BL: A világ legjobb klubjait győztük le – Courtois

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 00:04
null
Thibaut Courtois csókja a kupának (Fotó: AFP)
A Liverpool–Real Madrid (0–1) labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő után a meccs emberének választott Thibaut Courtois, Carlo Ancelotti és Karim Benzema is értékelt.

 

„A pályafutásomnak már kellett egy döntős siker, hogy még jobban tiszteljék a nevem – értékelt a meccs emberének választott Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa a BT Sportnak. – Nagyon boldog vagyok, és büszke a csapat teljesítményére. A világ legjobb klubjait győztük le. A City és a Liverpool is hihetetlen volt ebben az évadban, a Pool nagyszerűen játszott most is, de kihasználtuk az esélyünket a gólszerzésre.”

„Nem tudom elhinni – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a BT Sportnak. – Nehéz találkozó volt, az első félidőben akadtak nehéz pillanataink, de a végén, az összes mérkőzést is figyelembe véve, megérdemelten nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Ez egy fantasztikus klub és a csapat is, nagyszerű játékosokkal, mentálisan erős játékosokkal.”

„Nagyon boldogok és büszkék vagyunk – mondta Karim Benzema az UEFA-nak. – Megcsináltuk a duplázást (BL, bajnokság) és meg is érdemeltük. Kemény csata volt, de ez mindig ilyen a Bajnokok Ligájában, és még inkább a döntőben. Nagyon sokat jelent nekem, hogy nyertem még egy BL-trófeát, itt a hazámban.”

„Nincs semmi hihetetlen ebben a vereségben, ez egy normális futballeredmény – nyilatkozott higgadtan Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. – Sokkal több lövésünk volt, a kapu felületét is többször találtuk el, de a legfontosabb statisztikai adat abszolúte a Madrid sikerét mutatja. Ők lőttek egy gólt, mi nem, ez a futballvilág legegyszerűbb magyarázata. Durva ezt megélni, de el kell fogadnunk a tényeket. Amikor a kapus a mérkőzés legjobbja, akkor valami nem stimmel a másik csapattal. Courtois három elképesztően nagyot védett, de még többször próbára kellett volna tennünk a tudását. A támadóharmadból gyakran fölöslegesen elé íveltük a labdát, ennek nem sok értelme volt. Több időt akartunk eltölteni a térfelükön, de ha a Real Madrid túlságosan is mélyre visszahúzódik, akkor veszélyes kontrákat vezet. Sok mindent jól csináltunk ezen a meccsen, de ez kevés volt, el kell fogadnunk.”

„Tudjuk, hogy ilyen nagy helyzetekből Mohamed Szalah milyen gyakran lő gólokat, de most el kell fogadnunk, hogy Courtois ilyen nagyokat védett. Azt hiszem, a Real egyszer találta el a kapunk felületét, és abból gól lett. Jó mérkőzést játszottunk, de ha egy nullára kikapsz, akkor tudod, hogy nem voltál elég jó. Mondtam a játékosaimnak, hogy büszke vagyok rájuk a vereség ellenére is, de idő kell még nekik, hogy ezt megértsék. A srácok rendkívüli szezont hoztak össze, azt a két sorozatot, amit nem nyertünk meg, azt a lehető legkisebb különbséggel buktuk el. A Real Madrid hihetetlenül rutinos, és övék az európai futball legsikeresebb és legtapasztaltabb vezetőedzője. Egy szoros meccsen sokkal több lövésünk volt, de egyikből sem lett gólt. A másik gond az, hogy huszonnégy próbálkozásunk volt, de csak három világklasszis védésre emlékszem Courtois-tól. A mi tudásunkkal sokkal több problémát kellett volna okozni nekik. Amikor kikapsz, el kell gondolkodnod azon, mit csinálhatnál jobban legközelebb. Lehetséges hatvanhárom meccset játszani egy idényben, és mindig abszolúte a legjobb formádat hozni? Nem tudom. Nem értük el a célunkat, ilyen a futball, ez is a játék része, ez soha nem változik. A Real Madrid is el fog veszíteni egy döntőt egy napon, de ez nem most következett be” – tette hozzá a német mester.

„Teljesen összetörtünk, de ez történik a döntők minden vesztesével. Őszintén szólva jobban is játszhattunk volna, különösen a második félidőben. Nem kezdtünk túl jól, a Real hamarabb elkapta a ritmust. Egyébként is tapasztalt csapat, és amint előnybe kerültek, megmutatták, hogyan kell megnyerni egy döntőt” – mondta a Liverpool védője, Andrew Robertson.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A DÖNTŐ ELŐTTI ÉLŐ FELVEZETÉSÜNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)

Saint-Denis (Párizs), Stade de France, 80 000 néző. V: Turpin (francia)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago Alcántara (Firmino, 77.), J. Henderson (N. Keita, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Diogo Jota, 65.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – F. Valverde (Camavinga, 86.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 90+3.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Vinícius Júnior (59.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik