A Barcelona nyolcaddöntős, de az Inter elvette hibátlan mérlegét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 20:58
null
Suárez rengeteget próbálkozott, ám megint nem talált be (Fotó: AFP)
Oda a Barcelona százszázalékos mérlege a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában, de megvan a továbbjutás: a spanyol csapat az Internazionale otthonában játszott 1–1-es döntetlent. A csereként beállt Malcom a hajrában szerezte meg a vezetést a Barcának, ám Mauro Icardi „postafordultával” válaszolt. A csoport másik mérkőzésén a Tottenham Hotspur 0–1-ről Harry Kane duplájával fordított a Wembley Stadionban a PSV ellen.

 

INTERNAZIONALE–BARCELONA

A Bajnokok Ligája-himnusz végét meglehetősen meggyőzően üvöltötte az esős milánói estébe az Inter szurkolótábora, jelezve, hogy szeretne valami hasonlóan mágikus mérkőzést látni, mint 2010-ben, amikor a BL-elődöntőben a fekete-kékek 3–1-re legyőzték a favorit Barcelonát a San Siróban. Az Inter igen agresszív letámadással nyitott, viszont a csúszós talajon a házigazda több hibát is elkövetett – az első ilyet majdnem rögtön ki is tudta használni Ousmane Dembélé, ám a támadó csavarását védeni tudta Samir Handanovic.

A félidő nagy részében Handanovic és Luis Suárez játszotta a főszerepet: az idegenbeli BL-mérkőzésen 2015 ősze óta gólképtelen uruguayi rendületlenül próbálkozott és próbálkozott, az Inter szlovén kapusa meg mindent védett, nem egyszer bravúrral. Az Internek elsősorban támadásépítésben voltak gondjai: Mauro Icardi megjátszhatatlan volt (hétszer ért csak labdába az első félidőben), nagyon sok volt a labdakihozatali hiba – igazság szerint a milánóiak a maximumot hozták ki azzal az első félidőből, hogy 0–0-val mehettek szünetre.

A második félidő elején is a Barcelona állt sokkal közelebb a gólhoz, sőt, Suárez a kapuba is talált, más kérdés, hogy „gólja” előtt Ivan Rakitic az alapvonalon túlról húzta vissza a labdát, így maradt a gól nélküli döntetlen. A helyzet előtt Rakitic Handanovicba lőtt egy ordító ziccert, aztán nem sokkal később a szlovén kapus Coutinhóval is kitolt.

Az Inter a 65. percben alakította ki első teljesen tiszta ziccerét, ám Matteo Politano kapu mellé bólintotta Ivan Perisic remek bal oldali beadását. Luciano Spalletti csapata egyre inkább éledt, és éledt ezzel párhuzamosan a közönség is: bár fölénybe nem került az Internazionale, veszélyesebb volt, mint korábban a mérkőzésen bármikor.

A hajrá kezdetére érkezett a hír, hogy a Tottenham–PSV mérkőzés ikszre áll, ez Barcelona-továbbjutást vetített előre, no meg azt, hogy ha az Inter valahogy kicsikarja a győzelmet, akkor szintén továbblép. Ehhez képest Barcelona-gól jött: a 83. percben az épp becserélt Malcom elhúzott a jobb szélen, majd ballal megadásra késztette Handanovicot (0–1).

Nem váratott magára sokáig az Inter válasza: a 87. percben a „láthatatlan” Mauro Icardi szokásához híven lecsapott egy labdára, és fordulásból, közelről bevette a Barcelona kapuját (1–1). A döntetlen és az, hogy a Spurs végül nyert, azt jelentette, hogy a Barcelona továbbjutott, az Inter pedig a Tottenhammel szemben hárompontos előnyt őrizve látogat a Wembleybe a következő fordulóban.

TOTTENHAM HOTSPUR–PSV

Többhetes kihagyás után újra ott volt a Tottenham kezdőjében Dele Alli és Christian Eriksen is, nem csoda, hogy a hazaiak játszottak mezőnyfölényben. Legalábbis a második perc után, akkor ugyanis gyorsan megszerezte a vezetést a PSV. Gastón Pereiro szögletét Luuk de Jong stukkolta a Bajnokok Ligájában debütáló Paulo Gazzaniga hálójába (0–1).

A támadások befejezésébe azonban rendre hiba csúszott a Spursnél, így az angol csapat egygólos hátránnyal vonulhatott pihenőre a Wembleyben. Egészen a 78. percig kellett várni a Tottenham egyenlítő góljára, amelyet a két csatár hozott össze. Fernando Llorente készítette le a labdát a tizenhatoson belül Harry Kane-nek, az angol válogatott futballista pedig 14 méterről a bal alsóba helyezett. 1–1

A fölény végül újabb, három pontot jelentő góllá érett: Ben Davies kanyarította középre a labdát a 89. percben, és Harry Kane (ki más?!) ezúttal fejjel volt eredményes, másodszor mattolta a PSV-t (2–1). A Tottenham így életben tartotta továbbjutási reményeit, az eindhoveniek viszont szinte kilátástalan helyzetbe kerültek.

A csoportban a Barcelona, az Internazionale és a Tottenham is zárhat 10 ponttal. Hármas holtverseny esetén az UEFA szabályai szerint az egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontok számítanak, ezek alapján készítenek minitabellát – és ezen nem képzelhető el, hogy az Inter és a Spurs is megelőzze a Barcát. A hármas összevetésben az Inter húzná a rövidebbet.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–1 (Icardi 87., ill. Malcom 83.)
Milánó
, San Siro, 70 915 néző. V: Marciniak (lengyel)
Tottenham Hotspur (angol)–PSV (holland) 2–1 (Kane 78., 89., ill. L. de Jong 2.)
London, Wembley, 46 588 néző. V: Kruzliak (szlovák)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 3 1 11–3 +8 10
2. Internazionale 4 2 1 1 5–5 0 7
3. Tottenham 4 1 1 2 7–9 –2 4
4. PSV Eindhoven 4 1 3 4–10 –6 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik