Alex Fergusonnak óriási az önbizalma, és Puyol eltiltásának is örül

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2008.04.10. 10:13
A Manchester United szerda este Carlos Tevez csukafejesével 1-0-ra legyőzte az AS Romát az Old Traffordon a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, és magabiztosan 3-0-s összesítéssel jutott a legjobb négy közé, ahol a Barcelonával fog találkozni.
Ryan Giggs paskolja meg gólöröm gyanánt Carlos Tevezt (jobbra), az argentin ismét bizonyított
Fotó: Reuters/Giampiero Sposito
Ryan Giggs paskolja meg gólöröm gyanánt Carlos Tevezt (jobbra), az argentin ismét bizonyított
Ryan Giggs paskolja meg gólöröm gyanánt Carlos Tevezt (jobbra), az argentin ismét bizonyított
Fotó: Reuters/Giampiero Sposito
Ryan Giggs paskolja meg gólöröm gyanánt Carlos Tevezt (jobbra), az argentin ismét bizonyított

A manchesteriek ráadásul úgy érték el az eredményt, hogy talán két legjobb formában lévő labdarúgójuk közül Cristiano Ronaldo nem játszott, Wayne Rooney pedig csupán 15 percet. A csapat menedzserének, Sir Alex Fergusonnak tehát arra is volt gondja, hogy előre tekintsen, és a két játékost pihentesse a vasárnapi Arsenal elleni bajnoki előtt.

Ferguson a kezdőcsapatot firtató utólagos újságírói kérdésekre reagálva így nyilatkozott: „Sokszor elmondtám már, hogy ez a legerősebb keret, amivel valaha együtt dolgoztam, szóval miért ne játszatnék mindenkit? Kihagytam Scholes-ot, Rooney-t és Ronaldót, de Pak Dzsi Szung, Carlos Tevez és Owen Hargreaves volt a három legjobb játékosunk.”

A BL-ben általában csak kispadon kezdő Carlos Tevez így ezúttal kezdő volt, és újra bizonyította, hogy mennyire jól jártak vele a „vörös ördögök”, amikor a nyáron nagy erőfeszítések árán megszerezték. Csodálatos csukafejesével eldöntötte a mérkőzést, így miután Daniele De Rossi az első félidőben kihagyta a büntetőt, a hazaiak simán jutottak tovább.

A mérkőzés után az újságírók már a Barcelona elleni elődöntőről faggatták Sir Alex Fergusont. A skót szakember elmondta, szívesen megy majd Barcelonába, hiszen élete egyik legkedvesebb emléke kötődik a katalán városhoz (a Manchester United 1999-ben itt győzte le az emlékezetes BL-döntőben 2-1-re a Bayern Münchent).

Ferguson úgy érzi, hogy a remek formának köszönhetően kellő önbizalommal várhatják a páros mérkőzéseket, és az is mellettük fog szólni, hogy a Barca csapatkapitánya és talán legjobb védője, Carles Puyol eltiltása miatt hiányozni fog az első mérkőzésen.

„Valakinek veszítenie kell majd, de mi előre tekintünk. Akkor már újra velünk lesz Vidics” - mondta az MU feje. A sérültekről még elmondta, hogy Rio Ferdninand három öltéssel a lábában játszott, és Michael Carrick rúgást kapott a vádlijára, ezért kellett Tevez gólja után lecserélni.

A Bajnokok Ligája elődöntőinek első mérkőzéseit április 22-én és 23-án játszák.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ
MANCHESTER UNITED–AS ROMA 1–0 (0–0)

Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 75000
Játékvezető: Tom Henning Övrebö
Asszisztensek: Geir Åge Holen, Erik Ræstad (mindhárom norvég)

A KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED AS ROMA
1 Van der Sar 32 Doni
6 W. Brown 2 Panucci
19 Piqué 5 Mexés
5 Ferdinand 4 Juan
27 Silvestre 77 Cassetti
4 Hargreaves 16 De Rossi
13 Pak Dzsi Szung 7 D. Pizarro
16 Carrick 11 Taddei
8 Anderson 20 Perrotta
11 Giggs 30 Mancini
32 Tevez 9 Vucsinics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Luciano Spalletti

Gólszerző(k): Tevez (70.)
Csere: Cassetti helyett Tonetto (56.) Pizarro helyett Giuly (69.), Taddei helyett Esposito (81.) ill. Giggs helyett Rooney (74.), Carrick helyett O'Shea (74.), Anderson helyett G. Neville (80.)
Sárga lap: Perrotta (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik