elesik könnyedén Brozovic mellett, Skriniar a nevető harmadik.

32. perc Casemiro és Vinícius sem elég határozott, szereli őket Brozovic.

31. perc Carvajal jobbról jobb külsővel ad be, Handanovicé.


29. perc Éledezik a Real, Benzema csak sarokkal éri el Vázquez jobb oldali beadását, majd ballal kapura lő a gall 18-ról, blokkol De Vrij.

28. perc Nacho odatalpal Berallának, utolsó szóbeli figyelmeztetés.

27. perc Carvajal ment keményen a jobbon Darmian elől, kirúgás, Benzemához nem jut el Valverde beadása, közbelép De Vrij.

26. perc Martínez a jobb sarok előtt, ellöki harciasan Militaót, de tovább, elesik Alaba is, közbelép Casemiro.

19. perc Ez sincs bent, balról remekül ad középre ballal Calhanoglu, Nacho elesik fejelés helyett, Martínez hétről a kapu közepébe fejelne, félmagasan, Courtois azonban védeni tud!

A Real az utóbbi 6 BL-mérkőzését megnyerte Olaszországban, összesen egy kapott góllal!

17. perc De Vrij blokkolja Benzema 16-os előtti lövését.

16. perc Az új interes karmester,Calhanoglu a kapu elé ível egy szabadrúgást jobbról, Perisic a kapunak háttal állva tízről nem sokkal fejeli a jobb alsó sarok mellé a labdát.

13. perc Casemiro jobbal nem sokkal lő a bal alsó mellé kissé balról, 27 méterről.

12. perc Brozovic jobb oldali beadását a bal sarok elől, két lépésről, kisodródva jobbal a rövid sarok mellé kotorja Perisic.

10. perc FÖLÉ, a bal oldali Calhanoglu-szöglet után Skriniar megelőzi Militaót, de hétről a léc fölé fejeli a labdát!

9. perc Casemiro odarúg Barellának, majd Martínez mesteri ütempasszt ad Dzekónak, aki az ötös jobb sarkáról jobbal kapura lő, jobb lábbal véd azonban Courtois!

6. perc Helyzet, de Bastoni szép emelését az ötös jobb sarka és Militao mellől jobbal a kapushoz tereli Martínez.

5. perc De Vrijt körülveszik, de a holland tanári módon oldja meg a helyzetet.

3. perc Egy szép Real-támadással, majd pár rossz passzal.

Érdekes, Nacho játszik balhávédet, Alaba maradt középen.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


A hazaiak kék-fekete mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

Egy kis örökmérleg: 17 találkozó, 7 olasz és 8 spanyol sikerrel, 21, ill. 25 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Realtól az Interhez:

2020, Asraf Hakimi, 43 000 000
2009, Wesley Sneijder, 15 000 000
2005, Wálter Samuel, 16 000 000
2005, Luís Figo, ingyen
2005, Santiago Solari, 2 000 000
2004, Esteban Cambiasso, i.
1999, Clarence Seedorf, 24 010 000
1999, Chedric Seedorf
1999, Christian Panucci, 9 300 000
1996, Iván Zamorano, 2 500 000
Az Intertől a Real Madridhoz:
2015, Mateo Kovacic, 38 000 000
2002, Ronaldo, 45 000 000
1996, Roberto Carlos, 6 000 000


Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Christian Eriksen, Gabriel Brazao, Stefano Sensi és Alessandro Bastoni sérült, a vendégektől Ferland Mendy, Dani Ceballos, Marcelo, Toni Kroos és Gareth Bale maródi.

Néhány remek kép a két csapat nagy csatáiról!

BŐVEBBEN ITT!


A futballvilág arra is kiemelten figyel, vajon sikerül-e Lionel Messinek vagy Cristiano Ronaldónak ismét elhódítania a BL-trófeát. A nyári átigazolási piac elsősorban azért marad emlékezetes, mert mindkét korszakos zseni klubot váltott, ami még érdekesebbé teszi a Bajnokok Ligája mostani kiírását. Az elmúlt tizenöt évben ők voltak a világfutball legnagyobb sztárjai, számos rekordot tartanak a sorozatban. Az argentin csatár legutóbb 2015-ben lett első a Barcelonával, majd a következő években több nagy pofonba is beleszaladt a katalánokkal. A legfájóbb ezek közül nyilvánvalóan a 2020-as, Bayern München elleni, 8–2-re elvesztett negyeddöntő volt. Nyáron aztán a klub anyagi problémái miatt elköszönt, és a Paris Saint-Germainhez igazolt. Honfitársa, Juan Román Riquelme az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy ha a PSG Messivel sem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, akkor az sohasem jön össze az első diadalára ácsingózó klubnak. A hatszoros aranylabdás klasszis szerint persze ennél árnyaltabb a kép.

Kedden útjára indul a BL 2021–2022-es csoportköre. Ugyan az Európai Labdarúgó-szövetség (látszólag?) sikeresen visszaverte az európai Szuperliga tervét, a Bajnokok Ligája is egy lassan zárttá váló elitklubra emlékeztet. Persze azon lehet vitatkozni, hogy épp ezért is tartják a klubfutball legmárkásabb sorozatának, és bár a győztes jó eséllyel most is egy szűk körből kerül ki, ez nem jelenti azt, hogy nem számíthatunk látványos és szórakoztató összecsapásokra. No meg számunkra az is érdekes lehet, hogy a Leipzigben három magyar futballista is főszerepet játszhat.

Történeti összefoglalónkban áttekintjük, hogy az elmúlt közel 30 évben, a Bajnokok Ligája megjelenésével hogyan alakult át lépésről lépésre az európai futballtérkép – hogyan vált a BL a topligás elitklubok küzdőterévé, ezzel párhuzamosan pedig hogyan tudott egyre több ország csoportkörös csapatot adni valamelyik sorozatba. Kiderül, hogy az Európa-konferencialiga révén idén 27 helyett már 35 európai bajnokcsapat szerepelhet valamelyik sorozat főtábláján.

BL-reformok kontra észt, gibraltári és örmény futballcsoda.

AZ INTER BL-KERETE
Kapusok: Samir Handanovic, Ionut Andrei Radu, Alex Cordaz
Hátvédek: Denzel Dumfries, Roberto Gagliardini, Stefan de Vrij, Alekszandar Kolarov, Andrea Ranocchia, Milan Skriniar, Danilo D'Ambrosio, Matteo Darmian, Federico Dimarco, Alessandro Bastoni
Középpályások: Alexis Sánchez, Matias Vecino, Stefano Sensi, Ivan Perisic, Hakan Calhanoglu, Arturo Vidal, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic
Támadók: Lautaro Martínez, Edin Dzeko, Joaquín Correa

Ez alapján nem akkora meglepetés, hogy a 29 éves dán játékos kimaradt a milánóiak BL-keretéből (amelybe legkorábban 2022-ben regisztrálhatnak új játékosokat), ám az kérdéses, mit terveznek a felek a jövőre nézve. Eriksennek lehetősége lett volna máshová szerződni a nyári átigazolási időszakban – például visszatérhetne Hollandiába, ahol más szabályok vannak érvényben: Daley Blind szintén defibrillátorral futballozik az Ajaxban (Eriksen korábbi csapatában).

A korábban beültethető defibrillátort kapó Christian Eriksen ugyan visszatért klubjához, ám a jelenlegi olaszországi törvények szerint nem folytathatja pályafutását Itáliában, hiszen az olaszok minden olyan sportolót eltiltanak profi karrierjüktől, akinél szívrendellenességet tapasztalnak.

Nem nevezte Bajnokok Ligája-keretébe az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) elmúlt idényének aranyérmese, az Inter Christian Eriksent, akinek a nyári Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve a dán–finn meccs közben.

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását? Szavazzon!

Enzo Francescoli és Joey Tribbiani


ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ INTER–REAL MADRID BL-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik