BL: az FTC után a Häckent is kibekkelte Feröeren a KÍ

Vágólapra másolva!
2023.07.26. 22:50
null
Csak egy lesgólig jutottak a Häcken játékosai Feröeren (Fotó: gp.se)
A feröeri KÍ 0–0-s döntetlent játszott a svéd Häckennel a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában. Az Arisz Limassol kiütötte a BATE Boriszovot, míg a Qarabag két perc alatt dolgozta le kétgólos hátrányát Lengyelországban, mégis kikapott.

 

Gólgazdag meccsen, gyakorlatilag már az első találkozón továbbjutott az Arisz Limassol a BATE Boriszov ellen a Bajnokok Ligájában. A ciprusiak az első félidőben nagyon magabiztosan játszottak, a szünetre már háromgólos előnnyel mentek. Szépíteni tudott a BATE, de mindkét fehérorosz gólra volt válasza az Arisznak, amely így 6–2-es győzelmet aratott, és várhatja a visszavágót, amelyet Mezőkövesden játszanak.

A Sherrif Tiraspol a 28. percben szerzett góllal került előnybe a Maccabi Haifa elleni párharcban. Ez a találat elég volt a győzelemhez, így – bár idegenben nehéz dolga lesz – előnyből várhatja a visszavágót a moldovai csapat.

Gól nélküli első félidő után igazi fiesztát rendezett a Raków Czestochowa és a Qarabag. A lengyelek kétgólos előnyre tettek szert, így várták az utolsó húsz percet. A vendégeknek azonban nem állt szándékában hátrányban készülni a visszavágóra, és Redon Xhixha villámgyors duplájának köszönhetően két perc alatt egyenlítettek. A csattanó azonban még hátravolt: a hosszabbításban a Németh András csapatától, a Hamburgtól távozó Sonny Kittel betalált, megnyerve a mérkőzést a lengyeleknek (3–2).

A Ferencváros után a svéd Häckent is tartani tudta a feröeri hazai pályán. Az FTC-t búcsúztató gárda ezúttal sem dominált, és kisebb szerencséje is volt, mivel a svéd csapat betalált ugyan a kapujába, de ezt les miatt érvénytelenítették. A Klaksvíknak tehát ismét idegenben kell csodát tennie, hogy a harmadik fordulóba jusson.

Két gól született a Ludogorec és az Olimpija Ljubljana összecsapásán. A szlovének szereztek vezetést a 14. percben, erre még a szünetet jelző sípszó előtt volt válasza a bolgároknak. A második játékrészben nem zörrentek meg a hálók, így maradt az 1–1 – és a döntés a visszavágóra.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
FC Sheriff Tiraspol (moldovai)–Maccabi Haifa (izraeli) 1–0
(Talal 28.)
Arisz Limassol (ciprusi)–BATE Boriszov (fehérorosz) 6–2 (Y. Gomis 17., 60. – az elsőt 11-esből, Bengtsson 32., Bane 40., Montnor 83. – öngól, Stepinski 90+1. – 11-esből, ill. Koncevoj 48., Hadarkevics 65.)
Raków Czestochowa (lengyel)–Qarabag (azeri) 3–2 (Cafarqulijev 55. – öngól, Piasecki 71., Kittel 90+1., ill. Xhixha 73., 75.)
KÍ (feröeri)–Häcken (svéd) 0–0
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Olimpija Ljubljana (szlovén) 1–1
(Jankov 44., ill. Elsnik 14.)

A KEDDI MÉRKŐZÉSEKRŐL ITT OLVASHAT!

A visszavágókat augusztus 1-jén és 2-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik