BL: Uraltuk a meccset, aztán lábon lőttük magunkat – Erik ten Hag

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 09:13
null
Erik ten Hag szerint saját maguknak köszönhetik a Galatasaray elleni vereséget (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Galatasaray 3–2-re legyőzte idegenben a Manchester Unitedet. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az angol csapat menedzsere, Erik ten Hag a védekezés problémáit emelte ki, míg a volt manchesteri Wilfried Zaha a gólöröméről és a Galatasaray mentalitásáról beszélt.

 

„Teljesen uraltuk a meccset, aztán lábon lőttük magunkat azzal, hogy gólokat kaptunk. A pálya bizonyos területein jobban kell védekeznünk. Ez frusztráló, mert a BL-ben nem olyan egyszerű gólt lőni, így aztán jobban kell koncentrálni, közösen kell védekezni és gondoskodni arról, hogy ne kapj gólt olyan könnyen. Fejlődnünk kell a játék irányítása kapcsán.” – értékelt a mérkőzést követően Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere az UEFA honlapján.

Az 53 éves holland tréner pozitívumként kiemelte a két gólt szerző Rasmus Höjlund játékát: „Nagyon jó teljesítményt nyújtott. Két zseniális gólt szerzett, főleg a második találata volt különleges, ahol egyedül volt, és kihasználta az erejét. Az első találat pedig nagyon jó csapatmunka volt, egy kontra Casemiróval, majd Rashford keresztlabdájával. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, és remélhetőleg ebből tud majd építkezni, ez egy jó hír.”

„Minden nyitott, még mindig van előttünk négy meccs, ebből kettő a Koppenhága ellen. Minden találkozó nehéz, de tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy elérjük a továbbjutást jelentő pozíciók egyikét” – vélekedett Ten Hag a csoport esélyeiről.

Okan Buruk, a Galatasaray vezetőedzője a győzelem ellenére látott hibát csapata játékában: „Nagyon jó mérkőzés volt. A célunk az, hogy továbbjussunk a csoportból. Egy fontos 3–2-es győzelmet arattunk, amire sokáig emlékezni fogunk. A harmadik gólt követően ellenfelünk kockáztatott, ami lehetőséget adott nekünk a negyedik találat megszerzésére, de ezzel nem tudtunk élni.”

A korábbi manchesterit, a török csapat első gólját szerző Wilfried Zahát látványos gólöröméről kérdezték. „Az emberek azt hiszik, hogy a gólöröm egy üzenet, de ez a szenvedélyről szól. Ez volt az első meccsem a Bajnokok Ligájában, előtörtek belőlem az érzelmek abban a pillanatban. Számomra az a fontos, hogy a Galatasaray nevét arra a helyre emeljem, amit megérdemel – vagyis a csúcsra. Hiszem, hogy ezt akkor érhetjük el, ha a csapat olyan egységes, mint amilyen ma este volt– mondta a 30 éves csatár, majd hozzátette: –Nemcsak azért különleges, mert az Old Traffordon szereztem, hanem mert ez az első Bajnokok Ligája-gólom. A BL-ről álmodtam, hogy a legjobb játékosokkal játszhatok, s örülök, hogy ma este sikerült gólt szereznem, és hozzájárultam a győzelemhez. Minden meccset meg akarunk nyerni – ez a mentalitásunk, ez a győzelem egy üzenet.”

Zaha elmondta, hogy a török együttes elérte a célját, noha voltak a meccsnek nehezebb periódusai: „A csapat számára csodálatos este volt. Azért jöttünk ide, hogy nyerjünk és megmutassuk, hogy szívósak vagyunk. Mindenki tudja, hogy a Manchester United milyen tehetséges, jó csapat, és voltak olyan időszakok, amikor teljesen fölénk kerekedett. A legfontosabb dolog az volt, hogy megőrizzük a hidegvérünket, mert tudtuk, hogy jönni fognak a lehetőségek, és nyilvánvalóan jöttek is.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Manchester United (angol)–Galatasaray (török) 2–3(Höjlund 17., 67., ill. Zaha 23., Aktürkoglu 71., Icardi 81.)
Kiállítva:Casemiro(77., MU)
Köbenhavn (dán)–Bayern München (német) 1–2(Lerager 56., ill. Musiala 67., Tel 83.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München22006–4+26
2. Galatasaray21105–4+14
3. FC Köbenhavn20113–4–11
4. Manchester United20025–7–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik