BL: saját nevelésű játékosként regisztrálja a Sevilla Ramost

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 19:46
null
Sergio Ramos visszautasította a szaúdi ajánlatot(Fotó: Twitter/Sevilla)
Ahogy arról beszámoltunk, Sergio Ramos 18 év után visszatért nevelőegyesületéhez, a spanyol Sevillához. A Diario de Sevilla értesülései szerint az andalúziai csapat saját nevelésű játékosként regisztrálja a világbajnok védőt a Bajnokok Ligájában.

 

A Bajnokok Ligája szabályai szerint egy csapat csak 21 olyan játékost nevezhet, aki nem saját nevelésű. A Sevilla kerete jelenleg 23 ilyen labdarúgót tartalmaz. A BL nevezési határideje hétfő este, tehát a Sevillának gyorsan kell döntést hoznia, melyik két játékosa marad ki a keretből.

Sergio Ramos leigazolása nem ront a helyzeten, hiszen őt a Sevilla saját nevelésű játékosként tudja regisztrálni a Bajnokok Ligája aktuális évadjára.

A Football Espana szerint Ramos pénzügyi szempontból is segít az andalúziai csapaton. A 38 éves védőt a török Galatasaray évi 11 millió eurós, míg a szaúdi Al-Ittihad évi 20 milliót fizetéssel csábította. Ramos azonban a szaúdi összeg tíz százalékáért, évi 2 millió euróért írt alá a Sevillával.

„Végre hazajövök. Azt hiszem, ez adósság volt a nagyapámnak, az apámnak, a Sevilla-szurkolóknak. A többit majd későbbre hagyjuk" – nyilatkozta Ramos, aki elnézést kért a Sevilla szurkolóitól is az elmúlt majdnem két évtizedért.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik