Az Olympiakosz Pireusz most már a Bernabeu-stadionban sem fél

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 16:23
Nem kicsi a tétje a Real Madrid–Olympiakosz mérkőzésnek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hiszen az a gárda, amelyik megnyeri a szerda esti találkozót nagy lépést tesz a továbbjutás felé a C csoportban. A királyi gárda Cannavaro, Diarra, Heinze, Pepe és Robben nélkül néz szembe a görögökkel, Bernd Schuster kerete azonban így is erős. A másik meccsen a Werder Bremen a Laziót fogadja.
Ruud van Nistelrooy 52 találatnál tart a Bajnokok Ligájában, de szerda este is gólt vagy gólokat várnak tőle
Imago
Ruud van Nistelrooy 52 találatnál tart a Bajnokok Ligájában, de szerda este is gólt vagy gólokat várnak tőle
Ruud van Nistelrooy 52 találatnál tart a Bajnokok Ligájában, de szerda este is gólt vagy gólokat várnak tőle
Imago
Ruud van Nistelrooy 52 találatnál tart a Bajnokok Ligájában, de szerda este is gólt vagy gólokat várnak tőle

Az erőviszonyok és a statisztika is a Real Madrid győzelmét ígéri az Olympikosz Pireusz ellen. Egyrészt a madridi az erősebbik csapat, másrészt a blancók az utóbbi 23 hazai mérkőzésük közül a BL-ben mindössze egyet vesztettek el, a legutóbbi 45-ből pedig hármat.

A görög klubok ellen is impozáns a királyiak mérlege a Bernabeu-stadionban: hat mérkőzésből öt győzelem, egy döntetlen, 20-4-es gólkülönbség. Ráadásul az Olympiakosz eddig még mindig kikapott a Madrid otthonában.

Ugyanakkor a pireusziaknak hat alkalomból egyszer már sikerült megverniük a Realt, igaz, nem Spanyolországban, hanem Athénban: 2005. december 6-án 2-1-re győzött az Olympiakosz a BL csoportkörében.

A vendégeket bátoríthatja, hogy legutóbb Brémában harmincegyedik próbálkozásra végül idegenben is nyerni tudtak a Bajnokok Ligájában (1-3), ugyanakkor az is biztos, hogy a Bernabeu nem Weserstadion.

„Rájöttünk, hogy a helyszíntől függetlenül képesek vagyunk győzni, és ez most nagyon fontos tényező az öltözőben. Nincs bennünk félelem” – hangsúlyozta Panajotisz Lemonisz vezetőedző.

Bernd Schuster csapatában Cannavaro és Diarra térd-, Robben és Heinze combsérülés miatt nem játszhat, s továbbra sincs hadra fogható állapotban a brazil védő, Pepe.

Az Olympiakosznál Didier Domi, Kirjakosz Papadopulosz és Mihalisz Konsztantinu nem állhat Panajotisz Lemonisz rendelkezésére.

A Real Madrid az Espanyoltól elszenvedett fájdalmas vereséggel (2-1), míg az Olympiakosz a Panioniosz elleni 4-1-es hazai bajnoki győzelemmel „melegített” a szerda esti összecsapásra.

Brémában két olyan csapat csap össze, amelyek még nem találkoztak egymással az európai kupaporondon.

A Werder rossz szériában van, a legutóbbi három meccsét ugyanis elveszítette a BL-ben. Tudni kell azonban azt is, hogy a Weserstadionból az utóbbi hat alkalommal csak az Olympiakosz távozott győztesen, a zöldek ötször nyertek.

Az olasz klubok ellen is jó a mérleg, hiszen Itália küldöttei kilenc mérkőzés óta nyeretlenek a 2004-es német bajnok pályáján.

Pedig a Laziónak is nagy szüksége lenne most már egy győzelemre, hiszen a Real Madrid elleni szép hazai döntetlen (2-2) ellenére a Bajnokok Ligájában már hét meccs óta nyeretlen a római együttes.

A legutóbb Torsten Fring és Tim Borowski nélkül felálló Werder ezúttal mindkét említett válogatott futballistára számíthat, sőt Clemens Fritz és a portugál csatár, Hugo Almeida is teljesen rendbe jött, így harcra készen áll.

A Laziónál Delio Rossi vezetőedző nem veheti számításba a védelemből Sebastiano Sivigliát és a középpályáról Stefano Maurit, mert a hétvégén mindketten megsérültek. Még mindig nem játszhat a brazil Emilson Sanchez Cribari és az argentin Cristian Ledesma.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, C CSOPORT


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
REAL MADRID OLYMPIAKOSZ PIREUSZ
1 Casillas 71 Nikopolidisz
2 Michel Salgado 35 Toroszidisz
4 Sergio Ramos 18 Ancasz
21 Metzelder 15 Raúl Bravo
12 Marcelo 3 Domi
20 Higuain 2 Pacacoglu
14 Guti 28 C. R. Ledesma
8 Gago 6 Sztoltidisz
23 Sneijder 7 Galletti
7 Raúl 9 Kovacsevics
17 Van Nistelrooy 32 LuaLua
Vezetőedző: Vezetőedző:
Bernd Schuster Panajotisz Lemonidisz


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
WERDER BREMEN LAZIO
1 Wiese 32 Ballotta
8 C. Fritz 85 Behrami
29 Mertesacker 2 Stendardo
4 Naldo 8 Zauri
3 Pasanen 3 Kolarov
20 D. Jensen 26 Mudingayi
8 Frings 4 Firmani
24 Borowski 68 Manfredini
10 Diego 5 Mutarellli
18 Sanogo 18 Rocchi
23 H. Almeida 19 Pandev
Vezetőedző: Vezetőedző:
Thomas Schaaf Delio Rossi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik