T. D.
2020.06.01 12:12 Frissítve: 2020.06.01 12:55

Atalanta: Gasperini bevallotta, betegen dirigált Valenciában

Az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini elismerte, hogy koronavírus-fertőzésre utaló jeleket tapasztalt magán a Valencia elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő második mérkőzése előtt. A bergamóiak trénerénél később kimutatták, hogy átesett a fertőzésen.

Gian Piero Gasperini beteg volt, de levezényelte csapata meccsét Valenciában (Fotó: AFP)

„Nem éreztem jól magam a Valencia-meccs előtti napon, másnapra még rosszabb lett a helyzet – beszélt tapasztalatairól a 62 éves Gasperini a La Gazzetta dello Sportnak. – Ha megnézik a képeket, nem néztem ki valami jól a kispadon. Ez március 10-én volt, az ezt követő két éjszaka során nem aludtam jól. Nem voltam lázas, de úgy éreztem magam, mintha legalább 40 fokos lenne a testhőmérsékletem.”

„Másnap a csapat egy Michelin-csillagos, Atalanta-szurkoló séftől kapott ételt, illetve egy 2008-as Dom Perignon pezsgőt. Megkóstoltam, és azt mondtam, olyan, mint a víz, az ételt meg kenyérízűnek éreztem. Teljesen elvesztettem az ízérzékelésemet”
– utalt a fertőzés egyik tünetére a szakember, aki a félelmeiről is beszélt.

„Kétpercenként elment egy mentőautó az edzőközpontunk mellett, hiszen a közelben van egy kórház. Olyan volt, mint egy háborús övezet. Éjjelente arra gondoltam, mi lesz, ha nekem is kórházba kell mennem? Nem mehetek, annyi dolgom van még. Ez egyrészt egy önmagammal való viccelődés volt a jó hangulat érdekében, másrészt viszont valóban elgondolkodtam ezen. Végül március 14-én évek óta a legkeményebb edzésemet produkáltam. Egy órát töltöttem a futógépen, több mint tíz kilométert futottam. Erősnek éreztem magam, csodálatos volt.”

Josip Ilicic tizenegyese a valenciai visszavágón (Fotó: AFP)

Gasperini a kispadon ült a visszavágón is – a Valencia a nyilatkozat láttán hivatalos közlemény formájában fejezte ki meglepettségét a tréner betegségével és az ebből fakadó kockázatvállalással kapcsolatosan.

„Az Atalanta vezetőedzőjének, Gian Piero Gasperininek az olasz médiában tett vasárnapi nyilatkozatát olvasva a Valencia szeretné kifejezni azon tény felett érzett meglepettségét, hogy Bajnokok Ligája-ellenfelünk edzője elismerte, hogy a március 10-én a Mestallában lejátszott mérkőzés előtt tisztában volt azzal, hogy legjobb esetben is a koronavírusra utaló tüneteket produkált, és nem tett semmilyen óvintézkedést. Ha valóban megfertőződött a vírussal, számos embert tett ki kockázatnak a Valenciában töltött ideje alatt.”

A párharc első, februári mérkőzése sok szakértő szerint jelentős mértékben hozzájárult a járvány terjedéséhez. A hivatalos adatok szerint 44 236 néző tekintette meg a helyszínen a milánói San Siróban lejátszott mérkőzést, és a csapatoknál, valamint a szurkolók között is több pozitív esetet regisztráltak.

A valenciai visszavágót már üres lelátók előtt kellett lejátszaniuk a futballistáknak – az Atalanta 8–4-es összesítéssel ment tovább, így BL-újoncként jutott a negyeddöntőbe.

2023.03.19 21:54:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Évről évre némileg változnak az erőviszonyok, most éppen Itália felől fúj a szél, a mezőny negyede innen kerül ki, a hatodrésze meg Angliából, ez a két ország képviselteti magát mindhárom sorozatban.

2023.03.15 20:04:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Napoli a visszavágón is könnyedén győzött – 17 év után újra három olasz klub a negyeddöntőben.

2023.03.15 20:37:05

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Odahaza is megverte a „vörösöket”, magabiztosan masírozott a legjobb nyolc közé a címvédő.

2023.03.14 20:34:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Megőrizte előnyét idegenben az olasz csapat, a hajrában nagyon balszerencsés volt a Porto.

2023.03.14 18:22:06

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A norvég csatár a harmadik játékos, aki egy meccsen öt gólig jutott a Bajnokok Ligájában.