Wayne Rooneynak köszönhetően előnnyel utazhat Milánóba az MU

Vágólapra másolva!
2007.04.24. 22:49
Egygólos előnnyel utazhat a Manchester United labdarúgócsapata a milánói visszavágóra, mivel az elődöntő hazai mérkőzésén 3-2-re legyőzte az AC Milan együttesét. Hazai részről Wayne Rooney lett a találkozó hőse, hiszen a második játékrészben szerzett két góljával megfordította az összecsapást. A vendégeknél is volt egy két találatig jutó játékos, a brazil Kaká.
Rooney a második félidőben szerzett két gólt...
Reuters
Rooney a második félidőben szerzett két gólt...
Rooney a második félidőben szerzett két gólt...
Reuters
Rooney a második félidőben szerzett két gólt...

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Helyszín: Old Trafford
Nézőszám: 73 820
Játékvezető: Kirosz Vasszarasz (görög)
Asszisztensek: Dimitriosz Bozacidisz, Dimitriosz Szaraidarisz (görögök)
MANCHESTER UNITED AC MILAN
1 Van der Sar 1 Dida
22 O'Shea 44 Oddo
6 Brown 13 Nesta
4 Heinze 3 Maldini
3 Evra 18 Jankulovski
24 Fletcher 8 Gattuso
16 Carrick 21 Pirlo
18 Scholes 23 Ambrosini
7 C. Ronaldo 10 Seedorf
11 Giggs 22 Kaká
8 Rooney 11 Gilardino
Menedzser: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Carlo Ancelotti
Gólszerző: C. Ronaldo (5.), Kaká (22., 37.), Rooney (59., 90+1.)
Csere: Maldini h. Bonera (46.), Gattuso h. Brocchi (53.), Gilardinho h. Gourcuff (84.)
Sárga lap: Evra (42.), Kaká (62.), Giggs (62.), Bonera (74.)

Sir Alex Ferguson tartalékos védelemmel állt fel a Milan elleni meccsre, hiszen Gary Neville, Rio Ferdinand és Nemanja Vidics sem állt rendelkezésére.

...Kaká pedig az első játékrészben duplázott
Reuters
...Kaká pedig az első játékrészben duplázott
Aktívan kezdett a Manchester, és ez az ötödik percben gólt is eredményezett. Giggs szöglete után Cristiano Ronaldo fejelt kapura, a labda eltalálta Didát, akiről felpattant a játékszer, a brazil kapus Heinze elől még megpróbált menteni, de már csak beljebb segítette az amúgy is a kapuba tartó játékszert. Az UEFA hivatalos honlapja végül a portugál szélsőnek adta a gólt.

A gól után is támadásban maradt az MU, de a vendégek az első komolyabb helyzetüket kihasználták: Seedorf labdájával Kaká betört a tizenhatoson belülre, és kilőtte a bal alsó sarkot.

Az egyenlítő találat után már inkább az olaszok akarata érvényesült, de a vezető góljukhoz kellett egy óriási védelmi baki is: Heinze és Evra összeszaladt, szinte tálcán kínálva az esélyt Kakának. A brazil klasszis köszönte is az ajándékot, és a kiszolgáltatott Van der Sar mellett a hálóba gurított.

A második játékrész elején Carrick lábában volt az egyenlítés, de a középpályás óriási helyzetben nem találta el a kaput. Carlo Ancelotti egyébként az 53. percben már a második kényszerű cseréjét kellett végrehajtania, ugyanis Maldini után Gattuso is megsérült.

Az 59. percben egy kiváló támadás végén kiegyenlített az MU, Fletcher, Carrick, Scholes, majd Rooney volt a labda útja, és a manchesteri csatár a leshatárról kiugorva értékesítette a helyzetet.

A folytatásban a Manchester maradt aktívabb, és a ráadásban sikerült a győztes gólt is megszereznie: Giggs passzolt Rooneyhoz, aki állítgatás nélkül lőtt a tizenhatosról. Didát kissé meglepte a lövés, rosszul helyezkedett, és a labda a rövid sarokba surrant.

A Manchester megfordította a második félidőben a meccset, így előnnyel utazhat Milánóba. A továbbjutás kérdése azonban továbbra is nyitott maradt. Érdekesség, hogy a találkozót csere nélkül játszotta le Sir Alex Ferguson csapata.

Szavazás

Melyik csapatok jutnak be a Bajnokok Ligája döntőjébe?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik