Ottmar Hitzfeld számára nagy megkönnyebbülés Beckham hiányzása

Vágólapra másolva!
2007.03.06. 17:59
Ottmar Hitzfeld nem titkolja: számára hatalmas megkönnyebbülés, hogy nem játszik ellenük David Beckham. Az angol középpályás remekelt a madridi mérkőzésen, a mezőny legjobbjának választották.
Ottmar Hitzfeld
Reuters
Ottmar Hitzfeld
Ottmar Hitzfeld
Reuters
Ottmar Hitzfeld

Csekény előnnyel érkezik a müncheni visszavágóra a Real Madrid labdarúgócsapata: a spanyolok az első mérkőzésen 3-2-re verték a Bayernt.

A hétvégi Getafe elleni meccs ráadásul komoly áldozatokkal járt a Real számára, ugyanis José Antonio Reyes és David Beckham is megsérült, az ő játékukra nem számíthat Fabio Capello.

Ottmar Hitzfeld, a bajorok mestere nem tagadja, nagy kő esett le a szívéről, amikor meghallotta, hogy az angol középpályás nem léphet pályára szerda este. A német csapat ugyanis az első meccsen képtelen volt kikapcsolni Beckhamet, aki a mezőny legjobbja lett.
„Beckham hiánya nagy érvágás a Real számára. – nyilatkozta Hitzfeld a keddi sajtótájékoztatón.” – „Ő egy olyan játékos, aki mérkőzéseket képes eldönteni, rendkívül veszélyesek a szögletei és a szabadrúgásai is. Viszont az ő hiánya jó hír számunkra.”

Hitzfeld hozzátette: a Real Madrid idén idegenben veszélyesebb, mint saját otthonában. A madridiak idei 12 hazai bajnokijukból négyet elvesztettek, három pedig döntetlent lett.
„Van egy kis „hazai pálya-komplexusuk” – mondta a szakvezető. – „Jobban tudnak játszani, ha nem nyomja őket a hatalmas elvárás a közönségük felől.”

A bajor együttes megnyerte legutolsó két bajnoki meccsét, így még nem vesztette el minden reményét a salátástálért vívott harcban.
„Visszataláltunk a helyes útra” – mondta Oliver Kahn, a csapat kapusa. – „Bár rengeteg problémánk volt korábban, most már újra jók vagyunk. Ottmar Hitzfeld visszatérése mentálisan helyretett minket.”

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
BAYERN MÜNCHEN – REAL MADRID (az első mérkőzésen: 2-3)
München, Allianz Arena, szerda, 20:45. Vezeti: Lubos Michel (szlovák)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
BAYERN MÜNCHEN REAL MADRID
Kahn Casillas
Sagnol Sergio Ramos
Lucio Cannavaro
Van Buyten Helguera
Lahm Roberto Carlos
Goerlitz Robinho
Hargreaves Diarra
Van Bommel Gago
Szalihamidzsics Raul
Makaay Guti
Podolski Van Nistelrooy
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik