A Marseille edzőjét lenyűgözte a Liverpool első találata

Vágólapra másolva!
2008.09.17. 14:46
A mindig kritikus első forduló után a Liverpoolnál jól tudják: szép és jó, ami történt, de lehet még, és kell is javítani a mutatott játékon. Az Atlético mestere pedig megjegyezte: a spanyol bajnokságra is éppúgy oda kell figyelnie csapatának, mint a Bajnokok Ligája küzdelmeire.
Gerrardot sokan dicsérik, ő azonban inkább Reinában látja a Liverpool megmentőjét
Fotó: Reuters
Gerrardot sokan dicsérik, ő azonban inkább Reinában látja a Liverpool megmentőjét
Gerrardot sokan dicsérik, ő azonban inkább Reinában látja a Liverpool megmentőjét
Fotó: Reuters
Gerrardot sokan dicsérik, ő azonban inkább Reinában látja a Liverpool megmentőjét

„Körülbelül hatszor néztem vissza a gólját, és egyszerűen lenyűgözött. Nem sok játékos tudna így betalálni” – dicsérte Steven Gerrard találatát Eric Gerets, az Olympique Marseille belga edzője.

Csapata játéka és eredménye már nem tette ennyire boldoggá. „Nagyon elszomorít az eredmény, és az, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk. Nem játszottunk alárendelt szerepet, de ez kevés volt a győzelemhez” – tette hozzá Gerets.

A Liverpool menedzsere, Rafael Benítez, annak ellenére, hogy csapata nyert, szintén kritikusan nyilatkozott, még Gerrardról is, akit pedig az ellenfél edzőjén túl számos médium a meccs hősének választott.

„Jól játszott a csapat és Gerrard is, de az együttes és ő is sokkal többre képes. Bár ez nem baj, mert így legalább van hová fejlődni” – mondta Benítez.

Maga a csodagól szerzője is óvatosan bánt a dicsérő szavakkal, és inkább a kapus Pepe Reinában látta a siker kulcsát.

Az Atlético háza táján Sergio Agüero a dicséret fő alanya, aki Gerrardhoz hasonlóan szintén két gólt szerzett a BL keddi játéknapján.

„Agüero igazán megkönnyíti az életünket. Ha bajban vagyunk, lepasszoljuk neki a labdát, és minden megoldódik” – nyilatkozta csapattársa, Luis García.

„Köszönöm, de még fiatal vagyok, és nagyon sok mindent meg kell tanulnom” – hárította el a bókot Agüero.

Az Atlético mestere, Javier Aguirre is megelégedésének adott hangot. „Fantasztikus eredményt értünk el. Csapatom emellett igazán nagyszerű védőmunkát végzett, és alig volt eladott labdája. A játékosok azonban elég profik ahhoz, hogy belássák, a spanyol bajnokságra is oda kell figyelniük, nem csak a BL-re” – emlékeztetett a gárda egyéb kötelességeire a mester.

A PSV edzője, Huub Stevens, akárcsak Dzsudzsák Balázs, tehetetlenül nézte a kispadról a történteket. „Alig hagytak teret nekünk, folyamatosan hibára kényszerítettek minket, nekünk pedig nem volt válaszunk. Viszont sokat tanultunk, és szeretném, ha a jövőben a csapatom is képes lenne az ellenféléhez hasonló játékra” – mondta a hollandok edzője.

ÖSSZEFOGLALÓ AZ OM–LIVERPOOL MECCSRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik