A bevehetetlen stadion meghódításáról álmodozik a Liverpool

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 10:46
A Liverpool vezetőedzőjének, Rafa Beníteznek célja, hogy csapata a lehető leghamarabb kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájának A csoportjából. Az angol alakulat mellett még az FC Porto, az Olympique Marseille és a Besiktas alkotja a kvartettet. Kedden este az előző szezon döntőse Portugáliába látogat, míg a franciák a törököket fogadják.
Steven Gerrard az angol bajnoki után most Portugáliában vezetheti csapatát
Steven Gerrard az angol bajnoki után most Portugáliában vezetheti csapatát
Steven Gerrard az angol bajnoki után most Portugáliában vezetheti csapatát
Steven Gerrard az angol bajnoki után most Portugáliában vezetheti csapatát

"Tiszta, hogy a tökéletes helyzet az, ha amikor az utolsó mérkőzésünket játszuk, már kvalifikáltuk magunkat a következő körbe" - vázolta a Liverpool előtt álló feladat legoptimálisabb végkifejletét Rafa Benítez.

Az "vörösök" ebben a szezonban Portugáliában kezdik meg - reményeik szerint - hosszú Bajnokok Ligája-menetelésüket. A Poolra gyakorlatilag rögtön az első meccsén a lehető legnehezebb feladat vár, hisz a Porto vendégeként már sok angol csapat megégette magát. Sőt, ami az igazságot illeti, a kék-fehérek hazai pályán egszer sem szenvedtek vereséget angol riválistól.

Nem lehet tudni mi az oka a szigetországi alakulatok sikertelenségének, de az biztos, hogy a Premier League elitklubjai mind sorra elvéreztek a Sárkány stadionban (2003 előtt pedig a Dolmen Stadionban) - így nem csoda, hogy a Portónál mindenki boldog, hogy a sors ismét angol ellenfelet sodort a csapat útjába.

"Örülünk, hogy ismét angol ellenféllel találkozhatunk" - nyilatkozott kissé magabiztosan Jesualdo Ferreira, a portugál csapat vezetőedzője, aki azért hozzátette, hogy tiszteli az angol labdarúgást, és igazából ő sem tudja mi lehet a Porto titka hazai pályán.

Ami biztos: mindenképpen szenzációs küzdelemmel kezdődik a versenyfutás az A csoportban, ugyanis a 2004-es győztes Porto a 2005-ben csúcsra jutó Liverpoolt fogadja. A két vezetőedzőnek nem kell sokat törnie a fejét a kezdőcsapat összeállításakor, hisz az egyik oldalon mindössze Pedro Emanuel és Hélder Postiga, míg a másikon John Arne Riise és Mohamed Sissoko bajlódik sérüléssel, így ők kénytelenek lesznek kihagyni a 20 óra 45 perckor kezdődő derbit.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik