A Chelsea papírforma szerint, a Rosenborg meglepetésre győzött

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 22:52
Míg a Chelsea Florent Malouda és Didier Drogba góljával esélyesként győzte le 2-0-ra a Schalke 04 együttesét, addig a Rosenborg 2-0-s diadala mindenképpen bravúrnak számít a Valencia ellenében a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójában, a B csoportan. A norvégok a második félidő elején kétszer is bevették Canizares kapuját, a spanyolok pedig képtelenek voltak áttörni a skandináv falat. A játéknap után a Chelsea és a Rosenborg áll továbbjutó helyen ebben a négyesben.
Didier Drogba (jobbra) ezúttal is kulcsszereplő volt a Chelsea-ben: ő szerezte a kékek második gólját
Didier Drogba (jobbra) ezúttal is kulcsszereplő volt a Chelsea-ben: ő szerezte a kékek második gólját
Reuters
Didier Drogba (jobbra) ezúttal is kulcsszereplő volt a Chelsea-ben: ő szerezte a kékek második gólját
Didier Drogba (jobbra) ezúttal is kulcsszereplő volt a Chelsea-ben: ő szerezte a kékek második gólját
Didier Drogba (jobbra) ezúttal is kulcsszereplő volt a Chelsea-ben: ő szerezte a kékek második gólját
Reuters
Didier Drogba (jobbra) ezúttal is kulcsszereplő volt a Chelsea-ben: ő szerezte a kékek második gólját

CHELSEA – SCHALKE 04

A Chelsea egyre javuló formát mutatott az utóbbi időben, ugyanis a hazai bajnokságban a kezdeti gyengélkedés után a legutóbbi két mérkőzésükön begyűjtötték a három pontot. A Bajnokok Ligájában egy győzelem mellett egy döntetlen állt a nevük mellett.

Az európai elitbajnokság idei szezonjában a Stamford Bridge-en a Rosenborg ellen még akadozott a gépezett (mindössze 1-1-et értek el), ám a Valencia ellen idegenben sikerült javítaniuk a kékeknek Hátrányból fordították meg az eredményt a londoniak, és diadalmaskodtak 2-1-re.

A Schalke a legkevésbé sem várta jó előjelekkel a találkozót, hiszen a Bundesligában csak az ötödik helyet foglalja el. Ez nem is csoda, hiszen tíz forduló alatt már négy vereséget szedtek össze.

A szegényt még az ág húzza: a mérkőzés előtti bemelegítésen Kuranyi A Bajnokok Ligája B csoportjának nagy érdeklődéssel várt összecsapásán tehát nem jelentett meglepetést, hogy a Chelsea már korán, a 4. percben előnybe került. Drogba készítette le a labdát Maloudának, akinek lövését Neuer képtelen volt hárítani.

A londoniak a gól ellenére sem álltak le, és számtalanszor tesztelték a Schalke kapusának képességeit. Egyiküknek sem sikerült túljárnia azonban a német portás eszén Malouda gólját követően az első játékrészben, így 1-0-s előnnyel vonulhattak az öltőzőbe Grant fiai az első félidőt követően.

Ami pedig elmaradt a szünet előtt, arra a folytatásban csak két percet kellett várnunk: Drogba megduplázta csapata előnyét. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a Chelsea-Schalke 04 párharc első felvonása.

És valóban így történt: bár még alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, újabb találat már nem született. A mérkőzés végén már csak a sorozatos cserék jelentettek némi izgalmat, pályára lépett például az ukrán támadó, Andrij Sevcseko is.

A Chelsea hét ponttal áll a B csoport első helyén három mérkőzés után, míg a Schalke lett a kvartett sereghajtója második vereségét követően.

ROSENBORG – VALENCIA

A norvég együttes az első fordulóban meglepetésre pontot szerzett a Chelsea otthonában, és ez akkor José Mourinho állásába is került. Most hasonló bravúrra készültek a Valencia ellen, akiknek a londoniaktól elszenvedett hazai vereség után mindenképpen győzniük kellett.

Mindkét csapatnak nagyon kellettek a pontok, ha még tovább akarnak jutni a csoportból. Ennek ellenére az első játékrészben kevés futballra emlékeztető jelenet zajlott a pályán.

A hazaiak voltak az aktívabbak, többet birtokolták a labdát, szögleteket harcoltak ki, kapura lövésekkel próbálkoztak.

Míg a spanyolok rendkívül kényelmesen játszottak, s három kapura lövési kísérletük közül egyikkel sem tették próbára Hirschfeld kapus tudását, így csakis döntetlennel zárulhatott a félidő.

Fordulás után a hazaiak kerültek fölénybe, és két gyors góllal el is döntötték a mérkőzés sorsát.
Ezzel megszakadt rossz sorozatuk, hiszen legutóbbi hét meccsükön nem tudtak nyerni a Bajnokok Ligájában.

A Valencia pedig zsinórban másodszor szenvedett vereséget, s ha így játszik ezután is, akkor a Rosenborg negatív szériáját is reprodukálhatja.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ, B CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
CHELSEASCHALKE 047
1 Cech1 Neuer
2 P. Ferreira16 D. Rodriguez
33 Alex5 Bordon
6 R. Carvalho2 Westermann
18 Bridge18 Rafinha
4 Makelele13 Jones
5 Essien8 Ernst
8 Lampard21 Grossmüller
15 Malouda14 Asamoah
10 J. Cole11 Lövenkrands
11 Drogba9 Larsen
Vezetőedző: Vezetőedző:
Avram GrantMirko Slomka

Gólszerző(k): Malouda (4.), Drogba (47.)
Csere: Essien helyett Mikel (70.), Malouda helyett Kalou (84.), J. Cole helyett Sevcsenko (89.), ill. Asamoah helyett Rakitics (61.), Grossmüller helyett Azaouagh (77.), Rodriguez helyett Bajramovics (81.)
Sárga lap: Jones (24.), Rodriguez (58.)


A KEZDŐCSAPATOK:
ROSENBORGVALENCIA
13 Hirschfeld1 Canizares
6 Strand23 Miguel
26 Kvarme15 Helguera
10 Riseth4 Albiol
33 Dorsin24 Moretti
14 Iversen17 Joaquin
15 Skjlebred5 Marchena
16 Tettey6 Albelda
27 Sapara11 Gavilán
20 Ab. Traoré21 D. Silva
7 Koné9 Morientes
A vezetőedző:A vezetőedző:
Knut TorumQuique Sanchez Flores

Gólszerző(k): Koné (53.), Riseth (61.)
Csere: Koné helyett Storflor (80.) Strand helyett Stoor (86.) illetve Gavilan helyett Zigic (67.), Marchena helyett Baraja (67.), Miguel helyett Angulo (78.)
Sárga lap: Traoré (33.), Strand (51.), Tettey (72.)

A B CSOPORT ÁLLÁSA

1. Chelsea32105-2+37
2. Rosenborg31113-304
3. Schalke 0431022-3-13
4. Valencia31022-4-23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik