BL: a Sheriff lemosta a Dinamo Zagrebet, itt a nagy esély!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 22:53
null
Adama Traoré (jobbra, 9) belőtte a második gólját is, simán nyert a Sheriff (Fotó: Getty Images)
A Sheriff Tiraspol hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Dinamo Zagrebet a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffjának keddi játéknapján, azaz nagyon jó az esélye arra, hogy története során először bejusson a BL csoportkörébe. A Monaco elleni idegenbeli sikerével (1–0) nagy lépést tett a főtábla felé a Sahtar Doneck is, míg a Salzburg a 90. percben szerzett góllal gyűrte le 2–1-re a sokáig vezető Bröndbyt.

SHERIFF TIRASPOL–DINAMO ZAGREB 3–0

A Sheriff kezdő tizenegyében egyetlen moldovai állampolgár kapott helyet, de ő is Brazíliában született – nos, ő, azaz Luvannor vezette az első veszélyes akciót, lövése a 7. percben a kapufán csattant. A tiraspoli támadásokban mindvégig ott bujkált a veszély, és nem sokkal a szünet előtt Cristiano nagyszerű indításából Adama Traoré be is lőtte a vezető gólt. A második játékrész elején Dimitrisz Kolovosz bevágta a második hazai találatot, majd egy hatalmas vágta végén Traoré a harmadikat is. A 3–0-val a moldovai bajnok közel került ahhoz, hogy – négy korábbi El-csoportkörös szereplés után – története során először feljusson a BL-főtáblára.

SALZBURG–BRÖNDBY 2–1

Már a 4. percben megszerezte a vezetést a dán bajnok: Kevin Mensah csapatkapitány-helyetteshez méltó harcossággal jutott beadáshoz a bal oldalon, Mikael Uhre beforgatta az emberét, és a hálóba lőtt. Az első félidőben nagy fölényben játszott a Salzburg, de csak lesgólig jutott, és bár az 53. percben is fennállt a gyanú, a VAR végül „megadta” Karim Adeyemi egyenlítő gólját. A dánoknál Mads Hermansen, a kapus volt az egyik legjobb, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne nyerhettek volna a vendégek is – Anisz Ben Szliman a hajrában óriási kapufát lőtt. Végül aztán az osztrák fölény termett gyümölcsöt: a 90. percben az első találatban is főszerepet játszó Brenden Aaronson lőtt gólt a leshatárról kilépve.

MONACO–SAHTAR DONECK 0–1

A Monaco rosszul kezdte a francia bajnokságot (két forduló, egy pont), és a keddi BL-selejtező sem indult számára a legjobban: a Sahtar a 19. percben gólra váltotta jelentős labdabirtoklási fölényét, Pedrinho a 11-espontról lőtt a hálóba, miután átkígyózott három nem túl határozott hazai védő között. A hercegségbeliek valamivel élénkebben futballoztak a folytatásban, az ukrán mezőnyfölényt ellensúlyozni tudták, de gólhelyzetekig nem nagyon jutottak. Tompa játékuk ellenére kis szerencsével az egyenlítés összejöhetett volna, csakhogy a 82. percben Myron Boadu lövése után Anatolij Trubin a kapufára tolta a labdát.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFF)
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK – A KEDDI PROGRAM
BAJNOKI ÁG

Salzburg (osztrák)–Bröndby (dán) 2–1 (Adeyemi 56., Aaronson 90., ill. Uhre 4.)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Dinamo Zagreb (horvát) 3–0 (Adama M. Traoré 45., 80., Kolovosz 54.)
NEM BAJNOKI ÁG
Monaco (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1 (Pedrinho 19.)
A visszavágókat augusztus 25-én játsszák.

A SZERDAI PROGRAM
BAJNOKI ÁG
21.00:
Young Boys (svájci)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00:
Malmö (svéd)–Ludogorec (bolgár) (Tv: Sport2)
NEM BAJNOKI ÁG
21.00: Benfica (portugál)–PSV (holland) (Tv: Sport1)
A visszavágókat augusztus 24-én játsszák.

A párharcok győztesei a Bajnokok Ligája, a vesztesek az Európa-liga főtábláján folytatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik