Spalletti úgy érzi, a kudarc ellenére rátaláltak a helyes ösvényre

Vágólapra másolva!
2008.10.23. 09:13
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának szerdai rangadóján a Chelsea 1–0-ra legyőzte a Romát. A vesztes fél háza táján ezzel tovább sokasodnak a viharfelhők, hiszen egymás után a harmadik vereségét szenvedte el az olasz csapat. Ennek ellenére a vendégek vezetőedzője, Luciano Spalletti próbált pozitívumokat keresni a meccs után, míg a hazaiakat irányító Luiz Felipe Scolari kijelentette, hogy azt kapta, amire számított.
Spalletti: Ezen az úton kell haladnunk!
Fotó: Reuters
Spalletti: Ezen az úton kell haladnunk!
Spalletti: Ezen az úton kell haladnunk!
Fotó: Reuters
Spalletti: Ezen az úton kell haladnunk!

„Sajnos el kell ismernünk, hogy a Chelsea jelenleg egy kicsivel előrébb tart, mint mi, de három forduló után minden esélyünk megvan a továbbjutásra” – nyilatkozta a Romát irányító Luciano Spalletti azt követően hogy együttese szerdán 1–0-ra kikapott a Chelsea-től, és ezzel három pontjával továbbra is a harmadik helyen áll a táblázaton a Cluj mögött.

„Futballistáim remek munkát végeztek, megmutatták, hogy van tartása a csapatunknak. Az eredmény miatt persze szomorú vagyok, de ez egy ilyen játék. Egy olyan klasszis megmozdulás, mint amilyen Terryé volt, el tud dönteni egy meccset” – fogalmazott Spalletti, aki úgy vélte, hogy hosszú távon a Chelsea elleni teljesítményből erőt meríthet a Roma.

„Ez az az ösvény, amelyen haladnunk kell” – mondta a vezetőedző a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Kérdés persze, hogy a gárdát Londonba is elkísérő elnökasszony, Rosella Sensi is ennyire optimista-e az újabb fiaskót követően, és hogy ő vajon Luciano Spallettivel képzeli-e el ezt a bizonyos haladást.

Sensi a hét elején ugyan még kiállt a tar mester mellett, de a Chelsea elleni kudarc sorozatban már a harmadik vereségük volt a „farkasoknak” (a bajnokságban az Interől és a Sienától is kikaptak az utóbbi két fordulóban), és ha hétvégén idegenben az Udinesét sem tudják legyőzni, akkor elfogyhat a türelem…

A Chelsea-nél nincsenek efféle gondok. A „kékek” menedzsere, Luiz Felipe Scolari elmondta, nehéz mérkőzésre számított, éppen ezért nagyon elégedett a győzelemmel és csapata teljesítményével is. A brazil mester is kiemelte John Terry klasszisát, aki fejesével eldöntötte a három pont sorsát.

A csoport másik mérkőzésén a román bajnok Cluj egy szerencsétlen öngóllal szenvedett vereséget Franciaországban a Bordeaux vendégeként, de a kolozsváriak ezzel együtt is őrzik a második helyüket.

BAJNOKOK LIGÁJA

A-CSOPORT
1. Chelsea 3 2 1 0 5–0 +5 7
2. CFR Cluj 3 1 1 1 2–2 0 4
3. AS Roma 3 1 0 2 4–4 0 3
4. Bordeaux 3 1 0 2 2–7 –5 3

AZ A-CSOPORT PROGRAMJA
1. FORDULÓ, SZEPTEMBER 16.
Chelsea–Girondins Bordeaux 4–0 (Lampard 14., J. Cole 30., Malouda 82., Anelka 90+2.)
AS Roma–CFR Cluj 1–2 (Panucci 17., ill. Cúlio 27., 49.)

2. FORDULÓ, OKTÓBER 1.
CFR Cluj–Chelsea 0–0
Girondins Bordeaux–AS Roma 1–3 (Gourcuff 18., ill. Vucsinics 66., Júlio Baptista 71., 83.)

3. FORDULÓ, OKTÓBER 22.
Girondins Bordeaux–CFR Cluj 1–0 (Cadú 54. – öngól)
Chelsea–AS Roma 1–0 (Terry 77.)

4. FORDULÓ, NOVEMBER 4.
CFR Cluj–Girondins Bordeaux
AS Roma–Chelsea

5. FORDULÓ, NOVEMBER 26.
Girondins Bordeaux–Chelsea
CFR Cluj–AS Roma

6. FORDULÓ, DECEMBER 9.
Chelsea–CFR Cluj
AS Roma–Girondins Bordeaux
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik