UEFA: Magyarország és Olaszország pályázik a 2026-os és a 2027-es BL-döntőre

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.18. 12:41
null
Az Európa-liga-döntő után a BL-döntőt is a Puskás Arénában rendezhetik (Fotó: Török Attila)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy posztot, amelyben ismerteti a 2026-os és 2027-es európai kupadöntők eddigi pályázóit. A névsor Magyarországgal kezdődik, a Gazzetta dello Sport szerint pedig már nem bővülhet a pályázók listája...


Posztjában az UEFA a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő, Európa-liga-döntő, Európa-konferencialiga-döntő és a női BL-döntő pályázóit szedte össze. Magyarország előbbiben, vagyis a férfi Bajnokok Ligája-döntő megrendezésében érdekelt, Olaszország mellett.

A Gazzetta dello Sport vezető anyagban számolt be a hírről, és információi szerint az UEFA-nak tegnapig lehetett leadni a pályázatokat, így már biztos, hogy Magyarország és Olaszország között oszlik meg a 2026-os és 2027-es rendezés, hacsak az egyik ország nem lép vissza...

Az UEFA arról is beszámolt, hogy a női BL-döntő vendégül látására Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia-ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről.

Az európai szövetség egyébként csak országokat említ, városokat és stadionokat nem, de Magyarország esetében kizárólag az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Aréna felel meg a BL-döntő követelményeinek. Olaszország a San Siróban rendezne döntőt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor áprilisban beszélt a BL-finálé-rendezési célokról a Puskás Arénában megrendezett El-döntő kapcsán: „Mit lehet ezért tennem? Ha olyan embert látok, aki befolyásolhatja a döntést, győzködöm, hogy Budapest gyönyörű, és az UEFA semmiféle szervezési problémát nem talál az Arénában. Jövő tavasszal lesz döntés, legkorábban a kétezer-huszonhatos finálé tűnik elérhetőnek. Nem indulunk rossz pozícióból, de nagy a konkurencia, hiszen Európában sok modern, nagy stadion képes otthont adni ennek a mérkőzésnek. Persze kitartóak vagyunk, addig pályázunk, amíg nem nyerünk.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik