A „kétszázados” Rooney és a végre kinyíló MU-gólzsák esete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 11:18
null
Rooney kétszáz gólnál jár már a Manchester Unitedben (Fotó: Action Images)
Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának támadója nagyon büszke rá, hogy a Bayer Leverkusen ellen megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccsen megszerezte 200. gólját az angol klub színeiben. A válogatott támadó duplázott a 4–2-re végződő találkozón.

 

„Nagyon büszke vagyok a Manchester Unitedben szerzett kétszáz gólomra, és örülök, hogy ismét játékban vagyok – nyilatkozta a Bayer Leverkusen elleni meccs után Wayne Rooney. – Jó eredményt értünk el, fontos, hogy győzelemmel kezdtük a BL-t. Teljesen a játékra koncentrálok, keményen dolgozom, és örülök, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés. A szurkolók is nagyszerűek voltak, jólesett ez a fogadtatás. Remélem, meg tudom nekik hálálni ezt a maihoz hasonló teljesítménnyel. A menedzsernek is jó lecke volt a mai meccs, amelyen a győzelem volt a legfontosabb.”

A támadó által emlegetett David Moyes is dicsérte Rooneyt és annak ékpárját, Robin van Persie-t, aki szintén betalált a német együttes kapujába.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk ma, kitűnő eredményt értünk el – méltatta csapatát David Moyes, a Manchester United menedzsere. – Mostanában nem szereztünk annyi gólt, mint amennyit szerettünk volna, de ezen a meccsen négyet is lőttünk, és szerezhettünk volna még párat. A játékosok megmutatták erejüket, miután a Leverkusen kiegyenlített, újra előnybe tudtunk kerülni, és megnyertük a mérkőzést.”

„Rooney igazán nagyszerűen játszott. Gólokat szerzett, és nagyszerű volt a Valenciának adott passza is. Azt akarjuk, hogy továbbra is termelje a gólokat. Azt hiszem, csak három-négy Manchester United-játékos van, akik elérték valaha a 200 gólt. Emlékszem, már hónapokkal ezelőtt is mondtam, hogy Rooney a legnagyobbak közé emelkedhet, és úgy gondolom a mai teljesítménye kiváló volt. Fantasztikusan játszott, szerzett két gólt, de lőhetett volna többet is, megérdemelten éltette a közönség. Van Persie gólja is gyönyörű volt, ha mindketten eredményesek tudnak lenni, akkor sokáig juthatunk. Mindenki tudta, mi a dolga, és mindenki jól is végezte a feladatát” – tette hozzá a skót szakember.

A vendégek mestere, Sami Hyypiä szerint a csapat mentálisan nem volt elég erős, ezen pedig dolgozniuk kell a jövőben.

„A mérkőzés előtt sokat beszéltünk az ilyen összecsapások mentális aspektusairól, mert ez nagyon fontos tényező a labdarúgásban. Úgy gondolom, ezekből jó néhánynak híján voltunk a mérkőzésen. Továbbra is keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy fejlődjünk ezen a területen. Ugyanakkor, nem szabad elfelejteni, hogy nagyon jó csapattól kaptunk ki” – nyilatkozta Sami Hyypiä a találkozót követően.

„Pozitívum, hogy kétszer is betaláltunk, ami nem könnyű a Manchester United otthonában – vélekedett erről már Simon Rolfes, a Leverkusen egyenlítő gólját szerző középpályása. – 4–2-re kikaptunk, és a United találatai kicsit szerencsétlenek voltak számunkra, túl könnyen ment nekik a gólszerzés. Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de sokat javíthatunk a játékunkon. Talán a leverkuseni mérkőzésünkön jobban megy ellenük majd a játék.”

A „vörös ördögök” az első félidő derekán Rooney góljával szereztek vezetést, majd Rolfes az 54. percben egyenlített, de öt minutummal később Van Persie újra vezetéshez juttatta az angolokat, akik Rooney újabb találatával és Valencia góljával eldöntötték az összecsapást, Toprak már csak szépíteni tudott.

„Az egyenlítő gól után magabiztosabban játszottunk, aztán pár perccel később Van Persie is betalált. Ha nyerni akarsz itt, vagy legalább egy döntetlent kiharcolni, akkor tökéletesen kell alakulnia a dolgoknak, és ez nem sikerült úgy. A harmadik gól után eldőlt a mérkőzés. A második fordulóban a Real Sociedad ellen, bár jó csapat az ellenfelünk, nyernünk kell, és nagyobb önbizalommal kell játszanunk, valamint többet kell birtokolnunk a labdát. A mi játékstílusunk megköveteli, hogy többet legyen nálunk a labda, és ne csak védekezzünk, mint tettük Manchesterben. A United jól játszott, agresszív és szervezett volt a csapat, de ezt eddig is tudtuk az angolokról” – tette hozzá a leverkuseni játékos.

EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Manchester United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 4–2
Manchester, Old Trafford. V: Skomina (szlovén)
MU: De Gea – Smalling, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Kagava (A. Young, 71.), Carrick, Fellaini (Cleverley, 80.) – Rooney (J. Hernández, 84.), Van Persie
LEVERKUSEN:
Leno – Donati, Spahic, Ömer Toprak, Boenisch – Can, Reinartz, Rolfes – Sam (Kruse, 78.), Kiessling (Derdiyok, 78.), Hung Min Szon (L. Bender, 64.)
Gólszerző:
Rooney (22., 70.), Van Persie (59.), Valencia (79.), ill. Rolfes (54.), Ömer Toprak (89.)

Real Sociedad (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–2
San Sebastián, Anoeta Stadion. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző:Alex Teixeira (65., 87.)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 1 1 4–2 +2 3
2. Sahtar Doneck 1 1 2–0 +2 3
3. Bayer Leverkusen 1 1 2–4 –2 0
4. Real Sociedad 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik