BL: előkerült a City másodedzőjének a döntő után eltűnt édesapja

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 11:06
null
Enzo Maresca még a döntő előtti napon az utolsó edzésen az Atatürk stadionban (Fotó: Getty Images)
Olasz lapértesülések szerint a szombati esti Bajnokok Ligája döntője óta nem volt nyoma a Manchester City másodedzője, Enzo Maresca édesapjának, ám vasárnap kora délutánra sikerült megtalálni.

Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy Maresca édesapja, Pasquale de Caro a mérkőzést helyszínen, az isztambuli Atatürk stadionban nézte meg, ám valamikor az este során nyoma veszett. A Corriere dello Sport szerint Marescáék értesítették a török rendőrséget a férfi eltűnéséről, s a hatóságok azon dolgoznak, hogy megtalálják a Manchester City segédedzőjének édesapját.

Maresca játékosként Angliában megfordult a West Bromwich Albionban, majd játszott a Juventusnál, amellyel 2002-ben bajnoki címet szerzett, s később a Sevilla játékosa lett 2005 és 2009 között. A spanyolokkal Spanyol Kupát (2007), spanyol Szuperkupát (2007), kétszer UEFA-kupát (2006, 2007) és európai Szuperkupát (2007) nyert.

A 43 éves korábbi középpályás 2017-es visszavonulásáig megfordult még az Olympiakosznál, a Málagánál, a Spamdoriánál, a Palermónál és a Veronánál is, majd edzőnek állt, s 2020-ben a Manchester City korosztályos csapatával megnyerte az angol U23-as bajnokságot, majd rövid – és sikertelen – pármai edzőködés után tavaly nyáron visszatért a Cityhez, immár az első csapat mellé Guardiola segédjeként.

FRISSÍTÉS 13.25:

A football-italia.net arról számolt be, hogy Maresca édesapját biztonságban megtalálták Isztambulban. Arról nincs információ, hogy az edző édesapjával mi történt a mérkőzést követően, s merre töltötte az elmúlt órákat.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 1–0 (Rodri 68.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik