BL: „Az Arsenal nagyon vonzó ellenfél” – reakciók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.13. 13:53
null
Theo Walcott ismét összecsaphat a müncheni védőkkel (Fotó: Reuters, archív)
Korábban megírtuk, hogy hétfő délben kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A kieséses szakasz első körének egyik slágerpárharca a Bayern München és az Arsenal találkozása lesz. Nézzük, hogyan vélekednek az érintettek a sorsolásról!

Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője:
„Érdekes mérkőzésekre van kilátás, alig várom őket. Bízom a csapatomban, és abban, hogy bejutunk a negyeddöntőbe. A továbbjutást az Allianz Arénában kell megalapozunk. Az Arsenalnak nagyon jó csapata van jelenleg, és egy olyan menedzsere Arsene Wenger személyében, akit hihetetlenül tisztelek. Jól szerepelnek a Premier League-ben, mindössze egyetlen bajnokin szenvedtek vereséget. Kemény lesz, de magabiztos vagyok.”

Manuel Neuer, a Bayern München kapusa:
„Érdekes és nehéz feladat elé nézünk. Jól ismerjük az Arsenalt, az elmúlt évek során rendszeresen összekerültünk vele, beleértve a két nyolcaddöntős párharcunkat. Kellemes emlékeink vannak, de az Arsenal nagyszerű futballt játszik, ráadásul erősebb lett.”

Mats Hummels, a Bayern München védője:
„A Dortmund színeiben már szerepeltem az Arsenal ellen, így jól ismerem őket. Két izgalmas mérkőzésre van kilátás, ugyanakkor azt kell mondjam, az Arsenal nagyon vonzó ellenfél a Bayern München és szurkolói számára. Különösen várom, hogy találkozzak két válogatottbeli csapattársammal, Mesut Özillel és Shkodran Mustafival, valamint természetesen Per Mertesackerrel.”

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere:
„A múltban rengetegszer kezdtünk hazai pályán, ahol előnyre akartunk szert tenni, mégis hátrányba kerültünk. Ezúttal megvan az az előnyünk, hogy először idegenben lépünk pályára. A Bayern otthonában is meg kell mutatnunk az erősségeinket, megalapozva azt, hogy aztán hazai pályán be tudjuk fejezni a feladatot. Mindannyian azon dolgozunk, hogy történelmet írjunk, ehhez pedig jobbá kell válnunk, mint korábban voltunk. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban, tapasztalataim alapján ez különösen fontos.”

Theo Walcott, az Arsenal támadója:
„A BL-ben a legjobb csapatok ellen kell játszanod. Nem hazudok, amikor azt mondom, hogy borzasztóan kemény mérkőzések várnak ránk, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Erőt kell merítenünk abból, hogy mennyit fejlődtünk az elmúlt idényekhez képest. Az előző szezonban öt egyre kikaptunk tőlük idegenben, ezúttal nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat, mint akkor. Nem tudom, mi lesz a párharc kimenetele, de abban biztos vagyok, hogy nagyszerű meccseket fogunk játszani.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
JÁTÉKNAPOK – PONTOS MENETREND

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
február 14. (kedd)

20.45: Benfica (portugál)–Borussia Dortmund (német)
20.45: PSG (francia)–Barcelona (spanyol)
február 15. (szerda)
20.45: Real Madrid (spanyol)–Napoli (olasz)
20.45: Bayern München (német)–Arsenal (angol)
február 21. (kedd)
20.45: Manchester City (angol)–AS Monaco (francia)
20.45: Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol)
február 22. (szerda)
20.45: Porto (portugál)–Juventus (olasz)
20.45: Sevilla (spanyol)–Leicester City (angol)

VISSZAVÁGÓK
március 7. (kedd)

20.45: Napoli–Real Madrid
20.45: Arsenal–Bayern München
március 8. (szerda)
18.00: Borussia Dortmund–Benfica
20.45: Barcelona–PSG
március 14. (kedd)
20.45: Juventus–Porto
20.45: Leicester City–Sevilla
március 15. (szerda)
20.45: AS Monaco–Manchester City
20.45: Atlético Madrid–Bayer Leverkusen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik