BL: „Most nem mérgező a légkör az öltözőben” – McTominay az MU–Bayern előtt

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 21:25
null
Scott McTominay (középen) öt góllal vezeti a MU házi góllövőlistáját a mostani bajnokságban (Fotó: Getty Images)
Kedd este a Manchester Unitednek le kell győznie a Bayern Münchent ahhoz, hogy maradjon reménye a BL-nyolcaddöntőbe jutásra – és jó eséllyel ahhoz is, hogy a második számú európai labdarúgó-sorozatban, az Európa-ligában folytathassa tavasszal. Nem könnyű kihívás, annak fényében különösen nem, hogy az MU lehangoló vereségbe futott bele a hétvégén hazai pályán (AFC Bournemouth, 0–3), már a tizenegyedikbe az idénybeli 23 tétmérkőzésén.

 

„Ez mindenekelőtt a játékosok felelőssége” – utalt a rapszodikus szereplésre a BL-meccset felvezető hétfői sajtótájékoztatón Scott McTominay, az MU középpályása, aki szerint sok nagyszerű labdarúgó található a keretükben, vannak vezéregyéniségeik, de szavaiból nem ezt emelték ki a brit lapok, hanem inkább azt, amelyek Erik ten Hagra vonatkoztak.

„Most nem beszélhetünk olyasmiről, mint néhány korábbi menedzserünk idején, amikor néha tényleg mérgező volt az öltözői légkör. Ezúttal a csapat határozottan az edző mögött áll. Csodálatos szakmai stábbal dolgozhatunk, közös érdekünk a klub sikere, ilyen egyszerű az egész.”

McTominay 2017-ben, José Mourinho keze alatt mutatkozott be a Unitedben; akárcsak a portugál esetében, az előtte a csapatot irányító David Moyes, Louis van Gaal, majd a később következő Ole Gunnar Solskjaer és Ralf Rangnick korszakában is hallani-olvasni lehetett kisebb-nagyobb öltözői lázadásról – Solskjaer szeptemberben egy interjúban is kritizálta néhány játékosát a hozzáállása amiatt –, ám Ten Hag néhány napja kérdésre válaszolva teljes egységről beszélt.

„Jól tudjuk, hogy sajnos pillanatnyilag kiszámíthatatlanok vagyunk – folytatta McTominay. – Sokat beszélünk erről az edzői stábbal, csapatként kell megtalálnunk a választ erre. Az nem mentség, hogy rendkívül feszes a menetrend, nincs szusszanásnyi üresjárat sem. A Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is nagyon atletikusak a csapatok, fel kell vennünk a versenyt, túl kell teljesítenünk őket. Ezt csak mi, az adott pillanatban a pályán lévők tudjuk megoldani, nem pedig a menedzser az oldalvonalon kívülről.”

Erik ten Hag szerint elsősorban a közelmúltbeli sérülések okoznak zavart csapata játékában.

„Az elmúlt idényben volt egy stabil csapatunk, menet közben nem sokat kellett változtatni, különösen a védelemben – mondta hétfőn a menedzser. – Ha ismét meglesz ez a fajta stabilitás, jobbak lesznek az eredményeink is. Tudom, hogy ez a csapat képes sokkal magasabb színvonalon teljesíteni, és ezt nem három hónappal ezelőtti mérkőzések emlékeire alapozva mondom, hiszen megmutattuk egy héttel ezelőtt is. A jó hozzáállás az alapja mindennek.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
A-CSOPORT – a keddi program

21.00: Manchester United (angol)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Galatasaray (török)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 5 4 1 11– 6 +5 13
2. FC Köbenhavn 5 1 2 2 7– 8 –1 5
3. Galatasaray 5 1 2 2 10–12 –2 5
4. Manchester United 5 1 1 3 12–14 –2 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik