BL, C-csoport: biztossá tenné első helyét a sérülésektől tizedelt Real Madrid

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 11:02
null
Nincs egyszerű helyzetben Ancelotti (Fotó: AFP)
Nyolc játékosára sem számíthat sérülés miatt Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a Napoli elleni találkozón – a spanyolok ha pontot szereznek, a csoport élén végeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában.


Százszázalékos mérleggel áll a Real Madrid a C-csoport élén, és ha szerdán pontot szerez a Santiago Bernabéuban a Napoli ellen, biztosan megnyeri a négyest. A két csapat Olaszországban kiváló meccset játszott egymással, akkor 3–2-re nyertek a madridiak, vélhetően most is hasonló izgalmakat élhetnek át a szurkolók.

Nincs könnyű helyzetben Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője, ugyanis rengeteg sérülés nehezíti a dolgát, a szerdai mérkőzésen nem számíthat Kepa Arrizabalaga, Eduardo Camavinga, Thibaut Courtois, Arda Güler, Vinícius Júnior, Éder Militao és Aurélien Tchouaméni játékára, ráadásul kedden kiderült, hogy Luka Modric is kisebb problémával küzd. Jó hír viszont, hogy a napokban gyomorproblémával bajlódó Brahim Díaz felépült, így ott lehet a pályán, valamint a kiváló formában lévő Rodrygo is. A 22 esztendős brazil támadó a hétvégén duplázott a Cádiz elleni bajnokin (3–0), a Real Madridban lejátszott legutóbbi három tétmeccsen öt gólt és négy gólpasszt jegyez.

„Ha a sérült játékosokról beszélnénk, úgy tűnne, nem tiszteljük azokat, akik egészségesek – mondta a találkozó előtti sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti. – Jó csapatunk van nagyszerű futballistákkal. Lesznek fiatalok a keretben, Raúl fantasztikus munkát végez a Castilla élén, készen állnak az ifik a bevetésre. Ám azok a játékosok, akik eddig kevesebbet szerepeltek, elsőbbséget élveznek, Brahim Díazra, Lucas Vázquezre vagy Fran Garcíára gondolok. Eddig jól szerepeltünk a csoportban, szerdán biztossá tehetjük az első helyet, ám résen kell lennünk, a Napoli veszélyes ellentámadásokra képes.”     

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

C-CSOPORT
21.00: Real Madrid (spanyol)–Napoli (olasz) (Tv: Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Braga (portugál)–Union Berlin (német)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 4 9–3 +6 12
2. Napoli 4 2 1 1 6–5 +1 7
3. Braga 4 1 3 5–9 –4 3
4. Union Berlin 4 1 3 3–6 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik