BL: az UEFA leírta, miért ítélt Skomina jogos büntetőt az MU-nak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.08. 11:57
null
Kimpembe kezezése (Fotó: AFP)
Az UEFA hivatalos közleményében úgy fogalmazott, a szlovén Damir Skomina a VAR-szabályoknak megfelelően járt el, amikor büntetőt ítélt a Manchester United javára a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójának hajrájában.

Az angol csapat 2–1-re vezetett Párizsban, amikor Diogo Dalot tizenhatoson kívülről leadott lövését követően a labda Resnel Kimpembe hátáról a karjára pattant. Skomina játékvezető először szögletet ítélt, de aztán a bírói szobából szóltak neki, hogy érdemes lenne visszanéznie az esetet. A VAR segítségével pedig megadta a büntetőt, amelyet Marcus Rashford a 94. percben értékesített. A Manchester United 3–1-re nyert, 3–3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal jutott a negyeddöntőbe.

„A VAR, miután több szögből is látta az esetet, jelezte a játékvezetőnek, hogy visszanézésre érdemes esemény történt a büntetőterületen belül – szól az UEFA jelentése. – Mivel a játékvezető nem vette észre a jelentősnek nevezhető incidenst, a pályán elhelyezett eszközön visszanézte az esetet. A játékvezető ennek során meggyőződött róla, hogy elég messziről érkezett a lövés ahhoz, hogy ne lehessen közelinek minősíteni, így nem mondhatta a védő, hogy váratlanul érte. A védő karja nem volt a testéhez szorítva, azaz a játékos így megnövelte azt a területet, amelyet lefedett a kapu elől. A játékvezető emiatt tizenegyest ítélt.”

Az UFEA jelentése hozzátette, ezek tudatában a döntés tökéletesen megfelelt a VAR protokolljának.

Az UEFA képi bizonyítékai
Az UEFA képi bizonyítékai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik