Nincs szó eladásról, Michael Ballack sérülés miatt maradt ki

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 14:09
A Chelsea FC csütörtökön közleményben tagadta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint Michael Ballack klubot cserél a januári átigazolási időszakban és ezért maradt ki a Bajnokok Ligájára nevezett keretből. A klub tájékoztatása szerint az orvosi stáb mindent megtesz azért, hogy a német középpályás mihamarabb Jose Mourinho rendelkezésére álljon.
Michael Ballack még mindig nem állhat Jose Mourinho rendelkezésére
Reuters
Michael Ballack még mindig nem állhat Jose Mourinho rendelkezésére
Michael Ballack még mindig nem állhat Jose Mourinho rendelkezésére
Reuters
Michael Ballack még mindig nem állhat Jose Mourinho rendelkezésére

„A Chelsea Football Club megismétli: Michael Ballack sérülés miatt maradt ki a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett keretből” – áll a „kékek” közleményének elején.

Jose Mourinho a napokban hozta nyilvánosságra 25-ös névsorát, amelyből hiányzik a nemrég megműtött, az elmúlt szezonban a vártnál jóval szerényebb teljesítményt nyújtó német klasszis.

Az angol lapok „fantáziája” azonnal beindult és azt írták, hogy a középpályás az UEFA szigorú megkötései miatt maradt ki a keretből. Őszi szereplése miatt ugyanis tavasszal már nem szerepelhetett volna egy másik csapat európai mérkőzésein, a "kimaradás" viszont éppen ezt a lehetőséget nyitja meg.

„Nincs más oka a döntésnek. Sportszerűtlennek tartjuk Michael és a klub felé is a másjellegű feltevéseket. A klub teljes körű támogatását élvező orvosi stáb azért dolgozik, hogy Michael a lehető leggyorsabban felépüljön” – utalt a ma nyilvánosságra hozott közlemény a sérülésre.

A 31. születésnapját szeptember 26-án ünneplő középpályás tavaly a Bayern Münchenből igazolt a Chelseahez, de a másik 2006-os „nagy zsákmányhoz”, Andrij Sevcsenkóhoz hasonlóan csalódást okozott. Összesen 46 találkozón jutott szóhoz, 8 gólt szerzett. Michael Ballack a német válogatottban 77 összecsapáson 35 találatot ért el.

A német játékos áprilisban lépett pályára utoljára, és európai kupameccsen februárban futballozhat legközelebb – amennyiben a Chelsea kiharcolja a továbbjutást a rajtuk kívül a Valencia, Schalke és Rosenborg alkotta csoportban.

ÖSSZEÁLLÍTÁS MICHAEL BALLACK ANGLIAI PÁLYAFUTÁSÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik