BL, Ekl: négyből három fehérorosz klub Magyarországon játssza a selejtezők hazai meccsét

Vágólapra másolva!
2023.06.26. 13:20
null
A BATE Boriszov (képünkön) például BL-selejtezőt játszikMagyarországon (Fotó: Getty Images)
Három fehérorosz labdarúgócsapat is Magyarországon játssza hazai mérkőzését az európai porondon.

Andrej Vasziljevics, a fehérorosz szövetség elnökhelyettese hétfőn a sport5.by honlapon elmondta, hogy a BATE Boriszov a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, míg a Torpedo-BelAZ Zsogyino és a Nyeman Grodno a Konferencia-liga selejtezőjében Magyarországon játssza hazai mérkőzését.

A BATE ellenfele az albán Partizani Tirana lesz, az FK Nyeman a liechtensteini FC Vaduzt fogadja az első körben, a Torpedo Zsogyino Gyurcsó Ádám együttesét, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül a második fordulóban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a klubok melyik magyarországi stadionban lépnek pályára.

A Dinamo Minszk nem Magyarországot választotta, ugyanis a Konferencia-ligában Baku (Bakι) lesz az otthona.

Andrej Vasziljevics elmondta, az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén, ezért nagyon nehéz helyzetben vannak a klubok, csakúgy, mint a válogatott, amely júniusban mindkét Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a Szusza Ferenc Stadionban játszotta. A sportvezető elárulta, találkoztak a magyar szövetség képviselőivel, segítséget kértek és kaptak, ennek ellenére az utazás, a vízumszerzés és a stadionok bérleti díja is problémát okoz a kluboknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik