Nézők nélküli gólgála, az Atalanta oda-vissza megverte a Valenciát

B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 20:45
null
Josip Ilicic káprázatosan futballozott a visszavágón (Fotó: AFP)
Gólokban gazdag visszavágót játszott egymással a Valencia és az Atalanta a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben: a hét találatot hozó összecsapáson (3–4) egy percig sem forgott veszélyben az olasz együttes továbbjutása, így a bergamóiak készülhetnek a negyeddöntőre.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz) 3–4
(Gameiro 21., 51.,Ferrán Torres67., ill. Ilicic 3., 43., 71., 82. – az első kettő 11-esből)
Valencia,
Mestalla, zárt kapuk mögött. V: Hategan (román)
Továbbjutott:
az Atalanta, 8–4-es összesítéssel

A koronavírus-járvány miatt szurkolók nélkül rendezték meg a visszavágót, ám a nézőtér így sem volt teljesen üres: a Valencia „szuperdrukkereként” aposztrofált Vicente Navarro tavaly hunyt el, kedd este egyedül a látását az 1950-es években elveszítő hűséges szurkoló szobra foglalt helyett a Mestalla lelátóin.

A „nézőtéri fölény” nem hozott szerencsét a hazaiaknak, az Atalanta már a 3. percben előnybe került, Josip Ilicic értékesítette a saját maga által kiharcolt tizenegyest (0–1).

A kapott gól némileg felpörgette a hazaiakat, akik a félidő feléhez érve Kevin Gameiro révén egyenlítettek, Ilicic azonban a játékrész hajrájában a második büntetőjét is belőtte, ezzel egyrészt eldőlt, hogy biztosan nem lesz hosszabbítás, másrészt a szlovén támadó gólja gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozta a Valenciát (1–2).

A spanyolok ennek ellenére mindent megtettek, Gameiro a szünet után egalizált, majd az őt kiszolgáló Ferran Torres is betalált, gyönyörű emelése a kapuban kötött ki (3–2).

Sokáig nem örülhetett a Valencia, négy perccel később Ilicic megszerezte a harmadik gólját, majd feltéve a koronát a teljesítményére, negyedszer is bevette Jasper Cillessen kapuját (3–4). A 32 éves támadó ezzel Zlatan Ibrahimovicot megelőzve a legidősebb olyan játékos lett, aki négyszer betalált egy BL-mérkőzésen.

Az Atalanta BL-debütálóként jutott be a negyeddöntőbe, erre a Leicester City 2016–2017-es szereplése óta nem volt példa.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol) 3–0 (Sabitzer 10., 21., Forsberg 87.)
Lipcse, RB Aréna, 41 146 néző. V: Del Cerro Grande (spanyol)
Továbbjutott: az RB Lepzig, 4–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik