A Chelsea ismét nagy reményekkel vág neki az új BL-szezonnak

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 11:44
Kedd este a Chelsea a Stamford Bridgen fogadja a norvég Rosenborg gárdáját, és annak ellenére, hogy két kulcsjátékosa, az elefántcsontparti Didier Drogba és az angol válogatott Frank Lampard is hiányozni fog, a mérkőzés toronymagas esélyese a lonodni együttes. A német Schalke játékosai is fogadkoznak a Valencia ellen, de ők is tudják, hogy inkább a vendég spanyoloknak áll a zászló.
Andrij Sevcsenkótól (kék mezben) gólt, gólokat remélnek a Stamford Bridge-en
Reuters
Andrij Sevcsenkótól (kék mezben) gólt, gólokat remélnek a Stamford Bridge-en
Andrij Sevcsenkótól (kék mezben) gólt, gólokat remélnek a Stamford Bridge-en
Reuters
Andrij Sevcsenkótól (kék mezben) gólt, gólokat remélnek a Stamford Bridge-en

A Chelsea története során még egyszer sem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, sőt még döntős sem volt, bár azt sokan elismerik, hogy a csapat ennél többre hivatott.

Mióta Roman Abramovics, az egyesület tulajdonosa a csapathoz hozta a 2004-ben az FC Portóval BL-győztes José Mourinhó vezetőedzőt, nemzetközi porondon a cél egyértelműen a trófea elnyerése.

Az utóbbi évek sikertelen kísérletei után most mindenki elszánt a klubnál, és fogadkoznak: ezúttal ők állnak majd a dobogó tetejére.

Kedd este Didier Drogba és Frank Lampard nélkül kénytelen kifutni a pályára az angol gárda, mindkét játékos kisebb sérüléssel bajlódik, Mourinho pedig nem szeretne kockáztatni.

A londoniak nagyon bíznak Andrij Sevcsenkóban, aki ugyan még mindig nem nyerte vissza milánói formáját, de mégiscsak a világ egyik legjobb csatáráról van szó.

A meccs esélyesei így is egyértelműen a hazaiak, azonban a norvég Rosenborg nem lebecsülendő ellenfél.

A norvégok játékoskerete nem nevezhető erősnek, a csapat legnagyobb bizodalma az edzőben, Knut Torumban van, aki az előző szezonban bajnoki címig vezette az együttest.

A B csoport másik mérkőzésén a német Schalke fogadja a spanyol Valenciát, és elsősorban a hazaiaknak van több gondjuk a mérkőzés előtt.

Marcelo Bordon, a németek brazil hátvédje bizakodik, annak ellenére, hogy tudja: a mérkőzésnek nem ők az esélyesei. Ezt egyébként bizonyítja az is, hogy a Schalke deklarált célja a legjobb tizenhat közé jutás, míg a Valencia nem elégszik meg ennyivel.

„A Valencia közel sem azon a szinten van, mint sok bajnoki ellenfelünk a Bundesligában, de úgy érzem, van esélyünk megverni őket” – fogalmazott a harmincegy éves játékos, majd hozzátette: nem foglalkoznak azzal, hogy a Chelsea is a csoportjukban van, az ő céljuk most kizárólag a Valencia.

Nem tesz jót a morálnak hazaiaknál, hogy Sören Larsen és a Mladen Krsztajics összekapott egy ütközés miatt, és egyelőre edzői feddés sem lett a dologból.

A vendégek sem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis a spanyol bajnokság, a Primera División első fordulójában csúfos vereséget szenvedtek hazai pályán a Villarrealtól, bár tény, hogy azóta többé-kevésbé igyekszik visszatalálni magára a csapat.

A továbbjutásra két legesélyesebb csapat egyértelműen a Chelsea és a Valencia, a két másik gárda elcsíphet egy-egy jó eredményt, de továbblépésük meglepetés lenne.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik