BL, A-csoport: lemosta az Ajax a 12 év után visszatérő Rangerst

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 20:53
null
Padlóra került a Rangers visszatérésekor (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörének A-csoportjában a holland Ajax 4–0-ra győzött odahaza a BL-csoportkörbe 2010 után visszatérő Rangers ellen.

 

A Rangers hosszú távollét után, a 2010–2011-es idény csoportköre után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján, ám aligha ilyen visszatérésre számított. Az Ajax elleni 4–0-s vereséggel ugyanis beállította BL-főtáblás történelme legsúlyosabb vereségét – a Juventus 1995-ben szintén 4–0-ra mosta le a skótokat.

A hollandok már az első negyedóra elteltével megszerezték a vezetést, és Edson Álvarez találata után negyedórával jött a második, majd alig másfél perc múlva a harmadik hazai gól. Steven Berghuis az első gólnál adott assziszt után maga is betalált Mohammed Kudus átadásából, aki aztán folytatta a sormintát, és megszerezte a maga gólját. Ezzel gyakorlatilag a 33. percre eldőlt a három pont sorsa, a negyedik találatot a második félidő vége előtt tíz perccel Steven Bergwijn szerezte.

A Rangersnél egyetlen kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel: a 71. percben Borna Barisic lövése be is akadt az amszterdami kapuba, ám les miatt a játékvezető a VAR-ra támaszkodva nem adta meg a gólt (4–0).

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Ajax (holland)–Rangers (skót) 4–0 (Álvarez 17., Berghuis 32., Kudus 33., Bergwijn 80.)
KÉSŐBB
21.00:
Napoli (olasz)–Liverpool (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik