BL, D-csoport: bonyolódik a helyzet, élre állt a Tottenham

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 23:07
null
Szon Hung Min az első gólját lövi a Frankfurt elleni meccsen (Fotó: AFP)
Sem továbbjutója, sem kiesője nem lehetett a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának szerda este, és ha lehet, tovább bonyolódott a helyzet: a Marseille idegenben is legyőzte az eddig első helyen álló Sportingot (2–0), míg a Tottenham odahaza 3–2-re felülmúlta a Frankfurtot – így az angol csapat várja az élen a folytatást.

 

TOTTENHAM–FRANKFURT 3–2

Jól kezdett a Frankfurt, aminek hamar meg is lett a gyümölcse: a 14. percben Eric Dier labdát vesztett a saját 16-osán belül, a frankfurtiak sakk-matt helyzetet teremtettek, Hugo Lloris egyszer még védett, másodszor már nem, Kamada Daicsi a kapuba lőtt, 0–1. VIDEÓ ITT!

A játék addigi képe nem ígérte, mégis gyorsan egyenlített a Tottenham: a 20. percben Harry Kane kiugratta Szon Hung Mint, és a dél-koreai gólgyáros laposan a bal sarokba lőtt, 1–1. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: ez volt az 50. alkalom, hogy a Harry Kane, Szon Hung Min kettős tagjai gólpasszal szolgálták ki egymást. A Premier League-ben 43-szor történt ez meg, a BL-ben és az FA-kupában két-két alkalommal, az Európa-ligában, az Európa-konferencialigában és az El-selejtezőben egyszer-egyszer. (Opta)

A gól beindította a hazai csapatot, amely nyolc perccel később már vezetett is: Harry Kane két védőn átverekedte magát, a harmadik felborította, és a csapatkapitány értékesítette a videózás után megítélt tizenegyest, 2–1. VIDEÓ ITT!

A Frankfurtnak sem ment hibátlanul a labdakihozatal, és ezt a Spurs a 36. percben megbüntette: a londoniak a bal oldalon szereztek labdát, megforgatták az akciót, Pierre-Emile Höjbjerg adott be jobbról, és Szon Hung Min kapásból a hálóba bombázott, 3–1. VIDEÓ ITT!

A KAPÁSGÓL


A londoniak lendületesen kezdték a második félidőt, és ha gólt nem is szereztek, a frankfurti Tuta kiállítása után még kedvezőbb helyzetbe kerültek a 60. percben. Hiába azonban a létszámfölény, a német csapat szerzett gólt a csereként beálló Faride Alidou fejesével, 3–2. VIDEÓ ITT!

A Spursnek volt lehetősége visszaállítani a kétgólos különbséget, Kane másodszor is büntetőt lőhetett, de a lelátóra bombázta a labdát a 92. percben. Így történt, hogy odaát Alidou akár egyenlíthetett volna, csakhogy Lloris védte a labdáját.

SPORTING–MARSEILLE 0–2

Jól kezdett a Sporting, de a csapat kötelékében 100. mérkőzését játszó Ricardo Esgaio nehéz helyzetbe hozta: a 19. percben megkapta a második sárga lapját, ráadásul az Amin Harit elleni szabálytalansága tizenegyest is ért. Matteo Guendouzi nem kegyelmezett, nagyon kilőtte a jobb alsó sarkot, 0–1. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: a Marseille ezt megelőzően legutóbb 2013-ban szerezte meg a vezetést egy BL-mérkőzésen; azóta 11 egymást követő meccsen nem sikerült neki – mostanáig. (Opta)

Harit benne volt a második OM-gólban is, az ő középre adásából lőtt a kapuba Alexis Sánchez. A partjelző lest intett, de a VAR-szoba leszavazta, Harit még éppen jó helyről ugrott ki, 0–2. VIDEÓ ITT!

A szünetig a Sporting hármat is cserélt, hogy stabilizálja játékát, de helyzete tovább romlott a 60. percben: Pedro Goncalves egy percen belül két sárga lapot kapott (szabálytalanság+reklamálás) – kilencen maradtak a hazaiak, gyakorlatilag reménytelen helyzetben.

Egy kis stat: a Sporting három piros lapot kapott a Marseille elleni két idei BL-csoportmeccsen, ennél többet egy csapat sem szedett össze egy BL-kiíráson belül ugyanazon ellenféllel szemben. (Opta)


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

D-CSOPORT
Tottenham Hotspur (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 3–2 (Szon Hung Min 20., 36., Kane 28. – 11-esből, ill. Kamada 14., Alidou 87.)
Kiállítva:
Tuta (60., Frankfurt)

Sporting CP (portugál)–Olympique Marseille (francia) 0–2 (Guendouzi 20. – 11-esből, A. Sánchez 30.)
Kiállítva: Esgaio (19., Sporting), Pedro Goncalves (60., Sporting)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham 4 2 1 1 5–4 +1 7
2. Marseille 4 2 2 6–4 +2 6
3. Sporting CP 4 2 2 6–6 0 6
4. Eintracht Frankfurt 4 1 1 2 3–6 –3 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik