Kevin Kuranyi: Vért izzadva jutottunk tovább a Porto ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.06. 15:28
Kevin Kuranyi, a Schalke 04 csatára úgy véli, döntő szerepet játszott a Porto elleni továbbjutásban az első mérkőzésen kiharcolt 1-0-s győzelem. Az egyetlen találatot maga Kuranyi szerezte Gelsenkirchenben, a visszavágón, Portóban pedig tizenegyesek döntöttek a németek továbblépésről.
Kuranyi (narancssárga mezben) szerint Neuer nélkül elszállt volna a csapat a BL-ben
Reuters
Kuranyi (narancssárga mezben) szerint Neuer nélkül elszállt volna a csapat a BL-ben
Kuranyi (narancssárga mezben) szerint Neuer nélkül elszállt volna a csapat a BL-ben
Reuters
Kuranyi (narancssárga mezben) szerint Neuer nélkül elszállt volna a csapat a BL-ben

Az első összecsapáson a válogatott támadó már a 4. percben kialakította a végeredményt, a második mérkőzésen pedig a 86. percben Lisandro López harcolta ki a hosszabbítást.

„Örülök, hogy előnnyel mehettünk Portugáliába, de tudtuk, hogy borzasztóan nehéz lesz ezt megőrizni a Dragao Stadionban – mondta Kuranyi. Hihetetlen nyomás alá helyezték a kapunkat az egész 90 perc alatt, és törvényszerű volt, hogy nem ússzuk meg kapott gól nélkül.”

„A kapusunk, Manuel Neuer nélkül lemondhattunk volna a továbbjutásról. Ha nem véd többször is hatalmas bravúrral, most a Porto készülhetne a negyeddöntőre.”

Az együttes kulcsembere, Rafinha is a fiatal hálóőrt tekinti a siker egyik kulcsának: „Két tizenegyest is kifogott a büntetőrúgások alkalmával, ennél jobban semmivel sem lehet érzékeltetni, mennyire fontos láncszeme ennek a csapatnak Manuel.”

A csapatkapitány, Marcelo Bordon szerint a legtöbben el sem hiszik, mennyire meg kellett szenvedniük a gelsenkirchenieknek a portugál bajnoki címvédő ellen.

„A vezetőedző, Jesulado Ferreira rendkívül jól összerakta a „sárkányokat”, emellett pedig olyan egyéniségek játszanak a csapatban, mint Quaresma, Lucho vagy Lisandro López. Igazi harc folyt a pályán, amelyből szerencsére mi jöttünk ki győztesen.”

„A 86. percig remekül működött a védelmünk, ám ekkor villantak egyet a hazaiak. A gólt követően nem voltunk biztosak abban, hogy mi jövünk ki győztesen a párharcból, de ezúttal a szerencse is mellénk állt.”

A tizenegyesrúgásokat a Schalke 04 nyerte 4-1-re: a németeknél Rafinha, Rakitic, Halil Altintop és Jones értékesítette a maga büntetőjét, a hazaiak közül csak Lucho González járt túl Manuel Neuer eszén. Bruno Alves és Lisandro López hibája jelentette a vendégek továbblépését a negyeddöntőbe.

A következő kör sorsolását március 14-én tartják a svájci Nyonban, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főhadiszállásán.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Porto, Dragao Stadion
Nézőszám: 41000
Játékvezető: Howard Webb
Asszisztensek: Darren Cann, Michael Mullarkey (angolok)

A KEZDŐCSAPATOK:
PORTO SCHALKE 04
1 Hélton 1 Neuer
12 Bosingwa 18 Rafinha
3 Pedro Emanuel 5 Bordon
2 Bruno Alves 20 Krsztajics
13 Fucile 2 Westermann
16 Raúl Meireles 13 J. Jones
6 Paulo Assuncao 8 F. Ernst
8 Lucho González 21 Grossmüller
7 Quaresma 19 Halil Altintop
9 Lisandro López 3 Kobiasvili
17 Szektiui 22 Kuranyi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jesualdo Ferreira Mirko Slomka

Gólszerző(k): Lisandro López (86.)
Cserék: 12 Bosingwa helyett 11 Mariano González (54.), 17 Szektiui helyett 19 Farías (57.), 16 Raul Meireles helyett 5 Cech (98.), ill. 22 Kuranyi helyett 14 Asamoah (79.), 21 Grossmüller helyett 10 Rakitic (111.), 5 Bordon helyett 23 Höwedes (114.)
Sárga lap: Lucho González (105.), ill. Kuranyi (33.), Jones (57.), Westermann (65.), Kobiasvili (116.)
Piros lap: Fucile (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik