Fejbe rúgták, de túlélte; 20 mp-es kiállítás - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 10:10
null
Jorgosz Szamaraszt (zöld-fehérben) fejbe találta a labda a Celtic–Ajax meccsen (Fotó: Imago)
Ahogy azt olvasóink a BL-játéknapok után már megszokhatták, ezúttal is összegyűjtöttük a nap „legjeit". Diego Costa első meccsén, az első kapura lövéséből gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Héctor Herrerát húsz másodpercen belül kiállították. A román Iasmin Latovlevici gólt lövetett a Basellel. A nap debütálója, lúzere, bakija, mentése, rossz passza, jó passza, gólja, luftja, túlélője...

A NAP DEBÜTÁLÓJA, A NAP EMBERE

Ha csak egyetlen játékost akarunk kiemelni a Bajnokok Ligájában tegnap kiugróan teljesítők közül, akkor az az egy Diego Costa, az Atlético Madrid 25 éves brazil csatára. Diego Costa már 2007 óta Spanyolországban játszik, de az áttörésre mostanáig kellett várnia. A Primera Divisiónban ebben a szezonban kilenc meccsen tíz gólt szerző futballista a Bajnokok Ligájában tegnap mutatkozott be (korábban az Európa-ligából „származó" eltiltása miatt nem játszott), és rögtön az első meccsén, az első lövéséből gólt szerzett a G-csoportban az Austria Wien ellen 3–0-ra megnyert találkozón. Diego Costa egyébként két találattal vette ki a részét a bécsi sikerből.


Austria Wien 0-3 Atletico Madrid All Goals by all-goals

A NAP LÚZERE

A nap lúzere kitüntetés birtokosa nálunk egyértelműen Héctor Herrera, a Porto mexikói középpályása, aki a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb két sárga lapos kiállítását produkálta, miután húsz másodpercen belül kapta mindkét lapját, és már a 6. percben mehetett zuhanyozni. Előbb Hulk buktatásáért kapott sárgát, majd az emiatt megítélt szabadrúgásnál kiugrott a sorfalból. Erre „mondta" válaszul Paolo Tagliavento játékvezető egy piros lap formájában, hogy „ülj le fiam, egyes!"

A NAP BAKIJA

A nap bakiját nálunk a Dortmund védelme követte el, amikor a védő Neven Szubotics kis híján rácsúszott a kimozduló Roman Weidenfeller kapus lábára, miközben a labda az Arsenal csatára, Olivier Giroud elé került, aki könnyedén vette be az üres kaput.


AVsB 1-2, CL2013 by futbolsapiens

A NAP MENTÉSE

Ugyanakkor tegyük gyorsan hozzá, hogy a nap mentését is az Arsenalt idegenben 2–1-re legyőző Dortmund mutatta be, méghozzá Mats Hummels révén: a védő Tomás Rosicky labdájánál mentett a gólvonalról.


A NAP ROSSZ PASSZA

Ha már a védők teljesítményénél tartunk, álljon itt a Steaua balhátvédjének, Iasmin Latovlevici-nek a megmozdulása is, aki a saját térfelén passzolt az ellenfélhez, a Basel pedig négy érintésből gólt szerzett az ajándéklabdából. Ezzel szereztek vezetést a svájciak Bukarestben a végül 1–1-es döntetlennel záruló találkozón.


Steaua Bucuresti 1-1 Basel All Goals by all-goals

A NAP GÓLJA, GÓLPASSZA

Ha már passzok, akkor lássuk a nap gólpasszát is Dries Mertens előadásában, aki sarokkal hozta helyzetbe a bal felsőbe tekerő Duván Zapatát – ez jelentette a 2–1-re nyerő Napoli második találatát Marseille-ben. Ez annyira szép volt, hogy duplán díjazzuk, a nap gólja címét is odaítéljük érte!


MarNap12GoHig by footballdaily1

A NAP CSODÁJA

Fernando Torres betalált a Schalkét 3–0-ra elpáholó Chelsea-ben, méghozzá rögtön kétszer is! A spanyol csatár ebben a szezonban a bajnokságban hat meccsen lépett eddig pályára, de nem szerzett gólt, ahogy a BL-ben sem, igaz, a tegnapi csak a második fellépése volt a jelenlegi idényben az elitligában. Tétmeccsen a tegnapi meccsig kétszer volt eredményes az idényben: augusztus 30-án a Bayern elleni európai Szuperkupa-találkozón és szeptemberben a Swindon elleni Ligakupa-meccsen. A Chelsea-ben egyébként tétmérkőzésen 100. alkalommal kezdett és a 38., illetve a 39. gólját jegyezte a 2011-ben klubrekordot jelentő 50 millió fontért szerződtetett Torres.


Schalke 04 0-3 Chelsea All Goals by all-goals

A NAP LUFTJA

A Milan brazil támadója, Robinho ugyan gólt szerzett a Barcelona elleni 1–1-es mérkőzésen, de rúghatott volna kettőt is, ha egy bal oldali kiugratást követően nem rúg lyukat.

A NAP TÚLÉLŐJE

Ez az elismerés a Celtic játékosának, Jorgosz Szamarasznak jár, aki egy görög hérosz bátorságával nézett bele az Ajax bombaerős szabadrúgásába. A lövés után ugyan összeesett, de később folytatni tudta a játékot, hőstettével pedig hozzájárult csapata 2–1-es győzelméhez.


Sam by fifa16

A NAP FÓBIÁJA

A Dortmundtól otthon vereséget szenvedő Arsenal a legutóbbi három hazai BL-fiaskóját német csapatok ellen szenvedte el.

A NAP STATISZTIKÁJA 1: Az Atlético Madrid az első együttes a BL 2013–2014-es kiírásában, amelyik három győzelmet is elért. A BL történetében azok a csapatok, amelyek három győzelemmel kezdtek, eddig mindig továbbjutottak a csoportjukból.

STATISZTIKÁJA 2: A Celtic az Ajax ellen megszerezte a 450. európai kupagólját.

STATISZTIKÁJA 3: Az arsenalos Laurent Koscielny mind a 65 passza sikeres volt a Dortmund ellen, a 100 százalékkal passzolók közül ez a legmagasabb szám a BL 2013–2014-es idényében.


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
, KEDDI MÉRKŐZÉSEK

E-CSOPORT

Steaua Bucuresti (román)–FC Basel (svájci) 1–1
Bukarest, Nemzeti Aréna. V: Jug (szlovén)
G: L. Tatu (88.), ill. M. Diaz (48.)

Schalke (német)–Chelsea (angol) 0–3
Gelsenkirchen, Veltins Arena. V: Kassai (magyar)
G: Torres (5., 69.), E. Hazard (87.)

F-CSOPORT
Arsenal (angol)–Borussia Dortmund (német) 1–2
London, Emirates. V: Eriksson (svéd)
G: Giroud (41.), ill. Mhitarjan (16.), Lewandowski (82.)

Olympique Marseille (francia)–Napoli (olasz) 1–2
Marseille, Stade Vélodrome. V: Cakir (török)
G: Ayew (86.), ill. Callejón (42.), Zapata (67.)

G-CSOPORT
FC Porto (portugál)–Zenit (orosz) 0–1
Porto, Estádio do Dragao. V: Tagliavento (olasz)
G: Kerzsakov (86.)

Austria Wien (osztrák)–Atlético Madrid (spanyol) 0–3
Bécs, Ernst Happel Stadion. V: Orsato (olasz)
G: R. García (8.), D. Costa (20., 53.)

H-CSOPORT
Celtic (skót)–Ajax (holland) 2–1
Glasgow, Celtic Park. V: Bebek (horvát)
G: Forrest (45. – 11-esből), Kajal (54.), ill. Schöne (94.)

Milan (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–1
Milánó, San Siro. V: Brych (német)
G: Robinho (9.), ill. Messi (24.)

Az összes csoport állását itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik