A Lille nem tágít, fellebbezett a pénteken elutasított óvás miatt

Vágólapra másolva!
2007.02.27. 10:49
A Lille klubvezetése nem adta fel a harcot Ryan Giggs múlt keddi gólja miatt, ezért fellebbezett az Európai Labdarúgó-szövetségnél a pénteken elutasított óvás ügyében. A tájékoztató megemlítette, hogy a fellebbezésről Michel Seydoux elnök és a klubot irányító testület közösen döntött. Az UEFA ezen a héten pénteken bírálja el a franciák újabb beadványát.
Manchesteri gólöröm
www.uefa.com
Manchesteri gólöröm
Manchesteri gólöröm
www.uefa.com
Manchesteri gólöröm

„Az igazi kérdés, hogy miként végezhették el olyan gyorsan a Manchester United játékosai a szabadrúgást, mivel egészen mást mutattak a jelek. Ezeket a tényeket figyelembe véve döntött a Lille az ügy folytatásáról. Ez teljesen jogos lépésnek tűnik” – szerepel a francia klub közleményében.

A Lille hétfőn éjfélig tiltakozhatott hivatalosan az óvás pénteki elutasítása miatt, s a beadvány időben meg is érkezett. Ezután határozott úgy az európai szövetség, hogy még a jövő heti visszavágó előtt meghozza újabb döntését.

A Lille azért tiltakozott, mert Ryan Giggs, az angolok középpályása a 83. percben akkor csavarta szabadrúgásból a kapuba a labdát, amikor a francia kapus még a sorfalat rendezgette.

A francia klub szerint a játékvezető előtte azt jelezte, hogy csak sípszóra lehet ellőni a labdát, Giggs azonban ezt nem várta meg. Ezt egyébként a bíró és a walesi klasszis is tagadta.

Az UEFA indoklásában az áll: tanulmányozták a bíró jelentését és a televíziós felvételeket, s ezek alapján úgy ítélték meg, a gól szabályos körülmények között esett.

A hazaiak a történtek után kis időre levonultak a pályáról, s az UEFA pénteken egyúttal jelezte: ebben az ügyben is megkezdte a vizsgálatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik