BL: Buffon szerint itt az ideje a videobíró bevezetésének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 23:30
null
A Napoli 11-ese előtti pillanat Thiago Silva, Gianluigi Buffon és José Callejón főszereplésével (Fotó: AFP)
A párizsi döntetlen után Nápolyban is egy-egy pontot szerzett összecsapásukon a Napoli és a PSG, így egyik csapat sem tudta kihasználni, hogy a Bajnokok Ligája C-csoportjában nagy meglepetésre kikapott a Crvena zvezda otthonában a Liverpool. Nézzük, hogyan látták a nápolyi rangadót a főszereplők!

„Mindig nagyszerű érzés ilyen közönség előtt szerepelni, erre a szenvedélyre van szükségünk ahhoz, hogy átlépjük a korlátainkon. Hatalmas motiváció ez a számunkra – mondott köszönetet sokadszor is a csodás nápolyi közönségnek a a hazai mester, Carlo Ancelotti. – Nagyon boldog vagyok, mert ha csak kicsiny előnnyel is, de Európa legjobb csapatai előtt állunk a csoportunkban. Ennél már nem is lehet kiegyensúlyozottabb egy csoport... Ma azt terveztük, hogy nem engedjük át a labdát Neymarhoz és Ángel Di Maríához, és ez működött is. Sokszor volt a labda a PSG középső védőinél, ez jót jelent nekünk. Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna ez a mérkőzés a számunkra. A büntető? Buffon jól ismeri Lorenzo Insignét, de ez fordítva is igaz. Buffon jó formában volt, ahogyan mindig is. Sok régi ismerőst láttam, de egykori játékosaim mindig kitolnak velem, legutóbb Ángel Di María, most meg Juan Bernat, aki életében nem szerzett még gólt...”

A hazaiak csapatkapitánya, Marek Hamsík 512. mérkőzésével klubrekorder lett.

„Sok tennivalónk lesz még a továbbjutás eléréséhez ebben a csoportban, majd meglátjuk, sikerül-e. Természetesen egyetlen dolog hiányzik a nápolyi karrieremből, és ez egy nagy trófea megnyerése. Elképesztő lenne, ha ez sikerülne. Fontos, hogy nem kaptunk ki, a második félidőben nagyon jók voltunk, köszönhető ez fantasztikus szurkolótáborunknak is.”

„Nagyon jól játszottunk, különösen az első félidőben, így csalódottak vagyunk, hogy nem nyertünk” – nyilatkozta a lefújást követően a felejthetően játszó Julian Draxler.

„Nagyszerűen játszottunk egy komoly, nagy iramú mérkőzésen. Boldog vagyok, az eredmény jogos, mert a második félidőben problémáink akadtak – mondott neki ellent a PSG olasz kapusa, Gianluigi Buffon. – A legvégéig harcoltunk a győzelemért, szükségünk van az ilyen mérkőzésekre. A meg nem adott büntető? Nagyon várjuk már a BL-ben a videobírót... A videóval ki van zárva a tévedés. A Crvena zvezda nagyszerű eredményt ért el, amellyel mi és a Napoli is jól jártunk, fontos, hogy mi ne kapjunk majd ki Belgrádban az utolsó mérkőzésünkön. Bízom a továbbjutásban, láttam ma is, hogy tovább javult a teljesítményünk, és ez nagyon fontos üzenet a számunkra.”

Buffon erről a vitatható esetről beszélt:

Az olasz kapus hozzátette még, hogy soha nem látott még ilyen könnyedén futballozni vendégcsapatot Nápolyban, mint a mostani PSG-t, hosszú karrierje során ő is csak kétszer tudott nyerni ebben a stadionban, azaz jó eredmény a döntetlen.

„Azért jöttünk ide, hogy nyerjünk, ez sajnos nem jött össze, de nem rossz, hogy még mindig van esélyünk a továbbjutásra. Meg kell nyernünk az utolsó két mérkőzésünket. A lehető legrövidebb időn belül be kell vezetni ebben a sorozatban is a VAR-t, most két pontot elveszítettünk a játékvezető két hibája miatt, mert szerintem a nápolyiak büntetője sem volt jogos. A Liverpool ellen odahaza játszunk majd, nagyszerű mérkőzés lesz, fokozottan kell rá készülnünk. Az edzőnk, Thomas Tuchel nagyon jó munkát végez, elégedett vagyok vele. Ma este nem volt szerencsénk. Hogy mi a véleményem a Football Leaks újabb kiszivárogtatott anyagáról? Őszintén szólva, nem foglalkozom ezzel, nekem mindig a következő mérkőzés megnyerése a legfontosabb” – nyilatkozott minden bizonnyal teljesen őszintén a PSG elnöke és tulajdonosa, Nasszer el-Kelaifi.

„Teljesen normális, hogy megszenvedtük a második félidőt, figyelembe véve, hogy nyerésre álltunk, és az ellenfél nagy kockázatot vállalt, de teljesen beszorított minket a kapunk elé. A szünet után azért sokkal bátrabban is támadhattunk volna, ám ennek ellenére pozitívan értékelem a csapatom szempontjából ezt a mérkőzést, ha másért nem, az első játékrész miatt. Meg kell mutatnunk, hogy készen állunk az ilyen rangadók megnyerésére is” – fogalmazott a vendégmester, Thomas Tuchel.

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

C-CSOPORT
Napoli (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 1–1 (0–1)
Nápoly,
San Paolo Stadion, 55 489 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző:
Insigne (63. – 11-esből), ill. Bernat (45+2.)

Crvena zvezda (szerb)–Liverpool (angol) 2–0 (2–0)
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, 51 318 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Gólszerző: Pavkov (22., 29.)
A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 4 1 3 4– 3 +1 6
2. Liverpool 4 2 2 7– 5 +2 6
3. Paris SG 4 1 2 1 11– 7 +4 5
4. Crvena zvezda 4 1 1 2 3–10 –7 4


MINDEN KEDDI BL-EREDMÉNY ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik