Elutasították a Lille fellebbezését, marad az MU 1-0-s győzelme

Vágólapra másolva!
2007.03.02. 16:17
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a Lille fellebbezését, így a Manchester United pályán elért 1-0-s győzelme most már véglegesnek tűnik. A francia klub óvását egy héttel ezelőtt bírálta el negatívan az UEFA, ezért jött az újabb tiltakozás.
Szabályos és érvényes volt Ryan Giggs gólja
Reuters
Szabályos és érvényes volt Ryan Giggs gólja
Szabályos és érvényes volt Ryan Giggs gólja
Reuters
Szabályos és érvényes volt Ryan Giggs gólja

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A Lille játékvezetői műhibára hivatkozva óvta meg a február 20-án Lens-ben lejátszott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt. Ryan Giggs, a manchesteriek szélsője a 83. percben csavarta szabadrúgásból a hálóba a labdát, amikor a francia kapus még a sorfalat rendezgette. A francia klub azt hangoztatta, a játékvezető előtte azt jelezte, hogy csak sípszóra lehet ellőni a labdát, Giggs azonban ezt nem várta meg. Ezt egyébként a bíró és a walesi klasszis is tagadta.

A hazaiak a történtek után kis időre levonultak a pályáról, s az UEFA ebben az ügyben is vizsgálódik.

Az UEFA múlt pénteki indoklásában az állt: tanulmányozták a bíró jelentését és a televíziós felvételeket, s ezek alapján úgy ítélték meg, a gól szabályos körülmények között esett.Az UEFA független bizottsága jelentésében hangsúlyozza: teljesen szabályos volt a vitatott találat.

A Lille hétfőn éjfélig tiltakozhatott hivatalosan az óvás pénteki elutasítása miatt, s a beadvány időben meg is érkezett. Ezután határozott úgy az európai szövetség, hogy még a jövő heti visszavágó előtt meghozza újabb döntését.

A Lens-ban rendezett találkozót Giggs találattal az MU nyerte 1-0-ra. A visszavágót szerdán játsszák az Old Traffordon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik