A Lyon későn ébredt a hétgólos lisszaboni meccsen

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 22:47
null
Javi García (balra) fejelte a Benfica harmadik gólját (Fotó: Action Images – archív)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában a Benfica egy félidő alatt három gólt szerzett az eddigi három fordulóban kilenc pontot szerző Lyon ellen, és végül 4–3-ra győzött. A Schalke gól nélküli döntetlent játszott a Hapoel Tel-Aviv vendégeként.

BENFICA (portugál)–LYON (francia)

A Bajnokok Ligája B-csoportját három forduló elteltével pontveszteség nélkül vezette a Lyon. A franciák a 4. fordulóban a hárompontos Benficához látogattak.

A portugálokat nem hatotta meg a Lyon eddigi eredménysora. Savioláék támadó szellemben kezdték a mérkőzést, és egy félidő alatt három góllal terhelték meg a két találatnál is hibázó Hugo Lloris kapuját.

A gólgyártást Alan Kadrec kezdte meg a 20. percben: a brazil támadó 11 méterről fejjel volt eredményes Carlos Martins bal oldalról beívelt szabadrúgását követően.

A folytatásban is többet támadó, lendületesen játszó Benfica Fábio Coentrao révén a 32. percben növelte az előnyét. A Lyon végezhetett el szabadrúgást, ám Miralem Pjanic lövése levágódott a sorfalról, a Benfica kontrázhatott, és az ellentámadás végén a bal oldalon előretörő portugál válogatott védő, Coentrao nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt. A vetődő Lloris beleért ugyan a labdába, de csak beljebb tudta segíteni.

Az első félidő hajrájában Javi García el is döntötte a mérkőzést – a spanyol középpályás Carlos Martins bal oldali szögleténél megelőzte a rosszul kimozduló Llorist, és közelről befejelte a Benfica harmadik gólját.

A második félidőben megszerezte második gólját is Coentrao, aki ismét egy kontra végén volt eredményes – szép mozdulattal emelte át az ismét rossz ütemben kimozduló Llorist. Hozzá kell tenni, nemcsak a kapus, hanem a teljes vendégvédelem hibázott, hiszen a balhátvéd zavartalanul törhetett előre.

A hazai szurkolók a 67. percben szerzett gól után már akár a "Lyon sleeps tonight" slágerre is rázendíthettek...

A hajrában aztán felébredt a Lyon: előbb Yoann Gourcuff távoli lövése talált utat a hazai kapuba, majd a csereként beállt Bafetimbi Gomis is betalált, a 90. percben pedig Lovren fejesével kialakult a 4–3-as végeredmény.

HAPOEL TEL-AVIV (izraeli)SCHALKE (német)

A hatpontos Schalke a csoportban még pont nélkül álló izraeli bajnokhoz, a Hapoel Tel-Avivhoz látogatott.

Ez a találkozó jóval kevesebb helyzetet hozott, és gól sem született. A kiegyenlített mérkőzést jelzi a közel azonos labdabirtoklási arány (a hazaiak 53, a vendégek 47 százalékban birtokolták a labdát) és a kaput eltaláló lövések száma (6:5 a hazaiak javára) is.

Az igazságos döntetlennel tulajdonképpen mindkét csapat elégedett lehet, hiszen az izraeliek először szereztek pontot, míg a németek továbbra is a második helyen állnak, sőt csökkentették a hátrányukat a Lyonnal szemben, igaz, most már csak egy ponttal előzik meg a Benficát.

BENFICA–LYON 4–3
 

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
 B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
BENFICA (portugál)–LYON (francia) 4–3
Lisszabon, Estádio da Luz. Vezette: Craig Thomson (skót)
BENFICA: R. Jimenéz – M. Pereira, Luisao, D. Luiz, Peixoto – C. Martins (Menezes, 75.), Javi García, Coentrao – Aimar – Saviola (Jara, 70.), Kardec (Weldon, 72.). Vezetőedző: Jorge Jesus
LYON: Lloris – Revéillere, Cris, P. Diakhaté (Gomis, 59.), Lovren – Gonalons – Pjanic (Makoun, 71.),  Gourcuff – Bastos, Briand, Pied (Lacazette, 71.). Vezetőedző: Claude Puel
Gólszerző:  Kardec (21.), Coentrao (32., 67.), Javi García (42.), ill. Gourcuff (75.), Gomis (85.), Lovren (90.)
Sárga lap: Luisao (26.), Saviola (60.), R. Jimenéz (90.), ill. Pjanic (22.), Lovren (24.)
HAPOEL TEL-AVIV (izraeli)–SCHALKE (német) 0–0
Tel Aviv, Bloomfield. Vezette: Frank De Bleeckere (belga)
HAPOEL TEL-AVIV: Enyeama – Bondarv, Douglas (Fransman, 41.), Badir, Ben Dajan – Vermut, Zehavi, Abutbul, Toama (Sivhon, 61.) – Tamuz, Szahar (Mari, 70.). Vezetőedző: Eli Guttman
SCHALKE: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Escuerdo – Kluge (Moritz, a szünetben) – Farfán (Deac, 81.), Jurado, Rakitic (Edu, 74.) – Raúl, Huntelaar. Vezetőedző: Felix Magath
Sárga lap: Zehavi (5.), Badir (39.), ill. Rakitic (23.), Jurado (30.), Huntelaar (36.), Höwedes (51.)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lyon 4 3 1 9–5 +4  9
2. Schalke 04
4 2 1 1 5–2 +3  7
3. Benfica 4 2 2 6–7 –1  6
4. Hapoel Tel-Aviv 4 1 3 2–8 –6  1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik