BL: a Young Boys lesz a Fradi ellenfele a playoffban

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.08.10. 22:24
null
A berni visszavágón hátrányból győzte le a Kolozsvárt a Young Boys (Fotó: Getty Images)
A kolozsvári 1–1 után a visszavágón 3–1-re győzött a Young Boys a CFR ellen, így a svájci bajnok lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körében.

 

Húsz percig érezhette magát továbbjutónak a román bajnok, a kolozsvári CFR Bernben, aztán a Young Boys bedarálta.

A vendégek ugyanúgy a 4. percben szerezték meg a vezetést, mint egy hete a hazai találkozón, Ciprian Deac passzát Bilel Omrani lőtte laposan, a védők lába között a bal alsó sarokba.

Mateo Szusicsnak és Runar Mar Sigurjónssonnak volt esélye a CFR előnyének növelése, de az első negyedóra után a svájciak átvették a kezdeményezést, és két perc alatt megfordították az állást: Jordan Siebatcheu közeli csukafejessel egyenlített, Nicolas Ngamaleu pedig egy rossz kolozsvári felszabadítás után 17 méterről lőtt a jobb felső sarokba.

A svájci letámadás alatt teljesen kapuja elé szoruló CFR ekkor csak a közeli ziccereket hibázó Christian Fassnachtnak köszönhetően úszta meg a kiütést, de a félidő végén Meschak Elia jobbról belőtt labdáját Siebatcheu közelről a hálóba spárgázva tovább növelte a Young Boys előnyét.

A svájciak a második félidőben már csökkentették a CFR védelmére helyezett nyomást, és a labdabirtoklásnak is nagyobb figyelmet szenteltek.

Kontrázni viszont nem engedték az erdélyi együttest, amelynek egyetlen lehetősége Alexandru Paun kevéssel fölé szálló szabadrúgása volt. Paun a 63. percben a labda sípszó utáni elrúgása miatt megkapta második sárga lapját Cakirtól, és emberelőnyben már csak a Young Boysnak voltak helyzetei. Végül sem Elia lövése, sem Mohamed Ali Camara fejese nem okozott gondot Giedrius Arlauskis kolozsvári kapusnak. 3–1

A Young Boys lesz a Slavia Prahát kiejtő Ferencváros ellenfele, a következő két hétben esedékes párharc győztese a BL főtáblájára jut, a vesztes az El csoportkörében folytatja szeptembertől.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
Young Boys (svájci)–CFR Cluj (Kolozsvár, romániai) 3–1
(Siebatcheu 23., 42., Ngamaleu 25., ill. Omrani 4.)
Továbbjutott: a Young Boys, 4–2-es összesítéssel

A többi BL-selejtezőről ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik