I. SZ. 2020.08.21 18:12 Frissítve: 2020.08.21 19:19

BL: az új Slovan-keretben is van fertőzött, nincs meccs Feröeren

A Slovan Bratislava második, Feröerbe utaztatott keretében is találtak koronavírussal fertőzött játékost, így a jelek szerint pénteken is elmarad a szlovák bajnokcsapat Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezője.

Mi lesz a Slovan Bratislava sorsa? (Fotó: Getty Images)

 

A Slovannak szerdán kellett volna játszania, de a Feröerre utazott stábból a fizioterapeuta koronavírustesztje pozitív lett, ezért a vendéglátók azt követelték, hogy a szlovák csapat hagyja el az országot.

Az UEFA hivatalos állásfoglalása szerint pénteken úgy állhatott ki a Slovan, hogy az új utazó keretében csak olyan játékosok szerepelnek, akik az első turnusban nem utaztak el Feröerre. A pozsonyiak elutaztak – az első keretből kimaradó Holman Dáviddal –, ám pénteken ebben a társaságban is találtak fertőzöttet.

A Slovan négy órával a mérkőzés előtt a Facebook-oldalán azt írta, minden bizonytalan, a küldöttség vezetőinek részt kell venniük egy találkozón, amelyen eldől, mit tesznek.

Negyedórával a mérkőzés előtt a feröeri csapat a pályán melegített, a Slovan-játékosoknak nyomuk sem volt, bár a kezdőcsapatot kihirdették (benne Holmannal). Az UEFA még tíz perccel a kezdés előtt sem jelezte, hogy elhalasztaná a találkozót. A meccset nem kezdték el idejében, a Klaksvík játékosai 18 óra után is tanácstalanul labdázgattak a pályán.

Aztán 18.10-kor jelezték, hogy újra elhalasztották a mérkőzést, amelyről az UEFA azonban szerdán azt írta, legkésőbb pénteken kell lejátszani. A Slovan a honlapján azt írta, 13 játékossal ki tudott volna állni, de az UEFA ezt nem engedélyezte, ezért hazautazott a csapat. Hozzátették, várják az UEFA indoklását, most miért nem léphettek pályára, illetve mi lesz a folytatás.

Mivel az ellenfél nem állt ki, minden bizonnyal 3–0-val jóváírják a feröeri bajnoknak a párharcot, de hivatalos döntést péntek este még nem hozott az UEFA.

A selejtezősorozat feszített tempója miatt így könnyen lehet, hogy a Klaksvík játék nélkül jut tovább, és lesz a svájci Young Boys ellenfele a jövő heti következő fordulóban.

 


 

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

Klaksvík (feröeri)–Slovan Bratislava (szlovák) – elmaradt

2021.05.30 23:15:32

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Leckét adott egykori mentorának.

2021.05.29 19:44:31

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Sokkal több helyzetet alakítottak ki a londoniak, a manchesteri sztároknak nagyon nem ment a döntőben.

2021.05.28 23:59:05

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A hagyomány szerint a bajnokok között a Manchester City és a Chelsea sem indulhatott volna.

2021.05.13 23:40:01

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne áltassunk senkit, hogy ezzel a döntéssel igazából a szurkolóknak teszünk jót.