A Valencia csapata és trénere revánsra készül a trondheimi 0-2 miatt

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 12:48
Avram Grant 1977-ben éppen Gelsenkirchenben irányította Izrael csapatát első nemzetközi mérkőzésén. Ő bizakodik az összecsapást illetően, míg kollégája, Mirko Slomka leginkább csak kesereg sérültjei - különösen Kevin Kuranyi - miatt. A Valencia-Rosenborg összecsapáson mindkét csapatot új edző vezeti majd, és Ronald Koeman, a hazaiak holland trénere erősen fogadkozik: otthon nyerni fognak.
Avram Grant (balra) nyugodt a meccset illetően, de nyerni jött Gelsenkirchenbe
Reuters
Avram Grant (balra) nyugodt a meccset illetően, de nyerni jött Gelsenkirchenbe
Avram Grant (balra) nyugodt a meccset illetően, de nyerni jött Gelsenkirchenbe
Reuters
Avram Grant (balra) nyugodt a meccset illetően, de nyerni jött Gelsenkirchenbe

Az angol együttes hazai pályán már legyűrte a német Schalke gárdáját, október 24-én Malouda és Drogba góljával 2-0-ra nyerték a két csapat első összecsapását. A német csapat egyébként korábbi három hazai meccsén diadalmaskodott nemzetközi színtéren angol csapatok ellen, az utolsót az Arsenal ellen nyerte - hat szezonnal ezelőtt.

Mindössze három pontot szerzett ellenben az új kiírásban, és Mirko Slomka vezetőedző nem számolhat Kuranyival, Panderrel és Halil Altintoppal sem.

„Tudom, hogy a játékunk még nem elég jó, de ismét sérülések hátráltatják a munkánkat - kesergett a tréner. - Itt van például Kuranyi. Ő nemcsak fontos gólokat szerez, de a levegőben is úr, és a többieket is ösztönzi.”

Kollégája, Avram Grant 1977-ben - 22 évesen - éppen Gelsenkirchenben kezdte meg nemzetközi edzői pályafutását Izrael csapatával, így jó emlékek fűzik ide. Ennek ellenére a szakember két lábbal a földön jár. Bár tudja, hogy nem állnak rosszul a B csoportban, nem tekinti lefutottnak a csoportküzdelmeket.

„Most jó helyzetben vagyunk a Bajnokok Ligájában a továbbjutást illetően, de koránt sincs vége a küzdelmeknek - fogalmazott Grant. - Éppen ezért szeretném olyan gyorsan biztossá tenni a továbbjutásunkat, amilyen gyorsan csak lehet.”

Az izraeli tréner nem számolhat az alapembernek számító John Terryvel, de nem harcra kész Paulo Ferreira és Ashley Cole sem. Michael Ballackról már szó se essék… Ennek ellenére a mérkőzés esélyese a Chelsea, esetleges győzelmével már tíz ponttal állhat a B csoport élén, és nem sok választja majd el a továbbjutástól.

A csoport másik mérkőzésén a spanyol Valencia, élén a frissen kinevezett holland Ronald Koemannal a norvég Rosenborg alakulatát fogadja. A hazai csapat nyilván vissza szeretne vágni a Trondheimben elszenvedett 2-0-s vereségért, bár nem számolhatnak Alexis, Baraja, Canizares, Marchena és Villa játékával. Ugyanakkor önbizalmat adhat a legutóbbi bajnoki forduló, amikor is Mallorcában tudtak győzni 2-0-ra.

„Azt mondtam a játékosaimnak, hogy nem sokat kell változtatni a Mallorca elleni játékukon - mondta szűkszavúan Koeman. - Csak egy ponttal állunk mostani ellenfelünk mögött a csoportban, és most otthon játszunk. Márpedig a Valenciának otthon nyernie kell!”

A vendégek csapata is nemrég váltott edzőt: a két csapat előző összecsapásán még Knut Torum dirigálta a norvégokat, helyére Trond Henriksen ült. Az új tréner nem számíthat Jamtfallra, Dorsinra és Strandra sem, de - mint mondta - az elkövetkezendő két idegenbeli meccsen mindent elkövet majd a továbbjutás érdekében.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik