Jó formában van Ibra – aggódik Thomas Schaaf és a Bréma

Vágólapra másolva!
2008.10.01. 17:58
A Bajnokok Ligája B-csoportjának második fordulójában az Internazionale hazai pályán, a Giueseppe Meazza Stadionban fogadja a német Werder Brement, és hazai pályán esélyesebbnek tűnik Thomas Schaaf együttesénél – igaz, a német csapat jó formában van. A csoport másik mérkőzésén pikáns hangulat várható: a ciprusi Anorthoszisz ellenfele ugyanis a görög Panathinaikosz, és szinte kiszámíthatatlan, hogy mire lesz képes a BL egyik meglepetéscsapata.
Ibrahimovicot nehéz megelőzni – ezt Thomas Schaaf csapata ellen ismét bizonyíthatja
Fotó: Reuters
Ibrahimovicot nehéz megelőzni – ezt Thomas Schaaf csapata ellen ismét bizonyíthatja
Ibrahimovicot nehéz megelőzni – ezt Thomas Schaaf csapata ellen ismét bizonyíthatja
Fotó: Reuters
Ibrahimovicot nehéz megelőzni – ezt Thomas Schaaf csapata ellen ismét bizonyíthatja

Az olasz bajnok Internazionale a Milan elleni bajnokin elszenvedte idénybeli első vereségét, tehát nem a legjobb előjelekkel várja a Werder Bremen elleni második fordulós Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését. José Mourinho, a milánóiak szakvezetője a meccs előtt ugyanakkor csak a németek elleni találkozóval volt hajlandó foglalkozni (lásd keretes írásunkat), és csak a pozitív dolgokról beszélt.

„A csoportunk élén tanyázunk, és jelenleg senki sem áll nálunk jobban. A harminckét együttes közül egynek sem volt jobb startja a mienknél” – harsogta fölényesen a portugál tréner. Mourinho számára jó hír, hogy csupán Maxwell, Luis Figo és Luis Jiménez kényszerül sérülés miatt a lelátóról nézni a mérkőzést, tehát nem a legmeghatározóbb emberek, vagyis a legerősebb csapatot állíthatja össze.

Ez egyébként valószínűleg azt jelenti, hogy a hétvégi derbivel ellentétben ezúttal kimarad Ricardo Quaresma, aki gyatrán teljesített, és helyette Mourinho Adrianót veti be a szélen (mint ahogy a Milan ellen csereként megtette már egyszer).

A szakvezető figyelmeztetett rá, hogy aktuális ellenfelük az előző két bajnoki meccsén (a Bayern és a Hoffenheim ellen) egyaránt öt gólt szerzett, és a német élvonal egyik legattraktívabb támadójátékú csapatával kell szembenézniük. Való igaz, a Bremennek kijött a lépés az elmúlt hetekben, ám nem szabad feledni: az Anorthoszisz ellen az első fordulóban nem sikerült betalálnia, míg az említett mérkőzéseken sok gólt rúgott ugyan, ám hatot be is kapott Thomas Schaaf együttese.

A Werder trénere nem titkoltan tart is kicsit a fekete-kékektől; nyilatkozatában Zlatan Ibrahimovicot emelte ki. „Ibrahimovic egyértelműen a legveszélyesebb fegyverük. Különlegesen tehetséges futballista, akin rajta kell tartani a szemünket, de nem összpontosíthatunk csak rá, mert rengeteg másik jó Inter-játékos is van, aki miatt aggódhatunk.”

MOURINHO: TIZENNÉGY MILLIÓT KERESEK, NEM KILENCET

Mourinho a derbiről nem volt hajlandó beszélni a Bremen-meccs előtti sajtótájékoztatón, s azzal utasította el a kérdéseket, hogy mindenre, ami a campionatóval kapcsolatos, szívesen válaszol pénteken, most azonban a BL van terítéken. „Kétségtelen nagy a különbség közöttünk: akik a futballban dolgozunk és azok között, akik írnak róla. Nekünk nincs időnk azon rágódni, mi történt, tehát a játékosaim sem Patóról beszélnek, hanem Pizarróról és nem Morganti bíróról, hanem Michelről” – „szólt be” az újságíróknak Mourinho.

A sajtótájékoztató csúcspontja akkor jött el, amikor a portugál azt javasolta egy akadékoskodónak, hogy inkább próbáljon taktikát készíteni a mérkőzés előtt, és ne őt kritizálja a meccs után. A zsurnaliszta válaszára, miszerint: „Szívesen, ha nekem adja a kilencmilliós fizetése egy részét”, Mourinho derűsen így reagált: „Tizenegy millió a fizetésem, sőt a szponzori pénzekkel tizennégy!”


TEN CATE ÓVATOSSÁGRA INT

Az Olympiakosz példáján okulva óvatosságra inti játékosait az Anorthoszisz elleni, idegenbeli mérkőzés előtt Henk ten Cate, a Panathinaikosz trénere.

„Az Anorthoszisz jobb csapat labda nélkül, mint labdával… Nehézségeik vannak, ha irányítaniuk kell a játékot, de rendkívül veszélyesen kontráznak, ráadásul kíméletlenül kihasználják a lehetőségeiket” – mondta a holland szakember.

Az Anorthoszisz a ciprusi futball első hazai BL-meccsére készülhet, és a kék-fehérek a Werder elleni döntetlen után ismét pontokra hajtanak.

„Történelmi pillanat ez, és meg akarjuk ragadni. Az első csoporttalálkozón megmutattuk, hogy erősek vagyunk, és nem véletlenül kerültünk be a csoportkörbe. Nehéz meccs lesz, de eddig is csak nehéz mérkőzéseink voltak, és mégis eljutottunk idáig. Mindent bele kell adnunk a Pana legyőzéséhez” – nyilatkozta Timuri Kecbaja, a ciprusiak grúz edzője.


BAJNOKOK LIGÁJA

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
INTERNAZONALE (olasz)–WERDER BREMEN (német)
20.45 ó, Milánó, Giuseppe Meazza-stadion, v: Michel (szlovák)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Internazionale: Júlio César – Maicon, I. Cordóba, Materazzi, Chivu – Vieira, Cambiasso, Muntari – Mancini, Ibrahimovic, Adriano
Werder Bremen: Wiese – Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch – F. Baumann, Frings, Diego, Özil – C. Pizarro, Rosenberg
ANORTHOSZISZ (ciprusi)–PANATHINAIKOSZ (görög)
20.45 ó, Nicosia, GSP Stadion, v: Braamhaar (holland)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Anorthoszisz: Beqaj – A. Konsztantinu, Kacavakisz, Dellasz, Leiwakabessy – Bardon, Paulo Costa, Nikolau, Sávio – Laban, Sosin
Panathinaikosz: Galinovic – Vintra, Gumasz, M. Nilsson, Szpiropulosz – Gilberto Silva, Simao, Ninisz, Ivanschitz – Cleyton, Szalpingidisz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik