MTI 2019.05.27 10:00 Frissítve: 2019.05.27 14:55

BL: az angol kapitány vegyes érzésekkel nézi majd a finálét

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vegyes érzésekkel nézi majd a Bajnokok Ligája szombati, madridi fináléját, miután a tisztán angol döntőben akár kilenc játékosa is pályára léphet. A spanyol fővárosban a Tottenham Hotspur és az FC Liverpool csap össze egymással.

 

„Fiatal angol futballistáinknak nagyszerű lehetőség ez, hogy olyan mérkőzéseken léphetnek pályára, amelyeknek valóban van tétje” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a finálé hosszú távon segíti majd az angol labdarúgást.

Rövid távon azonban jelentős gondot okozhat Southgate-nek, aki már a Nemzetek Ligája négyes döntő öt nappal később sorra kerülő elődöntőjére készülne keretével, amely azonban így erősen foghíjas. A szigetországi válogatott először a hollandokkal csap össze a portugáliai tornán.    

„A kialakult helyzet kissé bonyolulttá teszi a felkészülésünket – fogalmazott a 48 éves Southgate arra utalva, hogy tíz játékosa (a BL-döntősökön kívül a Chelsea-vel az Európa-liga fináléjában érdekelt Ross Barkley) valószínűleg csak közvetlenül a meccs előtt esik be az edzőtáborba. – De ez egy kihívás, amivel mint csapat meg kell küzdenünk.”

A NL négyes döntőjének még a házigazda portugálok és a svájciak a résztvevői, az elődöntők után három nappal következik a döntő és a bronzmeccs.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, MADRID, WANDA METROPOLITANO
21.00:
Tottenham (angol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.02.27 21:52:44

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Manapság minden mérkőzés laboratóriumban zajlik, a nagyvilág nyilvánossága előtt, és a szabványtól tetszőlegesen kicsi eltérés esetén is azonnal riaszt a rendszer.

2021.02.24 20:35:59

Bajnokok Ligája B. Á./ K. T. I.

Gabriel Jesus folytatta különleges sorozatát. Bernardo Silva olyat tett, amit eddig csak háromszor City-játékosként.

2021.02.24 18:55:50

Bajnokok Ligája HARMATH ÁKOS, BACSKAI JÁNOS

A balhátvédről kiállították a mérkőzés elején Freulert, majd a hajrában győztes gólt vágott.

2021.02.23 18:37:08

Bajnokok Ligája K. T. I., V. J.

A rómaiak 21 év után jutottak el ismét az egyenes kieséses szakaszba, a kaland pedig jó eséllyel véget is ér a nyolcaddöntőben.