FTC: Maximális gázt adunk bele! – Sztanyiszlav Csercseszov

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 18:18
null
Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros labdarúgócsapata kedden a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában a KÍ Klaksvík ellen lép pályára. A mérkőzés előtt Sztanyiszlav Csercseszov sajtótájékoztatót tartott, ahol beszélt a megérzéseiről, az ellenfélről és a műfüves pályáról is.


– Idénybeli első tétmeccsükre készülnek, amikor is nehéz megtippelni a csapat formáját. Milyen megérzései vannak?
– Nyomban Bajnokok Ligája-selejtezővel rajtolunk, de nem lehet kifogás – felelte a KÍ Klaksvík stadionjában a Ferencváros vezetőedzője. – Alaposan felkészültünk ellenfelünkből, kedden megfelelő eredményt kell elérnünk. Két ausztriai edzőtáboron vagyunk túl, ahol több edzőmérkőzést játszottunk, sok mindent kipróbáltunk, gyakoroltunk.

– Hány mérkőzését elemezték a Klaksvíknak?
– Az utolsó néhány mérkőzését néztük meg. Mindenképpen az ellenfél mostani formájára voltam kíváncsi, az aktuális taktikájára. Éppen ezért az utóbbi időszakból választottunk találkozókat, és ezekre fókuszáltunk.

– Hogyan látja az új játékosok helyzetét? Hányan kerülhetnek be már kedden a kezdőcsapatba?
– Az új játékosok megfelelően beilleszkedtek, a felkészülési mérkőzéseken gólt is szereztek, az utolsó edzésen is figyeltem a fiúkat, ki hogyan érzi magát a műfüves pályán.

– A Népligetben van műfüves pálya. Gyakoroltak rajta az elmúlt napokban?
– Nem. Az otthoni műfű teljesen más, mint az itteni. Ezzel csak megzavartuk volna magunkat. Hétfőn megnéztük az itteni pályát, gyakoroltunk rajta, felmértük, milyen, kedden pedig maximális gázt adunk bele! Játékosként jártam már a szigeten, vannak emlékeim innen, a mostani hűvös időjárás pedig tökéletes a futballra.

JÚLIUS 11., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

20.45: KÍ (feröeri)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik