Barcelona–Inter: hatcsillagos csoportmérkőzés volt!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 20:50
null
Lautaro Martínez a gólja után (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a C-csoport 4. fordulójában a győzelmi kényszerben lévő Barcelona 3–3-at játszott odahaza az Interrel.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
C-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) 3–3 (1–0)
Barcelona, Spotify Camp Nou, 92 302 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Barcelona:
Ter Stegen – S. Roberto (Kessié, 72.), Piqué, Eric García, M. Alonso (Balde, 72.) – Gavi (Ferran Torres, 84.), Busquets (F. de Jong, 64.), Pedri – O. Dembelé, Lewandowski, Raphinha (Fati, 64.). Vezetőedző: Xavi
Internazionale: A. Onana – Skriniar, De Vrij, Bastoni (Acerbi, 85.) – Dumfries, Barella (Asllani, 85.), Calhanoglu (Gosens, 76.), Mhitarjan, Dimarco (Darmian, 66.) – Lautaro Martínez, Dzeko (Bellanova, 76.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: O. Dembélé (40.), Lewandowski (82., 90+2.), ill. Barella (50.), Lautaro Martínez (62.), Gosens (89.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Spanyolország nemzeti ünnepén fogadta az erősen tartalékos Barcelona az erősen tartalékos Intert egy nagyon fontos mérkőzésen: az olaszok maximálisan elégedettek lettek volna a mérkőzés előtt a döntetlennel, a hazaiak tudták, mindenképpen győzniük kell a továbbjutási reményeik megmaradásához.

Két helyzettel kezdtek a Barcelona otthonában gyászos mérlegű olaszok, pontosabban Edin Dzeko közeli lövése a lécen csattant, majd Denzel Dumfries lőtt ziccerből a kapusba. A hazaiak legnagyobb gólszerzési lehetősége sokáig az volt, amikor Robert Lewandowski az ötös bal sarkáról a kapu túlsó alsó sarkába fejelte volna a labdát, de jókor volt jó helyen Henrih Mhitarjan.

Végül a hazaiak térhettek előnnyel szünetre, Raphinha és Sergi Roberto rúgatott gólt Ousmane Dembélével, a fordulás után azonban sokkal jobb volt az Inter, és fordított is: előbb Nicolo Barella, aztán Lautaro Martínez használt ki egy-egy védelmi figyelmetlenséget.

Robert Lewandowski kihagyott pár helyzetet, nem volt szerencséje, fejjel és lábbal is sokáig hiába veszélyeztetett, aztán a hajrá kezdetén szerencsés gólt lőtt, majd a ráadás második percében fejjel is betalált – de ez utóbbi csak egyenlítés volt, ugyanis a csereként beálló Robin Gosens is lőtt egy nagyon szép gólt: hatcsillagos mérkőzés volt, egy-egy pont járt érte a feleknek, azaz maradt az olaszok előnye a csoportkör hajrájára. 3–3


GÓLVIDEÓK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Viktoria Plzen (cseh)–Bayern München (német) 2–4
(Vlkanova 62., Kliment 75., ill. Mané 10., T. Müller 14., Goretzka 25., 35.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München4413–2+1112
2. Internazionale42116–5+17
3. Barcelona41128–7+14
4. Viktoria Plzen443–16–130

 

PERCRŐL PERCRE

Barella lett a mérkőzés legjobbja.


Lewandowski: 12 meccs a Barcában, 14 góllal és 2 gólpasszal.

Lewandowski 91 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában: 45-öt a 30. születésnapja előtt, 46-ot ezt követően...

Martínez előző 17 BL-meccsén 2 gólt lőtt összesen, 6 BL-góljából 5-öt odahaza szerzett.


90+8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+7. perc Dzeko csuka mozdulattal a bal alsóba fejelné az ötös jobb sarkáról Mhitarjan jobb oldali beadását, de Ter Stegen ezt is eléri egy villámgyors vetődéssel!

90+7. perc Simone Inzaghi piros lapot kap reklamálásért.

Lewa az előző 16 hazai BL-meccsén (a maival együtt) 29 kanadai pontot termelt!

90+5. perc
Lewandowski passza után elesik Fati a 16-oson, de senki nem bántotta.

90+4. perc Ter Stegen! Kirúgja Asllani jobblábas, az ötös jobb sarkáról érkező lövését!

90+4. perc De Jong jobb oldali beadása a kapusé.

90+2. PERC ROBERT LEWANDOWSKI IS BETALÁL, a jobb felsőbe fejel kissé balról, hét méterről, García jobb oldali, jobblábas beadása után! 3–3!

Hat perc a ráadás.

89. PERC ROBIN GOSENS ELDÖNTI? BALLAL A BAL SAROKBA lő kissé balról, 10 méterről. Félmagasan. Az asszisztot jobbról Martínez adta egy lapos, nagyon okos passz formájában: 2–3!

Körülbelül világrekord, hogy Onana nem kapott még sárga lapot ennyi időhúzásért.

85. perc Francesco Acerbi és Kristjan Asllani be, Barella és Bastoni le.

84. perc Henrih Mhitarjan kap sárga lapot De Jong felrúgásáért.

83. perc Ferran Torres be, Gavi le, középpályás helyett szélső.

82. PERC EGYENLÍT A BARCELONA! És az interes védelem. Skriniar elesik egy kósza indítás után, Fati passzát Baldé ballal középre teszi ballal, ROBERT LEWANDOWSKI tízről nagyon rosszul fejeli kapura, de De Vrij visszarúgja neki a labdát, a lengyel jobbal kapura lő, ám középre, BASTONI lábáról a jobb alsóba csorog a labda. Onana mozdulni sem tudott: 2–2!

79. perc Ousmane Dembélé kap sárga lapot. Darmiannak rúgott oda.

77. perc Mellé, hatról a bal alsó mellé fejeli a védőjét most is megelőző Lewandowski Dembélé jobb oldali beadását.

76. perc Dzeko és Calhanoglu le, Raoul Bellanova és Robin Goesens be.

74. perc Lewandowski tízről a léc fölé fejeli Dembélé jobb oldali sarokrúgását.

72. perc Alejandro Balde Alonsót, Franck Kessié Robertót váltja. A két szélső védő helyett szűrő és egy szélső védő a pályán.

72. perc Dembélé passzát Lewa jobbal kapura teszi az ötös jobb sarka elől, félmagasan, véd vetődve a jobb sarok előtt Onana, nagyon szép vetődéssel!

71. perc
Lewandowski lő gólt, de lesről.

68. perc Két jó csel után Dembélé kissé balról jobbal a kapusba lő, 16-ról. Fati fejel a kapushoz az ötös elől, majd összekoccan a feje Dumfriesével. Ápolás.

66. perc Matteo Darmian be, Dimarco le.

64. perc Ansu Fati és Frenkie de Jong be, Raphinha és Busquets le.

García alaposan benne volt ebben a gólban, rosszul fogta az argentint, majd elrúgott a labda mellett a lövés előtt.

63. PERC VEZET AZ INTER, Dumfries jobb oldali, jobblábas beadása után LAUTARO MARTÍNEZ kissé balról, 14 méterről jobbal kapura lő, a labda a jobb oldali kapufa tövéről a túloldali kapufa tövére pattan, onnan a gólvonal mögé. 1–2!

60. perc Dumfries ad be jobbról jobbal egy szép csel után, Martínez várja a labdát középen... de közbelép a nagyot nyújtózó Alonso.

58. perc Pedri lő kissé balról, 18-ról pár csel után, ám véd a jobb sarok előtt vetődve Onana.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

 

57. perc Barella kissé jobbról, 17-ről jobbal a rövid felső sarok felé lő, véd Ter Tegen, aki eléri aztán a bal alsó sarok előtt Calhanoglu jobb oldali kornere után Martínez hatméteres fejesét is.

55. perc Stefan de Vrij kap sárga lapot Pedri felrúgásáért.

Az Inter még soha nem nyert egymás után háromszor idegenben a BL-ben, ma csúcsot dönthet...

52. perc Szép, Raphinha emelését visszafejeli az ötös elé Pedri, kissé balról, 11-ről jobbal a bal felső mellé lő nem sokkal Lewandowski.

51. perc Sárga lap Lautaro Martíneznek. Reklamált, miután Dimfries ellökte Dembélét.


50. PERC EGYENLÍT AZ INTER, Bastoni bal oldali beadását elméri az ötös előtt Piqué, fel sem ugrik, NICOLO BARELLA leveszi combbal a labdát, és az ötös bal sarka elől ballal a jobb felsőbe lő. Mintha a vetődő Gavi, majd Ter Stegen (ő a jobb kezével) is beleért volna még: 1–1!

48. perc Dembélé bal oldali, ballábas beadása Lewandowski fején csattan az ötösön, de Bastoni megrántotta őt finoman közben, rossz lett az irányzék.

46. PERC FOLYTATJUK!

A Barcelona a legutóbbi 44 hazai meccséből csak hármat veszített el a Bajnokok Ligájában... mindhármat Ronald Koeman vezetésével!


E párharc legjobb góllövői:
Kubala László 2
Enric Ribelles 2
Eulogio Martínez 2
Roberto Boninsegna 2
Pedro 2

 

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

43. perc Onana rossz helyre üt egy Alonso-beadást, Raphinha a 16-os jobb sarkától ballal nem sokkal teker a jobb felső mellé. Milliméterekkel!


40. PERC VEZET A BARCELONA, a Raphinha által harciasan megszerzett, fifikásan továbbadott labdát Roberto a jobb oldalról laposan beadja, jobbal, és azt OUSMANE DEMBÉLÉ ballal három méterről a kapu közepébe teszi. Kissé jobbról, De Vrij, Dumfries és Skriniar közül. 1–0!

39. perc Raphinha szökteti Lewandowskit, aki jobbal jobbról középre ad, a brazil elé odalép az ötös jobb sarkán De Vrij... kirúgás.

35. perc Nagy hazai lehetőség, Lewandowski lefordul a védőjéről a 16-oson, balról ballal középre ad, ballal az ötös bal sarka elől jobb felső sarok mellé lő Raphinha.


30. perc Roberto jobbal kapura lő 17-ről, középre és laposan, de kiperdül Onana öléből a labda, Lewandowski sprintel a labdáért, ám Skriniar is, és szereli őt becsúszva. Aztán összefut a kivetődő Onanával, ápolni kell a kapust.

28. perc Barella passzát Dumfries jobbal 11-ről a kapusba pazarolja! Ter Stegen bal kézzel védett, egészen pontosan.

Az Internazionale minden idegenbeli mérkőzését elveszítette a Barcelona ellen a BL-ben, mind az ötöt, négyszer gólt sem szerzett: az Inter a BL-ben itt rendelkezik a leggyászosabb mérleggel!

26. perc
Dembélé jobbal a bal sarokba lőne félmagasan, 22 méterről, Onana nagyot vetődve eléri a labdát.

25. perc Mhitarjan lő jobbal a jobb alsó felé kissé jobbról 22-ről, Ter Stegen vetődve fogja a labdát.

23. perc Lewandowski 13-ról a jobb sarok mellé fejeli Alonso szabadrúgását.

A Barcelona csak egyszer kapott ki előző 17 meccsén, amikor olaszokat fogadott a BL-ben, 13-szor nyert. A kivétel a Juventus volt, 2000-ben.

20. perc Lewandowski az ötös bal sarka előtt, ám belebonyolódik a cselekbe.

17. perc LÉC! A Dumfries által kiharcolt jobb oldali szabadrúgást Calhanoglu jobbal remekül teszi középre, Dzeko az ötös elől jobbal a lécre vágja a labdát, a labda a gólvonal elé pattan, onnan a már túlfutó Martínezre. A hazai védők takarítanak aztán.

11. perc Raphinha ballal 23-ról, kissé jobbról a léc fölé tekeri a labdát, nem sokkal.

Egyetlen olasz csapat sem győzte le kétszer a Barcelonát egyetlen európai kupaidény alatt.

9. perc HELYZET, Raphinha jobb oldali szögletét Lewandowski a kapuba fejelné az ötös bal sarka elől, de blokkol a gólvonal előtt Mhitarjan, a bal oldali kapufa előtt. Ballal.

8. perc Dzeko perdítését Martínez jobbal 12-ről, kissé jobbról a bal alsó mellé rúgja.

7. perc Raphinha jobb oldali beadását jobbal a bal felső felé húzza Gavi jobbal futtában, Onana odaér.

5. perc Érik egy sárga lap Onanának... kitalálják, időhúzásért.

4. perc Ő adja be balról, ballal, a rövid sarok elől Martínez a jobb oldali kapufa mellé fejeli a labdát.

3. perc Dimarco kiharcol egy szögletet.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak gránátvörös-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.


Egy kis örökmérleg: 5 mérkőzés, 8 barcás és 3 interes sikerrel, 24, ill. 12 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Barcelonától az Interhez:

2020, Arturo Vidal, 1 000 000
2017, Rafinha, kölcsönbe
2015, Martín Montoya, k., 1 300 000
2009, Samuel Eto'o, 20 000 000
1997, Ronaldo, 26 500 000
1961, Luis Suárez, 175 000
Az Intertől a Barcelonához:
2009, Zlatan Ibrahimovic, 69 500 000 euró
2009, Maxwell, 5 000 000


Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Memphis Depay, Héctor Bellerín, Andreas Christensen, Jules Koundé és Ronald Araújo sérült, a vendégektől Alex Cordaz, Gabriel Brazao, Joaquín Correa, Dalbert, Romelu Lukaku és Marcelo Brozovic maródi.

„Mind a ketten ösztönös zsenik, élmény nézni a játékukat – mondta Iniesta, aki az olasz lapnak azt is elárulta, hogy 2024 januárjáig még biztosan a japán Vissel Kobét erősíti, utána szívesen térne vissza sportvezetőként a Barcelonához. – Különösen örömteli, ahogyan függetlenítik magukat az elvárásoktól, nem nyomasztja őket, kinek a nyomdokaiba kell lépniük. Nagy szerencséjük, hogy a középpályán Sergio Busquets oldalán játszhatnak, rengeteget tanulhatnak tőle. Az Internazionale elleni meccs jó alkalom tudásuk megcsillogtatására.”


A világbajnok és Európa-bajnok spanyol középpályás nem szívesen emlékszik vissza az Internazionale elleni mérkőzésekre, a BL 2009–2010-es kiírásában sérülés miatt ki kellett hagynia az elődöntőbeli párharcot, amelyből a milánóiak 3–2-es összesítéssel jutottak tovább, és végül elhódították a trófeát. A szerdai találkozóval kapcsolatban ugyanakkor jó érzései vannak, szerinte az olaszok hiába készülnek a múlt hetihez hasonló taktikával, azaz húzódnak vissza mélyen a kapujuk elé, a Barca megtalálja a módját, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Különösen a tehetséges fiataloktól, Gavitól és Pedritől vár sokat.

„A Barcelona legnagyobb problémája, hogy mentálisan sebezhető. Ha nyer a csapat, mindenki önbizalommal telve szárnyal a boldogságtól, de elég egyetlen vereség, hogy a játékosok elkezdjenek kételkedni magukban. Ez különösen azért bosszantó, mert az együttes kiválóan kezdte az idényt, a futballján látszik a fejlődés, minden adva van a sikeres szerepléshez.”

Ilyen a hangulat... a stadion előtt! (Fotó: AFP)
Ilyen a hangulat... a stadion előtt! (Fotó: AFP)


„Megértem Xavi csalódottságát, amiért a milánói mérkőzés végén, egyértelmű kezezésért nem kapott büntetőt a Barcelona, viszont a vereség talán túlzottan rányomta a bélyegét a csapat hangulatára” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak a spanyol mester korábbi játékostársa, Andrés Iniesta.

Ehhez elsősorban az olaszok stabil védekezésének ellenszerét kell megtalálnia Xavi együttesének, bízva abban, hogy ha kétes szituációra kerül a sor, ezúttal a VAR is a javára dönt.

Kötelező nyernie a Barcelonának hazai pályán az Internazionale ellen, hogy életben tartsa továbbjutási reményét. A csoport első helyéről már csak ábrándozhatnak a katalánok – az jó eséllyel a Bayern Münchené lesz, amely győzelmével a Plzen otthonában bebiztosíthatja továbbjutását –, a múlt héten Milánóban elszenvedett vereségért (0–1) visszavágva viszont nyílttá tehetik a második helyért zajló küzdelmet.

Miközben a Bayern München a Viktoria Plzen elleni győzelemmel továbbjuthat a csoportból a Bajnokok Ligájában, az FC Barcelona a versenyben maradásért küzd a C-csoportban.     

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BARCELONA–INTERNAZIONALE MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik