Ifjúsági Liga: az MTK simán legyőzte a Sparta Prahát

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 17:54
Az MTK Budapest U19-es csapata hazai pályán 3–1-re legyőzte a Sparta Prahát az UEFA labdarúgó Ifjúsági Ligában (a bajnoki ágon), a párharc első meccsén.
Vasvári Zoltán (88-asban), az első gól szerzője (Fotó: Micheller Szilvia) –  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Vasvári Zoltán (88-asban), az első gól szerzője (Fotó: Micheller Szilvia) –  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

A budapestiek már az 5. percben megszerezték a vezetést: gyors támadást vezettek, amelynek végén Vancsa Zalán passzát Vasvári Zoltán értékesítette – gyönyörű gólt lőtt 17 méterről (1–0). Negyedórával később egyenlítettek a prágaiak: Filip Silhart a tizenhatos jobb sarkáról végzett el szabadrúgást, s bár úgy tűnt, hogy a lövés nem veszélyes, Csenterics Adrián lényegében eldőlt a labda elől, amely így a kapujában landolt (1–1). Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kapus nem sokat látott az előtte állóktól.

A PRÁGAIAKNAK MEGGYŰLIK A BAJUK A MAGYAR CSAPATOKKAL A MOSTANI BL-IDÉNYBEN
Mint ismert, a BL-selejtező utolsó előtti fordulójában a Ferencváros 2–1-es összesítéssel kiejtette a Slavia Prahát: hazai pályán 2–0-ra nyert, idegenben 1–0-s vereséget szenvedett.

Nem sokáig örülhettek a vendégek: alig öt perc telt el az egyenlítő találatot követően, amikor Vancsa Zalán tíz méterről szűken vette le mellel a felé pattanó labdát – nem vacakolt, ismét megszerezte a vezetést (2–1).

A második félidő első percében ismét Vancsa Zalán brillírozott: magabiztosan vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, majd a bal alsó sarokba lőtt (3–1). A találkozó remek ütemben zajlott a folytatásban is, de újabb gól nem született. Mondjuk ehhez nagyban hozzájárult Csenterics, aki a 86. percben gyönyörűen védte Patrik Vydra bal alsó sarokra érkező tizenegyesét. Az MTK Budapest 3–1-es diadallal várhatja a prágai visszavágót, amelyre október 20-án 14 órától kerül sor.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MTK Budapest–Sparta Praha (cseh) 3–1
(Vasvári 5., Vancsa 25., 46. ill. Silhart 20.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik